EUROVISION 2013: 39 χώρες στο Μάλμε…παρούσα η Ελλάδα!

Η EBU ανακοίνωσε σήμερα ότι στον 58ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα λάβουν μέρος 39 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα παρά τις αντίθετες απόψεις και σκέψεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Τουρκία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία και Σλοβακία αποσύρθηκαν για διαφορετικούς λόγους, ενώ επιστρέφει η Αρμενία, που δεν συμμετείχε το 2012 λόγω των τεταμένων σχέσεών της με το Αζερμπαϊτζάν.

Ο υπεύθυνος του διαγωνισμού Jon Ola Sand δήλωσε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες στην Ευρώπη ένας σημαντικός αριθμός παρέμεινε πιστός στην μακρά παράδοση που έχει γίνει πλέον η Eurovision. Σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να μη λάβει μέρος λόγω των αλλαγών που έγιναν στους κανονισμούς τα τελευταία χρόνια δήλωσε έκπληκτος καθώς από το 2009 που εφαρμόστηκαν οι νέοι κανόνες ουδέποτε η τουρκική τηλεόραση διατύπωσε ενστάσεις. Ανέφερε ότι θα συνεργαστούν με τους υπευθύνους στην Τουρκία ώστε να βρεθεί μια λύση για το μέλλον που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Για την αποχώρηση των υπολοίπων χωρών, που οφείλεται στην οικονομική κρίση, εμφανίστηκε στεναχωρημένος και δήλωσε πως ελπίζει σύντομα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι χώρες αυτές να επιστρέψουν στη Eurovision.

Όσον αφορά την Ελλάδα αναμένουμε πλέον ανακοίνωσεις από την ΕΡΤ για τον τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο Μάλμε.

Οι 39 χώρες που θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2013 είναι:

1. Άγιος Μαρίνος
2. Αζερμπαϊτζάν
3. Αλβανία
4. Αρμενία
5. Αυστρία
6. ΒέλγιοRoberto Bellarossa – Love Kills
7. Βουλγαρία
8. Γαλλία
9. Γερμανία
10. Γεωργία
11. Δανία
12.ΕλβετίαHeilsarmee – You and me
13. Ελλάδα
14. Εσθονία
15. Ηνωμένο Βασίλειο
16. Ιρλανδία
17. Ισλανδία
18. ΙσπανίαEl Sueño de Morfeo
19. Ισραήλ
20. Ιταλία
21. Κροατία
22. Κύπρος
23. Λετονία
24. ΛευκορωσίαAlyona Lasnkaya – Rhythm of love
25. ΛιθουανίαAndrius Pojavis – Something
26. Μάλτα
27. ΜαυροβούνιοWho See
28. Μολδαβία
29. Νορβηγία
30. ΟλλανδίαAnouk
31. Ουγγαρία
32. Ουκρανία
33. Π.Γ.Δ.Μ.
34. Ρουμανία
35. Ρωσία
36. Σερβία
37. Σλοβενία
38. Σουηδία
39. Φινλανδία

Λουκάς Βλαβιανός

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Pali kala pou to thimithikate gt arxiza n nmz pos auto to tmima tou ogae den onomazete greece alla kapias alis xora oxi tpt alo nmza pos ebena se alis xoras site kai m knoun plaka ! AANTE KALH MAS EPITIXIA^^ 🙂

    • Όταν δεν έχεις κάτι δεδομένο περιμένεις την επίσημη ανακοίνωση και δεν κάνεις εικασίες που αποπροσανατολίζουν. Αντίθετα με τις άλλες ιστοσελίδες η δική μας δεν “αμολάει ό,τι του κατέβει του καθενός”. Γι’ αυτό και περιμένουμε την επίσημη δήλωση συμμετοχής ή αποχής και αυτήν ανακοινώνουμε αμέσως στους αναγνώστες μας. Εξάλλου όπως πιθανώς γνωρίζεις οι οργανωμένοι οπαδοί δεν μπορούν να ασκήσουν ισχυρό μέσο πίεσης στην δημοσια τηλεόραση καμίας χώρας, οπότε τα παράπονά σου στην ΕΡΤ και στην πολιτική ηγεσία της.

      • kita ok den lew apla toses meres eixan pei 15 tha mas poune ftasame 21 kai mathame kai anamesa sautes tis meres ola ta site kai genika kapies xazes istoselides legane polla den elega n mas pite nai h oxi apla mia pliroforia gia to pou briskomaste telos panton telos kala ola kala 🙂

  2. επιτελους!!!! μας σκασατεεεεε μεχρι να παρετε αυτην την αποφαση εκει στην ερτ -_- ! ωραια 39χωρες καλος αρι9μος(νορβηγια 2010) που ημασταν 8οι! αλλα φετος ελπιζω να συμορφω8ουμε κι εμεισ και η ερτ και να επιλε3ουμε α3ιολογο ονομα και τραγουδι για να μας εκπροσωπησει οχι παλι τραγουδια τυπου “aphrodisiac”προσωπικα προτιμω μια δυναμικη μπαλαντα σαν το “shine”απο την γεωργια το 2010 με ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ(με απευ8ειας ανα8εση παντα)μια απο τις ωσ τωρα φαβορι να μας εκπροσωπισουν…. δηλαδη ειτε ντεμυ ειτε παπαριζου ειτε απεργη ειτε φουρειρα 🙂 παμεεεεεεεεεε δυνατα….μεχρι και για την πρωτιααααααα 😉

  3. faborh gia thn nikh einai : armenia, roumania, dania, islandia, azer, an kai peistebw oti 8a to parei h islandia dioth se ant8esh me emas kseperase thn krhsh pou eixai forologontas kai afhnontas tis trapezes ths na ptoxeusoun kai den plhrosan tipota oi aploi polhtes kai olla einai mia xara kai mporoun aneta na diorganosoun giati exoun kai 2% anapthksh !!!!!!! se anth8esh me emas pou o kosmos einai anagkasmenos na plhrosh ta xreoi twn trapezwn.

    • Εκτός από την πρώτη πρόταση (δεν με αφορούν προβλέψεις για νικητές) το σχόλιό σου εξαιρετικό

  4. τα χαζοτράγουδα τύπου aphrodisiac ελπίζω να έγιναν μάθημα στην ΕΡΤ, καιρός για κάτι διαφορετικό και αξιοπρεπές.

  5. Επιτέλους ήρθε η επίσημη ενημέρωση. Καλή επιτυχία στην επιλογή τόσο του καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού!!

  6. Αντε Ελλαδαρα μου δειξ’τους το μεγαλειο σου..Θελω Ελληνικο στοιχο και παρα πολυ Ελληνικο στοιχειο….:)

  7. Ολε!
    Αν πρωτοτυπησουμε φετος μας βλεπω πολυ ψηλα !
    Το βραβειο,βεβαια,αποτελει ονειρο θερινης νυκτος αλλα ποτε δεν ξερεις…….!

  8. Όχι τελικούς με ξεκολα τύπου Απεργη που δεν θα ξέρει η μάνα τους. Η Ερτ δεν ειναι τσιφλίκι του Παρη Κασιδοκωστα και της Panic Records!

  9. Άρα από τις 33 χώρες των Ημιτελικών θα έχουμε έναν με 16 κ έναν με 17 χώρες … ίσως κ χώρες που δεν τα πάνε καλά με τους Ημιτελικούς -Ολλανδία,Σαν Μαρίνο- να μπορέσουν φέτος να κάνουν την υπέρβαση κ να περάσουν έστω 6-7 χώρες στη βαθμολογία. Λογικά κ η Ελλάδα εφόσον βρεθεί μαζί με 2-3 βαλκανικές χώρες θα έχει περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση. Ας ελπίσουμε φέτος να μην δούμε πάλι μια ακόμα κοινότυπη ποπ/χορευτική κτλ συμμετοχή .. Εκτός κ αν θέλουμε να δούμε και τον αποκλεισμό μας από τον Ημιτελικό για να αποφασίσουμε να αλλάξουμε στυλ κ επιλογές….

    • Aν αποκλειστουμε στον ημιτελικο, θα ειναι και η τελευταια μας συμμετοχη. Το καναν ΜΕΓΑ θεμα οι πολιτικοι μας το αν πρεπει να συμμετεχουμε φετος. Τους βολευει πιο πολυ να τρωγονται λεφτα για να παιρνει η Ερτ μαμαλακηδες και Φερεντινους και την Κορη πρωην Υπουργου (Σαλαγκουδη) που σημερα εκανε πρεμιερα στη σκατο εκπομπη της και εκανε την τρομερη τηλεθεαση 1,2 % !! Ουτε δυο τα εκατο δεν επιασε η ρομπαααααααααααααα ! Ουστ κοπριτες, πηρατε την ερτ και τη βουλιαξατε στην τηλεθεαση. Το δελτιο της πλεον ειναι πιο κατω και απο το Σκαι και ολες οι εκπομπες ΠΑΤΟΣ. Μια Γιουροβίζιον τους εμεινε και πανε να την διαλυσουν.

      • 1,2%??? Θα βγουνε και θα πουνε οτι εφταιγε η…απεργια!!!
        Αυτο ειναι φιλε που υποστηριζα… οτι ας δουνε πρωτα που σπαταλουνται τα χρηματα και μετα ασχολησουμε με το εαν θα πρεπει να παμε στην Eurovision, καθως ειναι προγραμμα κερδοφορο (λογικη τυπου, οτι και οι τσοντες θα εκαναν τηλεθεαση δεν στεκει)

  10. Οσο λιγότερες χωρες μετέχουν στον διαγωνισμό των ημιτελικών τοσο πιο εύκολο ειναι να αποκλειστεί ή να προκριθεί και μια άκυρη χώρα οπως το σαν μαρινο ( που το θελω στον τελικό ) και η Ολλανδία

  11. Υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να λέει την ημερομηνία που θα μας πουν πως θα διεξαχθεί ο εθνικός μας τελικός..(αν θα γίνει απευθείας ανάθεση..αν θα υπάρχουν πολλές επιλογές..κτλ)

    • Η αλλη θελει και πολλες επιλογες…Για ερτ μιλαμε αγαπη μου…3 αφωνα ξεκωλακια θα σου βαλει και μετα θα σου πει εσυ το ψηφισες το τραγουδι, εσυ φταις!!

  12. Ούτε ο Ηλίας Μαμαλάκης με τις μαγειρικές του, ούτε η… απλή περιέργεια, δεν έκανε τους τηλεθεατές να συντονιστούν την Πέμπτη στη νέα απογευματινή εκπομπή της ΝΕΤ, «136»!

    Θες η πρεμιέρα που πήγε από αναβολή σε αναβολή (μία λόγω της… παρουσιάστριας και μία λόγω στάσεων εργασίας στην ΕΡΤ), θες οι παρουσιαστές και η θεματαλογία…

    Σύμφωνα με την AGB, o Γιάννης Δάρρας και η Ανθή Σαλαγκούδη «έγραψαν» στο ντεμπούτο τους 2,6% στο σύνολο και 1,2% στις ηλικίες 15 – 44.

  13. Eπίσης, maria, και το 2005 συμμετείχαν 39 χώρες, και όλοι θυμόμαστε ποια νίκησε!!!

  14. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΛΟΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΑ
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ

  15. εγω θα προτιμουσα ενα στυλ σα του λουκα,ζεμπεκια,δυνατη και σταρατη …(χωρις κανεναν στερεο μαικ) αυτη ειναι η αποψη μ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

  16. Εγώ παιδιά θέλω μια μπαλάντα τύπου everything. Αλλά θέλω να την πει ένα ποιο νέο πρόσωπο με μια αξιοπρεπή εμφάνιση μπας και μας δώσουν τίποτα και οι επιτροπές. Γιατί από τον κόσμο δεν νομίζω να πάρουμε πολλές ψήφους. Κατά έναν περίεργο λόγο η Ελλάδα δεν είναι καθόλου αρεστή σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ