ΣΟΥΗΔΙΑ: Το Melodifestivalen 2013 προ των πυλών! (αποσπάσματα από τις πρόβες)

Σε λιγότερο από τρεις ημέρες ξεκινά το μουσικό φεστιβάλ που περιμένουν οι φίλοι της Eurovision περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην Ευρώπη. Το Σουηδικό Melodifestivalen. 6 Σάββατα, 6 πόλεις, 6 τηλεοπτικές βραδιές, 32 τραγούδια, και αρκετές εκπλήξεις με αποκορύφωμα τον μεγάλο τελικό της 9ης Μαρτίου που θα αναδείξει τον 53ο εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, που τυχαίνει να είναι και ο οικοδεσπότης μας φέτος τον Μάιο.

Τι θα δούμε όμως αυτό το Σάββατο; Οι Σουηδοί έχουν ήδη επιλέξει τους παρουσιαστές τους εδώ και καιρό. Ο Danny Saucedo, γνώριμος στους φίλους του φεστιβάλ από τις συμμετοχές του το 2009, 2011 και 2012, μαζί με την Gina Dirawi που συμπαρουσίασε πέρσι το φεστιβάλ, υπόσχονται ένα σόου γεμάτο εκπλήξεις στο οποίο όπως διαβεβαίωσε το SVT θα δείξουν αρκετά… κρυφά τους ταλέντα!

Ο πρώτος Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Karlskrona, νότια της χώρας, η οποία θα φιλοξενήσει το Melodifestivalen για τρίτη φορά από το 2002 που ξεκίνησε το σύστημα των Ημιτελικών. Η πρώτη ήταν το 2006 και  η δεύτερη το 2008. Από αυτόν τον Ημιτελικό του 2008 μάλιστα πέρασε το «Hero» της Charlotte Perrelli που κέρδισε ολόκληρο το φεστιβάλ.

Ως interval act για το σόου του ερχόμενου Σαββάτου, του πρώτου από τα 6 συνολικά, θα απολαύσουμε την Lena Philipsson μαζί με τον Kristian Luuk, σε ένα νούμερο που οι παραγωγοί κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό. Η πρώτη συμμετείχε στο διαγωνισμό της Eurovision το 2004, αλλά και αρκετές φορές στο Melodifestivalen στο παρελθόν τόσο διαγωνιζόμενη όσο ως η παρουσιάστρια το 2006, ενώ ο Luuk παρουσίασε το Melodifestivalen 2007 και 2008 με μεγάλη επιτυχία.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι συμμετέχουν τα 8 παρακάτω τραγούδια σε σειρά εμφάνισης:

1. David Lindgren – Skyline (Fernando Fuentes, Henrik Nordenback, Christian Fast)
2. Cookies N Beans – Burning Flags (Fredrik Kempe)
3. Jay-Jay Johanson – Paris (Jay-Jay Johanson)
4. Mary N’diaye – Gosa (Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Mary N’diaye)
5. Eric Gadd – Vi kommer aldrig att förlora (Eric Gadd, Thomas Stenström, Jacob Olofsson)
6. YOHIO – Heartbreak Hotel (Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson, Henrik Göranson, YOHIO)
7. Anna Järvinen – Porslin (Björn Olsson, Martin Elisson)
8. Michael Feiner & Caisa – We’re Still Kids (Caisa Ahlroth, Michael Feiner)

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τις σημερινές πρόβες εδώ

Από τους παραπάνω καλλιτέχνες 5 είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στο φεστιβάλ, ο David Lindgren συμμετείχε πέρσι με το τραγούδι «Shout It Out», ενώ οι Cookies and Beanz που συμμετείχαν στο Melodifestivalen το 2009 με το τραγούδι «What If», φέτος επιστρέφουν με τραγούδι του Fredrik Kempe (Σουηδία 2008, 2009, 2011, Νορβηγία 2010). Ο Michael Feiner συμμετείχε το 2007 ως μέλος του γκρουπ The Attic με το τραγούδι «The Arrival».  Οι Jay-Jay Johanson, Eric Gadd και Anna Järvinen είναι αρκετά μεγάλα ονόματα τόσο στη Σουηδία όσο και σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό, ενώ ο ιδιόμορφος YOHIO έχει πίσω του μια μεγάλη καριέρα… στην Ιαπωνία.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 15:00 ώρα Ελλάδος, το SVT θα αναρτήσει ολόκληρα τα τραγούδια του πρώτου Ημιτελικού εδώ.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, τα 6 σόου του Melodifestivalen θα μεταδοθούν και μέσω webcast στην επίσημη ιστοσελίδα του δικτύου SVT στις 21:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Αλέξανδρος Λιάπης

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εμένα πειράζει που δεν μου αρέσει κανένα? του David πολυ κατώτερο του αναμενόμενου! για όποιον θέλει να παίξει στοίχημα πιστεύω πως David και ΥΟΗΙΟ περνούν απευθείας στ τελικό και στη δεύτερη ευκαιρία Anna Järvinen και Michael Feiner & Caisa ! πάντως αυτοί λογικά συνεχίζουν…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ