ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Καθυστερήσεις στη διαδικασία επιλογής!

Σύμφωνα με ενημέρωση του esctoday.com από το Ictimay TV, τον επίσημο τηλεοπτικό φορέα του Αζερμπαϊτζαν, η διαδικασία επιλογής του επόμενου υποψήφιου της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό του Malmö, που ήταν να ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Για το 2013, το Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να ακολουθήσει μια χρονοβόρα διαδικασία. Από τις 128 αιτήσεις υποψήφιων Αζέρων κάποιοι από τους οποίους μένουν στη Γερμανία, τη Δανία, τον Καναδά και τη Ρωσία, το κανάλι επέλεξε τους 80 οι οποίοι θα  πρέπει να δείξουν τις ικανότητές τους σε 5 διαφορετικές κατηγορίες. Έτσι οι 80 αυτοί καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε εβδομαδιαία γκρουπ ώστε να διαγωνισθούν και στις 5 διαφορετικές κατηγορίες, μια για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Δευτέρα – Τραγούδια της Eurovision
Τρίτη – Μουσική του Αζερμπαϊτζάν
Τετάρτη – Διεθνείς Επιτυχίες
Πέμπτη – Σκηνική παρουσία
Παρασκευή – Ελεύθερη επιλογή  τραγουδιού (μπορούν  να επιλέξουν τραγούδι από αυτά που ερμήνευσαν τις προηγούμενες ημέρες)

Η νέα ημερομηνία εκκίνησης της διαδικασίας αυτής, θα ανακοινωθεί σύντομα από το κανάλι.

Αλέξανδρος Λιάπης

Το 2012, το Αζερμπαϊτζαν επέλεξε να εκπροσωπηθεί μέσα στη χώρα του από τη Sabina Babayeva και την μπαλάντα When The Music Dies. Το τραγούδι έφερε για 5η συνεχή χρονιά τη χώρα στη δεκάδα, φτάνοντας στην 4η θέση με 150 βαθμούς.

[youtube id=”yzT7O3Fnwpk” width=”600″ height=”350″]

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευτυχώς που δεν ανακοίνωσαν για αποχώρηση-κάτι που σχεδόν αποκλείεται να γίνει-διότι όπως γνωρίζουμε όλοι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια από της σημαντικότερες συμμετοχές του διαγωνισμού και ως προς τα τραγούδια αλλά και στα… Οικονομικά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ