ΕΛΒΕΤΙΑ: Συνέντευξη των Heilsarmee στον OGAE Greece

«Σκοπός μας είναι να ταράξουμε όχι μόνο το Malmö αλλά ολόκληρο τον κόσμο!»

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2013 ως εκπρόσωποι της Ελβετίας, οι Heilsarmee μας έδωσαν μία αποκλειστική συνέντευξη μιλώντας για την ιδιαιτερότητα του συγκροτήματός τους, το μήνυμα που στέλνουν σε όλο τον κόσμο μέσω του τραγουδιού τους, για τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο μουσικό event της Ευρώπης καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την EBU!

Συνέντευξη: Κρικόρ Κιφορκιάν

Οgae Greece: Πείτε μας δυο λόγια για το συγκρότημά σας
Heilsarmee: Το συγκρότημά μας αποτελείται από 6 μέλη: Sarah Breiter, Jonas Gygax, Katharina Hauri, Christoph Jakob, Emil Ramsauer και Michel Sterckx. Είμαστε όλοι μας μέλη του Στρατού της Σωτηρίας, ενός διεθνούς κινήματος που αποτελεί ευαγγελικό μέρος της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας.

Ο.G.: Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στον τελικό της Ελβετίας και κατά συνέπεια η συμμετοχής σας και στον διαγωνισμό της Eurovision;
H: Η μουσική στο Στρατό της Σωτηρίας είναι πολύ δημοφιλής και έχει μεγάλη παράδοση. Μεταξύ των μελών μας, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μουσικοί. Θεωρήσαμε ότι εάν συμμετείχαμε στη Eurovision θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να διαδώσουμε το μήνυμα του κινήματος μας και να κάνουμε ένα έργο το οποίο θα έχει θετική ανταπόκριση από το κοινό. Ακούγεται τρελό, το παραδεχόμαστε, ωστόσο όλο αυτό φαίνεται να λειτουργεί!

O.G.: Η EBU ζήτησε να αλλάξετε το όνομα και την εμφάνιση του συγκροτήματός σας καθώς περιέχουν πολιτικό μήνυμα, κάτι που είναι ενάντια στους κανονισμούς του διαγωνισμού. Τι απαντάτε πάνω σε αυτό;
Η: Διαφωνούμε με την απόφαση της EBU ωστόσο είμαστε σε συνεχής συζητήσεις για να βρεθεί μία λύση. Εμείς δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη χορογραφία ή κάποια ιδιαίτερη σκηνική παρουσία για να στηρίξουμε επί σκηνής τη συμμετοχή μας. Είμαστε αυτοί που είμαστε γι’ αυτό και φοράμε τις επίσημες στολές μας και απλά τραγουδάμε. Εάν αφαιρεθεί όλο αυτό, ολόκληρο το νόημα της συμμετοχής μας έχει αυτόματα εξαφανιστεί. Ζητήσαμε από την EBU να επανεξετάσει το ζήτημα και να γίνει λίγο πιο ελαστική με τους κανονισμούς. Σκοπός μας είναι να περάσουμε στον τελικό για να έχουμε την ευκαιρία να μας δουν και να μας καταλάβουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι. Είμαστε ήδη ευγνώμονες για την όποια στήριξη έχουμε ήδη λάβει μέχρι στιγμής από τον κόσμο και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε δυναμικά το έργο μας: να ταράξουμε όχι μόνο το Malmö αλλά ολόκληρο τον κόσμο!

O.G.: Παρακολουθείτε τον διαγωνισμό της Eurovision;

Η: Παλαιότερα ναι. Πλέον όχι τόσο. Ωστόσο παρακολουθήσαμε κάποια πράγματα τώρα που είμαστε και εμείς στο κλίμα του διαγωνισμού και ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε!

O.G.: Ήσασταν αισιόδοξοι στον Ελβετικό τελικό;

Η: Όταν βάλαμε το τραγούδι μας στο internet και μάθαμε τα αποτελέσματα ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Δεν περιμέναμε με τίποτα όμως ότι θα κερδίζαμε τον τελικό της Ελβετίας και ότι θα ήμασταν εμείς αυτοί που θα εκπροσωπούσαμε τη χώρα στον διαγωνισμό! Ήμαστε τρελά χαρούμενοι που η Ελβετία μας στήριξε!

O.G.: Θεωρείται ότι το τραγούδι σας «You and me» μπορεί να προκριθεί στη τελική φάση του διαγωνισμού της Eurovision;

Η: Θεωρούμε πως ναι! Τόσο το τραγούδι όσο και το γενικό concept της συμμετοχής είναι καλά μελετημένα: η μελωδία είναι πιασάρικη, υπάρχει ένα μίγμα γενεών και υπάρχουν σε όλο τον κόσμο πολλοί υποστηρικτές του Στρατού της Σωτηρίας! Με λίγη βοήθεια, η Ελβετία μπορεί να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2013!

O.G.: Σχεδιάζετε να κάνετε κάποιο promo tour στην Ευρώπη;
Η: Ίσως να έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και να τραγουδήσουμε το τραγούδι μας σε διάφορες κοινότητες. Περισσότερο όμως βασιζόμαστε στη τεχνολογία και έχουμε το internet για να διαδίδουμε τα νέα μας!

O.G.: Ποια είναι η αγαπημένη σας Ελβετική συμμετοχή στην ιστορία της Eurovision;
Η: Αναμφισβήτητα, η Celine Dion γιατί κατάφερε να φέρει τον διαγωνισμό πίσω στη χώρα μετά από πολλά χρόνια! Γενικά, υπάρχουν πολλές καλές Ελβετικές συμμετοχές μέχρι στιγμής στον διαγωνισμό, απλά η χώρα θεωρείται κάπως outsider σχεδόν κάθε χρόνο!

Ο.G: Τι θα δούμε από εσάς επί σκηνής τη βραδιά του διαγωνισμού;
Η: Θέλουμε να είμαστε όσο πιο απλοί και όσο πιο αυθεντικοί γίνεται. Η ιδέα του συγκροτήματος μας είναι ταλαντούχοι άνθρωποι που τραγουδάνε ένα ενθαρρυντικό τραγούδι του οποίο ο σκοπός είναι να μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ελπίδας και της οικοδόμησης των ανθρώπινων σχέσεων! Ούτε τρελές χορογραφίες, ούτε εντυπωσιακά κοστούμια!

O.G.: Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του www.ogaegreece.com;
Η: Να ξέρετε ότι πάντα υπάρχει ελπίδα στο κόσμο. Και αυτή ξεκινά απλά: από εμένα και εσένα (“You and Me”). Να είστε ευλογημένοι!

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Einai to mono tragoudi pou einai wraio os tr kai elpizo n mhn to xalasoun maresoun kai sto sinolo tous kai emfanisiaka kai mousika kai to song piasariko.. as elpisoume!!

  2. το αγαπω το τραγουδι τους!!!ειναι το νο1 μου εως τωρα 🙂 ελπιζω να προκρι9ουν και να τα πανε πολυ καλα!!!κι ευχομαι σε καμια περιπτωση να μην χαλασουν το κομματι τους με την σκηνικη παρουσια…γιατι ανησυχω λιγο με την δηλωση τουs :”θέλουμε να είμαστε όσο πιο απλοί και όσο πιο αυθεντικοί γίνεται”…κα8ως φοβαμαι μηπως βγει κατι ασχημο σαν την φετινη παρουσιαση επι σκηνης της δανιας,οπου με ενα αρτιο κι ομορφο κομματι….πατωσανε :/!!!! you and me!!!!! 😀 12ποντοι 😉

  3. Μ’αρέσει το τραγούδι τους, μακάρι να πάρουν μέρος με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Η συμμετοχή τους δεν προσβάλει κανέναν, για να κοπεί.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ