ΣΕΡΒΙΑ: Τα 15 υποψήφια τραγούδια για το Malmö!

Η κρατική τηλεόραση της Σερβίας RTS ανακοίνωσε τα 15 τραγούδια της εθνικής επιλογής της χώρας Beosong 2013 που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 2 και 3 Μαρτίου.

171 ήταν οι συνθέτες που κατέθεσαν τις δημιουργίες τους. Ειδική επιτροπή επέλεξε 15 τα οποία θα παλέψουν στον ημιτελικό στις 2 Μαρτίου για ένα από τα 5 εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό της επόμενης βραδιάς. Τα μέλη αυτής της επιτροπής ήταν η μουσικής παραγωγός στο Radio Belgrade Biljana Krstić, ο μουσικός και συνθέτης Momčilo Bajagić, ο υπεύθυνος του τμήματος jazz της μουσικής διεύθυνσης του RTS Dragoslav Stanisavljević και ο συντάκτης της μουσικής διεύθυνσης του RTS Dobroslav Predić.

Οι τίτλοι των 15 συμμετοχών και οι δημιουργοί τους:

1.Aleksandar Filipović – Moja Svetlosti
2.Ana Bojić – Što Prolazim
3.Vojkan Borisavljević – Za Tebe Živim
4.Dobrivoje Marić – Savrsen Ktaj
5.Dragan Ristić – Usne Kadifa
6.Ivan Ilić – Tren
7.Maksim Kočetov – Svetla Pale Se Zanas
8.Marc Paelinck – >Blagoslov
9.Marko Đurašević – Spas
10.Nenad Milosavljević –Ruza Od Baruta
11.Nikola Burovac – Andeo S Neba
12.Nikola Čuturilo – Halo!
13.Saša Milošević – Ljubav Je Svuda
14.Sky Wikluh– Magija
15.Slobodan Petrović – Duga u tvojim ocima

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των ερμηνευτών.

Τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό το τηλεοπτικό κοινό θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τους νικητές και τον εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision 2013.
Λουκάς Βλαβιανός
πηγή: esctoday.com

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλεος με τα έθνικ και τις βαλκανικές μπαλάντες. Τον κύκλο που άνοιξε η Sertab, έχει πλέον κλείσει! Mainstream σύγχρονη μουσική ξεχωρίζει πια!!!

    • Διαφωνώ!Η Eurovision δεν είναι εκπομπή στο MTV.Στην esc χωράνε τα πάντα γι’αυτό και είναι μοναδική.Μπορείς να δεις να συμμετέχουν το πιο μοντέρνο τραγούδι δίπλα σε μια έθνικ μπαλάντα ή ενα schlager δίπλα στις Ρωσίδες γιαγιάδες.
      Αν είναι να ακούμε απλά ποπάκια και μπιτάκια,ανοίγουμε και το ραδιόφωνο.Όλα χρειάζονται.

      • Συμφωνώ! Και τους Σέρβους τους παραδέχομαι διπλά.Και που δεν έχουν ποτέ αφήσει τη γλώσσα τους(Ούτε ως Σερβία και Μαυροβούνιο απο το 1992 μέχρι το 2006…..αλλά ούτε και ως Σερβία απο το 2007 και πέρα!) και πάντα(με εξαίρεση το 2011) με έθνικ τραγούδια.Χεστήκανε τί ακούει το ίνγκλαντ και το Ντοϋτσλαντ! Διαγωνισμός πολιτιστικός είναι.Η κάθε χώρα στέλνει κάτι που την αντιπροσωπεύει!Τί πάει να πει ”εκπροσωπώ”?Αυτό που είμαι αυτό στέλνω και το βγάζω προς τα έξω!Οι Σέρβοι γουστάρουν έθνικ!Έτσι είναι!Οι Αζέροι έχουν θάψει κάθετί εθνικό τους,προφανώς απο ”κόμπλεξ” για να ”αρέσουν”!Οι Σέρβοι δεν είναι κομπλεξικοί ούτε ντρέπονται για την πλούσια ομολογουμένως μουσική τους παράδοση!Και μια χαρά σκίζουν!Με την πρώτη κέρδισαν!Καμία άλλη χώρα δεν το κανε αυτό ΠΟΤΕ(Και όχι…Δεν είμαι Σέρβος!!!Χαχαχαχα..).

      • Δε θα διαφωνήσω μαζί σου Δημήτρη, στο οτι η Eurovision δεν είναι εκμπομπή του MTV, απλώς προσωπικά πιστέυω ότι το έθνικ είναι ξεπερασμένο (βλ. Σλοβενία ’12). Σαφώς και χωράνε όλα τα είδη της μουσικής, αλλά συνέχεια το ίδιο και το ίδιο, καταντάει κουραστικό (βλ. Ελλάδα). Διαγωνισμός ελαφρού τραγουδιού είναι και όχι παραδοσιακού!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ