ΚΥΠΡΟΣ: Ο κύβος ερρίφθη: “ταξιδεύει” στο Malmo για την Eurovision 2013!

Τέλος στην αγωνία και την παραφιλολογία των ημερών αναφορικά με ενδεχόμενη αποχή της Κύπρου από την Eurovision 2013, καθώς το Δ.Σ. του ΡΙΚ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να επικυρώσει τον προϋπολογισμό της αποστολής της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο των Κυπριακών και διεθνών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, αλλά και από τη δική μας  διασταύρωση των δεδομένων με πηγές που πρόσκεινται στην κρατική τηλεόραση της Μεγαλονήσου, η οριστική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής, πολύωρης συνεδρίασης του Διοικητκού Συμβουλίου του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα. Στα πλαίσια της συνεδρίασης αυτής, οι ιθύνοντες του Ιδρύματος αποφάσισαν να εκγρίνουν τα απαιτούμενα κονδύλια για τη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2013, συνυπολογίζοντας τα οικονομικά οφέλη που προέρχονται από την προβολή του διαγωνισμού, ο οποίος σημειώνει τεράστια ποσοστά τηλεθέασης. Σε κάθε περίπτωση, το κανάλι πρόκειται τις επόμενες ώρες να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, αναφορικά με το ζήτημα.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, συνομιλώντας με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του ΡΙΚ, ενημερωνόμαστε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη προς το παρόν, σχετικά με τη μέθοδο επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα βρεθούν στη σκηνή του Malmo, καθώς όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, λοιπόν, επικεντρωνόμαστε στο γεγονός της διασφάλισης της συμμετοχής της χώρας, ευελπιστώντας να έχουμε σύντομα νεότερη πληροφόρηση.

Θανάσης Νάκος

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε νομίζω πως οι πιθανότητες και για δική μας συμμετοχή αυξάνονται σημαντικά πλέον.Θέλω κάτι με 100% Ελληνικό ήχο και στίχο , χαμηλών τόνων αλλά υψηλής αισθητικής…Νομίζω μια απευθείας ανάθεση σε κάποιον αξιοσέβαστο καλλιτέχνη θα οδηγούσε περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση!

  2. Εκπληκτικά νέα. Μπράβο Κύπρος. Αλλά, μιας και τα χρήματα που θα δαπανηθούν μάλλον θα είναι λίγα, μια ανάθεση σε συνθέτη όπως ο Sakis Gouzonis θα έφτανε την Κύπρο ίσως πολύ ψηλά στη Eurovision, γιατί όχι και στην 1η θέση, με αποτέλεσμα πολλά έσοδα για τη Μεγαλόνησο από τη διοργάνωση. Ο Gouzonis έχει “τηλεφωνικό κατάλογο” από διεθνή βραβεία και η μουσική του (www.sakisgouzonis.com) μυρίζει από μακρυά Eurovision hits.

    • xaxaxaxa plaka kaneis? einai xalia o sakis gouzonis kai oi mousiki tou den akougete apla…opos kai to gousto sou xaxaxaxa pou ta eides esi ta diethnoi vraveia? ektos an enohs to proto diethnh vraveio kolopetinitsas…..

      • Συμφωνώ με τον johnnie. Εκπληκτική και πολύ δυναμική μουσική. Χτυπάει άνετα Top 3 στη Eurovision.

        Η μόνιμη παραφωνία του χρήστη thanos0030 στο site έχει καταντήσει κουραστική. Ποιος ξέρει σε ποια εταιρεία θα δουλεύει ο κακόμοιρος και μόλις είδε οτι ο Sakis είναι ανεξάρτητος καλλιτέχνης και δεν έχει πάρε-δώσε με δισκογραφικές και τα συναφή τρομοκρατήθηκε μη χάσει τη θεσούλα του.

        Σίγουρα κριτές όπως ο Richard Niles, ο Simon Ellis, η Lesley Douglas από το BBC και πολλοί πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, δισκοκριτκοί, κλπ, κάτι παραπάνω θα ξέρουν από έναν ανώνυμο που παραφωνεί με το nick thanos0030.

        Συγχαρητήρια και για το ότι μοιράζεται τη μουσική του με τον κόσμο δωρεάν χωρίς να έχει βάλει ταμπελάκια στη μουσική του €9.99.

  3. Μακάρι οι υπεύθυνοι του ΡΙΚ να έχουν τακτική επικοινωνία με την ΕΡΤ αυτές τις μέρες, ώστε να συμμετέχουμε κ εμείς, σε μία χρονιά που οι απουσίες διαρκώς αυξάνονται ..
    Ένα αμιγώς ροκ τραγούδι, μία μπαλάντα με βαλκανικό ήχο, ή ίσως μια μοντέρνα σύνθεση με παραδοσιακά στοιχεία -βλέπε Βουλγαρία 2007-, θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ευρώπης, κ έτσι να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επιτυχημένων συμμετοχών, μακριά πλέον από τα καθιερωμένα ποπ χορευτικά.
    Όσο για την Κύπρο νομίζω ότι χρειάζεται μία συμμετοχή ανάλογη του The Land of Yesterday, ένα τραγούδι υποψήφιο το 2006 με όμορφη μουσική κ με κυπριακά σε ένα μέρος του.

  4. Μπράβο! τούλάχιστον θα έχουμε την Κύπρο αν δεν πάμε εμείς! αν και πιστεύω πως τώρα οι πιθανότητες να πάμε είναι πιο πολλές!

  5. Μπράβο!Απ’οτι διαβάζω ο Καλημέρης ψάχνει εναγωνίως χορηγό!Δύσκολα τα πράγματα άλλα για να δούμε…

  6. ε υγνωμη κι ολας αλλα αμα με το κακο δεν παμε εμεις στην eurovision η Κυπρος αμα με το καλο περασει θα βγει τελευτια διοτι διχως το 12αρι μας… :/

  7. Εύχομαι στην αγαπημένη μου Κύπρο να πετύχει την καλύτερη της θεση πιο πάνω και απο 5η ! Η ελλαδα ελπίζω να μετέχει ! Παντως πολλές χωρες αρχίζουν να ξανα σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησης μας βλεπω να καταλήγουμε σε εποχές 2004 με έναν ημιτελικό ! Και μάλιστα αν καταλήγουν να ειναι λιγότερες απο 30 μας βλεπω μονο με τελικό ΧΑχαχα

  8. Μπράβο Κύπρο!!! Ελπίζω να ξυπνήσουν οι δικοί μας και να παραδειγματιστούν από την Κύπρο και τελικά να συμμετέχουμε, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο. Καλημέρη τρέξε να βρεις χορηγούς γιατί χανόμαστε!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ