ΑΛΒΑΝΙΑ: Οι συμμετοχές του κάθε ημιτελικού!

Η αλβανική τηλεόραση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη σειρά εμφάνισης των συμμετοχών των 2 ημιτελικών του 51ου Festivali i Këngës το οποίο θα διεξαχθεί στο Pallati i Kongreseve στα Τιράνα από 20 έως 22 Δεκεμβρίου.

26 ερμηνευτές χωρισμένοι σε 2 ημιτελικούς (20 και 21 Δεκεμβρίου) με 13 συμμετοχές ο καθένας και 8 από αυτούς να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στις 22 Δεκεμβρίου. Βραβεία θα δοθούν στην καλύτερη σύνθεση, την καλύτερη ερμηνεία, τους καλύτερους στίχους και την καλύτερη ενορχήστρωση. Τους νικητές θα επιλέξει επταμελής επιτροπή επαγγελματιών του χώρου της μουσικής από την Αλβανία και το εξωτερικό. Όλα τα τραγούδια θα συνοδέψει ζωντανή ορχήστρα που θα βρίσκεται στην αίθουσα.

Μεταξύ των ονομάτων συναντάμε την πρώτη εκπρόσωπο της Αλβανίας στη Eurovision το 2004 στην Κωνσταντινούπολη Anjeza Shahini, που θα την απολαύσουμε στον Β’ Ημιτελικό, και την Kejsi Tola που εκπροσώπησε τη χώρα στο διαγωνισμό το 2009 στη Μόσχα και στο φεστιβάλ θα τραγουδήσει στον Α’ Ημιτελικό.

Α’ Ημιτελικός:

1. Selami Kolonja
2. Rosela Gjylbegu,
3. Kejsi Tola
4. Vesa Luma
5. Elis Nova
6. Kozma Dushi
7. Bon bon Band
8. DR.Flori & Fabi
9. Merland Kademi
10. Rezarta Smaja
11. Ardian Bujupi
12. Xheni & Enxhi Kumrija
13. Arjela Krasniqi

Β’ Ημιτελικός:

1. Arjan Dredhasi
2. Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
3. Hersi Matmuja
4. LNYX
5. Entela Zhula
6. Anjeza Shahini
7. Kelly
8. Bojken Lako
9. Marsela Çibukaj
10. Valon shehu
11. Ani Çuedari
12. Na
13. Flaka Krelani

Λουκάς Βλαβιανός

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ δες με τι επαγγελματισμό αντιμετωπίζει η Αλβανία την Eurovision, φεστιβάλ με ορχήστρα, 2 ημιτελικούς, με πολλά απο τα μεγάλα ονόματα της χώρας να συμμετέχουν και τον κόσμο να αγαπάει το φεστιβάλ αυτό μιάς και έχει πάνω απο 50 χρόνια ζωής. Και όλα αυτά απο μία χώρα κατα τ’άλλα φτωχή, πολύ περισσότερο απο εμάς.
    Ενώ αντίθετα εμείς όπως φαίνεται φέτος θα μείνουμε στην μιζέρια μας μη τυχόν και μας κάνει ντα η τρόικα, ου να μου χαθήτε γελίοι

  2. Κι έχω να προσθέσω στο σχόλιο του φίλτατου George πως η Αλβανία όχι μόνο συμμετέχει στον διαγωνισμό αλλά στέλνει κυρίως απο το 2008 και μετά και κομμάτια με μουσική υπόσταση ( 2008 , 2011 , 2012 ) καθώς και φωνάρες ( KAΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ).
    Αυτά να τα ακούνε στην ΕΡΤ που μας ξεφτιλίζει κάθε χρόνο με τσιφτετελοπόπ ! ( Λαμπερή εξαίρεση η εκπληκτική συμμετοχή μας με τον Λούκας και Stereo Mike )

  3. εκτος απο τον ενδυματολογικο τομεα των παρουσιασεων τους η αληθεια ειναι οτι οι ανθρωποι αντιμετωπιζουν το θεμα της διοργανωσης με μια σοβαροτητα και αξιοπρεπεια που θα ηθελα να εβλεπα και απο την δικη μου χωρα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ