ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε ο 5ος προκριματικός(Updated με τα αποτελέσματα)!

Μετά  το τέλος του show ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού. Απομένει εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των επιλογών της επιτροπής για να προκύψουν τα 3 τραγούδια που θα πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Αγαπημένο του τηλεοπτικού κοινού αναδείχθηκε το τραγούδι Jump με το συγκρότημα DAR, ένα τραγούδι σε σύνθεση του Γιώργου Καλπακίδη και του κεντρικού τραγουδιστή του συγκροτήματος, και σε στίχους του έλληνα δημιουργού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Καλπακίδης  συμμετείχε ως συνθέτης στην εθνική επιλογή της Λιθουανίας και το 2011 με τους DAR καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον τελικό.

Η κατάταξη των 8 συμμετοχών του 5ου προκριματικού βάσει της τηλεψηφοφορίας έχει ως εξής:

12 βαθμοί: DARJUMP

10 βαθμοί: Monika Linkytė  – Baby Boy

8 βαθμοί: El FuegoLedo gabalėlis

7 βαθμοί: Algirdas BagdonavičiusBackdoor Superman

6 βαθμοί: BaibaI’m On Fire

5 βαθμοί: Kvinta LoudsideToks gyvenimas

4 βαθμοί: AsortiMoney

Απόψε το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος η τηλεόραση της Λιθουανίας θα μεταδώσει τον πέμπτο και τελευταίο προκριματικό γύρο της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2013. 7 καλλιτέχνες θα παλέψουν για τις 3 τελευταίες θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ημιτελικούς του Δεκεμβρίου. Η εκπομπή γυρίστηκε την περασμένη Πέμπτη στα studios του κρατικού καναλιού.

Το show, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή παρουσιαστή της λιθουανικής τηλεόρασης Andrius Rožickas, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω δορυφόρου στο κανάλι της λιθουανικής τηλεόρασης LRT και διαδικτυακά πατώντας εδώ ή εδώ.

Η επιλογή των τραγουδιών που θα προκριθούν θα γίνει μέσω της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού αλλά και 2 επιτροπών. Η μία που θα είναι τετραμελής θα βρίσκεται στο studio και θα κρίνει τις συμμετοχές ζωντανά. Θα υπάρχει και μία ακόμη επιτροπή, τα μέλη της οποίας δεν θα ανακοινωθούν.

Τα μέλη της τετραμελούς επιτροπής του τέταρτου προκριματικού είναι ο σχολιαστής της Eurovision για τη λιθουανική τηλεόραση Darius Užkuraitis, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός Zita Kelmickaitė, ο συνθέτης Deivydas Zvonkus και ο παρουσιαστής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής Ramūnas Zilnys.

Τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας θα ανακοινωθούν απόψε ενώ τα τελικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της ψηφοφορίας των επιτροπών, θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι 7 συμμετοχές του αποψινού προκριματικού είναι οι ακόλουθες :

1. Kvinta LoudsideToks gyvenimas

2. AsortiMoney

3. Algirdas BagdonavičiusBackdoor Superman

4. BaibaI’m On Fire

5. El FuegoLedo gabalėlis

6. DARJUMP

7. Monika Linkytė  – Baby Boy

Το τραγούδι Jump με το συγκρότημα DAR είναι μια σύνθεση του Γιώργου Καλπακίδη και του τραγουδιστή των DAR σε στίχους του Έλληνα δημιουργού, ο οποίος συμμετείχε στην εθνική επιλογή της Λιθουανίας και το 2011 με τους DAR καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον τελικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 4 πρώτους προκριματικούς απευθείας στην ημιτελική φάση έχουν προκριθεί:

1. Saules Briolai – Loreen
2. Gabrielius Vagelis – Sacrifice
3. Andrius Pojavis – Something
4. Beissoul & Gabrielė Griciūtė – Beautiful life
5. Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis  – I Fall In Love
6. Timohi – Time for life
7. Božolė – Happy and free
8. Neringa Šiaudikytė – Used to be
9. Elvina Milkauskaitė – Closer
10. Linas Adomaitis – I W tonight
11. Girmantė Vaitkutė – Time to shine
12. Gintarė Korsakaitė – Dreaming

Λουκάς Βλαβιανός

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο σκέφτομαι οτι φεύγουμε(κοντεύουμε τουλάχιστον να φύγουμε) κι αυτοί θα πάνε να κάνουνε πλάκα και κοινωνικό τουρισμό στο Μαλμό,μου ρχεται τρέλα!!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ