Π.Γ.Δ.Μ.: Με την Esma Redzepova και τον Vlatko Lozanoski στην Eurovision 2013!

Η κρατική τηλεόραση της Π.Γ.Δ.Μ. έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Eurovision 2013. Πρόκειται για τους Esma Redzepova και Vlatko Lozanoski, οι οποίοι επελέγησαν από το MKRTV με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης, προκειμένου να βρεθούν στη σκηνή του Malmo, τον ερχόμενο Μάιο. Οι δύο καλλιτέχνες χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης και δημοτικότητας στη χώρα τους, υπηρετώντας, καθένας, διαφορετικά είδη μουσικής.

Η Esma Redzepova βρίσκεται στον χώρο του θεάματος εδώ και αρκετές δεκαετίες, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και σε πολλές άλλες Βλακανικές χώρες, εκτός από την Π.Γ.Δ.Μ. Στο ενεργητικό της έχει την κυκλοφορία δεκάδων albums και singles, έχοντας δημιουργήσει ένα προσωπικό μουσικό στυλ, το οποίο την έχει καθιερώσει. Παράλληλα, έχει καταπιαστεί και με την υποκριτική, πρωταγωνιστώντας σε επιτυχημένες παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Η ίδια είναι επίσης διάσημη για την φιλανθρωπική της δραστηριότητα, γεγονός που στο παρελθόν της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

 

Ο Vlatko Lozanoski είναι ένας ανερχόμενος μουσικός στη σκηνή της γείτονος, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του, σταθερά φανατικό κοινό. Η μουσική του προσανατολίζεται προς σύγχρονους ήχους, γεγονός που του έχει χαρίσει αναγνωρισημότητα και στις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Π.Γ.Δ.Μ., το φετινό εγχείρημα, το οποίο συνδυάζει μια ήδη καταξιωμένη ερμηνεύτρια με ένα νεαρό καλλιτέχνη, στοχεύει στο να παρουσιάσει μια καινοτόμο πρόταση, με προοπτική την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2013. Η παρουσίαση του τραγουδιού με το οποίο οι δύο καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, μέσα από ειδική τηλεοπτική εκπομπή.

Θανάσης Νάκος

 


 

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kαι οι δύο είναι πολύ καλοί καλλιτέχνες ο καθένας στο είδος του, γι’αυτό ελπίζω σε ένα καλό τραγούδι απο τους γείτονες και επιτέλους να μπούν στην 1η δεκάδα.
    nikos_ventzios
    Αυτό το κάνει ακόμα πιό ενδιαφέρον, ο Λούκας με τον Stereo Mike προέρχονταν απο 2 τελείως διαφορετικά είδη μουσικής, όμως πήγαν πάρα πολύ καλά.

  2. Εγω πιστευω οτι ειναι ενα ντουετο που η θα αρεσει πολυ η δεν θα αρεσει καθολου,αν και νομιζω οτι με ενα τραγουδι που να εχει και τα δυο στυλ των τραγουδιστων θα παει καλα

  3. Αχ παιδιά νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Αισθάνομαι ότι ενώνουν τον Νίνο με την Εφη Θώδη. Το 2011 νομίζω πως πήγαμε καλά επειδή μας ψήφισαν οι ομογενείς, γιατί γενικά το τραγούδι μας δεν άρεσε και εμείς οι ίδιοι ήμασταν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα. Οι σκοπιανοί δεν έχουν πολλούς ομογενείς και οι κριτική επιτροπή δεν θα τους ευνοήσει, όπως δεν ευνόησε ούτε εμάς τότε.

    • Διαφωνω, δεν πηγαμε καλα μονο απο την ψηφο των ομογενων, διοτι εαν ηταν ετσι κάθε χρονο θα επρεπε να ημαστε στην ιδια θεση… εξαλλου στο κοινο τερματισαμε 3οι το 2011 και 9οι περισυ! Του Λουκας αρεσε και στους ξενους,μπορει να ηταν εθνικ αλλα δεν ηταν το συνηθισμενο εθνικ ποπ τραγουδι! Φυσικα ηταν απο τα τραγουδια που λες οτι ειτε θα πανε αρκετα καλα ειτε θα πατωσουν!
      Τωρα για τους γειτονες… δεν λεει κατι… αν δεν ακουσουμε το τραγουδι! Παντως η εμφανιση και αυτο που ακουσα δεν με ενθουσιαζει… ενω ο Λουκας με τον stereo Mike ηταν “πιο κοντα” μουσικα! anyway, το θεμα ειναι εμεις να εχουμε μια καλη εμφανιση…. αν και τα τελευταια δυο χρονια οι ανθελληνικες επιτροπες μας εχουν κλεψει θεσεις (3αδα στο κοινο ο Λουκας 9η θεση η ελευθερια, αλλα η επιτροπη μας έριξε 6 θεσεις κατω το 2011 και 8 το 2012)
      αντε καλη χρονια να εχουμε

  4. Μ’ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ. ΜΈΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ “ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ” ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΙΔΩΜΕΝ!

  5. Τι λέτε? Πως να συνδυαστούν αυτοί? Και μην λέμε ότι θέλουμε, καλοί ο καθένας στο είδος του αλλά μην του βγάλουμε και άριστους πια. Μετά από την πολύ καλή συμμετοχή της Kalliopi με το Crno i belo, πάει φέτος!

  6. Πιστευω πως το παντρεμα των δυο μουσικων ειδων θα ειναι ενα κωμικοτραγικο αποτελεσμα…οπως ειπε και η Αννα παραπανω,ειναι σαν τον Νινο με την Θωδη!Προβλεπω αλλη μια αθλια συμμετοχη για το Malmo…

  7. Η Esma ειναι φοβερη επιλογη ειναι γνωστη σε παρα πολλες χωρες και μου αρεσει αυτο το “διαφορετικο” τωρα πως θα δεσει με τον αλλον δεν ξερω αλλα αν εχουν καλο τραγουδι θα πανε ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!

  8. Πραγματικά αν παρατηρήσει κανείς τη χροιά τους θα καταλάβει ότι ένα πάντρεμα των φωνητικών θα είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα…Αρκεί το τραγούδι που θα επιλεγεί να είναι ethnic…πιστεύω με το κατάλληλο τραγούδι θα είναι εξαιρετικοί…και ΠΟΤΕ δεν πέφτω έξω σε θέματα μουσικής…:]

  9. Ειναι απλο! Τα γειτονακια φετος προσπαθουν να κανουν ενα mix απο την περσινη Ρωσια και τον προπερσινο Eric Saade…Whatever…

  10. Πιστεύω ότι κάποια χρονιά θα πρέπει να ψηφιστούν κι από μας οι γείτονες ΌΠΩΣ και οι υπόλοιποι βαλκάνιοι,όσον αφορά το τραγούδι, λέω ότι λέει κι ο ελληνικός λαός <>καλή επιτυχία στη Δημοκρατία των Σκοπίων!

  11. Άσε μας μωρή. Επειδή δεν γράφεις ελληνικά υπάρχει η πιθανότητα να μας βρίζεις, οπότε εγώ ως γνήσια Ελληνίδα οφείλω να αμυνθώ. (πλάκα κάνω)

  12. Όσον αφορά την ΚΥΡΊΑ ЕСМА εγώ εχω να πω μόνο καλά λόγια ΌΠΩΣ το ότι είναι η ΚΥΡΊΑ & ΜΗΤΈΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΉΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΌΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΎΡΙΟΣ BREGOVIĆ ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΤΗΣ,είναι μια καταξιωμένη τραγουδίστρια και την θαυμάζω σε πολύ μεγάλο βαθμό και για τα τραγούδια της και για την φωνή της αλλά και για αλληλεγγύη της και φιλανθρωπία της,επίσης πρέπει να προσθέσω ότι την εχω δεί δύο ή τρεις φορές στην Ελληνική τηλεόραση,μια στην εκπομπή των Καραμέρου-Χαριτάτου και άλλη μία στην εκπομπή-ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 “Balkan Express” Όταν η συγκεκριμένη εκπομπή ταξίδεψε στην FYROM Και ειδικά στην πόλη της τα Битола/Bitola όπου και της πείραν συνέντευξη και η ίδια μίλησε με πολύ καλά λόγια για τι χώρα μας και γενικά για τις Βαλκανικές χώρες όπου έδωσε συναυλίες,παράλληλα έδειξε και κάποια πορτρέτα στα οποία απεικονιζόταν η ίδια,καλή της Επιτυχία στον διαγωνισμό και μακάρι να πάρει βαθμούς κι από μας γιατί πιστεύω ότι το αξίζει!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ