Π.Γ.Δ.Μ.: Εκπροσώπηση με απ’ ευθείας ανάθεση και το 2013!

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με το 2012, η δημόσια τηλεόραση της Π.Γ.Δ.Μ. πρόκειται να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision 2013 με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του escxtra.com, οι ιθύνοντες του κρατικού σταθμού της γείτονος προτίθενται να προχωρήσουν σε εσωτερική επιλογή του καλλιτέχνη που θα βρεθεί στη σκηνή του Malmo, καθώς τα αποτελέσματα της περσινής εκπροσώπησης υπήρξαν ιδιαιτέρως ενθαρυντικά. Συγκεκριμένα, η χώρα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision μετά από ένα σερί τεσσάρων ετών, κατά τα οποία οι συμμετοχές της δεν κατάφερναν να υπερπηδήσουν τον σκόπελο των ημιτελικών. Κατά συνέπεια, η φόρμουλα με την οποία η Kalliopi βρέθηκε στη σκηνή του Bacu, το 2012, πρόκειται να υιοθετηθεί και για την επόμενη χρονιά. Η επιλογή και η ανακοίνωση του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Π.Γ.Δ.Μ. στον επόμενο διαγωνισμό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Προς το παρόν, καμία λεπτομέρεια δεν δίδεται αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού.

Θανάσης Νάκος

 

Η Π.Γ.Δ.Μ. έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 1998 και μετρά συνολικά 12 συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού. Υψηλότερη -έως σήμερα- θέση της σε τελικό η 12η, την οποία κατέκτησε το 2006, στην Αθήνα. Το 2013 την χώρα εκπροσώπησε η Kalliopi με το τραγούδι “Crno I Belo”, καταφέρνωντας την πρόκριση της πατρίδας της στον μεγάλο τελικό, έπειτα από τέσσερα χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών. Η εν λόγω συμμετοχή διαγωνίστηκε αρχικά στον B’ Ημιτελικό του Μπακού, όπου κατετάγη στην 9η θέση με 53 βαθμούς, ενώ στον τελικό κατέκτησε τη 13η θέση, με 71 βαθμούς.

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαφώς κερδισμένα τα Σκόπια φέτος μαζί με την Αλβανία κ τη Σερβία ως προς τις Βαλκανικές χώρες, με μια 13η θέση που δεν την περίμενα κ πολύ για να πω την αλήθεια. Η Kalliopi πήρε το αίμα της πίσω μετά τον αποκλεισμό της το 1996 στα Προκριματικά, το θέμα για τα Σκόπια είναι πως ό,τι κ αν στείλουν προκρίνονται σχεδόν οριακά στον Τελικό στην ένατη κ δέκατη θέση κ μετά 90% λόγω Βαλκανικών χωρών πλασαρίζονται στις θέσεις 12-18. Επίσης εξακολουθεί να παραμένει η πιο μισητή χώρα στο Διαγωνισμό αφού 15 χώρες δεν την έχουν ψηφίσει ποτέ στον Τελικό.

  2. η Καλλιόπη μου ήταν ιδιαίτερα αντιπαθής και η 13η θέση ήταν υπερβολική! Μακάρι να εξαφανιστεί αυτή η χώρα από το χάρτη που ζει χάρη στους γείτονες της και έχει βρει τρόπο να περνά τα ανύπαρκτα και άτοπα πολιτικά της μηνύματα ! με εξαίρεση τη συμμετοχή του 2006 και αυτή του 2008 (που είναι η καλύτερη συμμετοχή της για μενα αν και αποκλείστηκε στον ημιτελικο χάρη στις επιτρόπες ) δεν έχει δώσει τίποτα σ αυτό τ διαγωνισμό!

  3. Aξιοπρεπέστατη η Kaliopi φέτος.Όσο και να διαφωνώ με την εξωτερική τους πολιτική , τουλάχιστον αυτοί στείλαν μουσική κι ΟΧΙ μπούτια…

  4. Καλή σταδιοδρομία να έχουν οι γείτονες κατά την επιλογή τους στον εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ ο οποίος ή η οποία να καταφέρει να στείλει ξανά την χώρα στον τελικό ακόμη και στην δεκάδα τουλάχιστον 10η για να χαρούν κι αυτοί οι άνθρωποι.

  5. Καλή σταδιοδρομία να έχουν οι γείτονες κατά την επιλογή τους στον εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ για να στείλει ξανά την χώρα στον τελικό ακόμη και στην δεκάδα τουλάχιστον 10η για να χαρούν κι αυτοί οι άνθρωποι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ