ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε ο 4ος προκριματικός (Updated με τα αποτελέσματα)!

Μετά  το τέλος του show ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού. Απομένει εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των επιλογών της επιτροπής για να προκύψουν τα 3 τραγούδια που θα πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Η κατάταξη των 8 συμμετοχών του 4ου προκριματικού βάσει της τηλεψηφοφορίας έχει ως εξής:

12 βαθμοί: Linas Adomaitis I W tonight

10 βαθμοί: Gintarė KorsakaitėDreaming

8 βαθμοί: Gerai Gerai & Miss SheepWar in the wardrobe

7 βαθμοί: Girmantė VaitkutėTime to shine

6 βαθμοί: Glaam – – Love is freedom

5 βαθμοί: D’oroWill you recognise me?

4 βαθμοί: Freezing KissNothing to lose

3 βαθμοί: Chill Out, Have No DoubtTime

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Linas Adomaitis εκπροσώπησε τη Λιθουανία στη Eurovision το 2004 μαζί με την Simona Jakubėnaitė με το τραγούδι What’s happened to your love?

Απόψε το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος η τηλεόραση της Λιθουανίας θα μεταδώσει τον τέταρτο προκριματικό γύρο της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2013. 8 καλλιτέχνες θα παλέψουν για τις 3 θέσεις που οδηγούν στους ημιτελικούς του Δεκεμβρίου. Η εκπομπή γυρίστηκε την περασμένη Πέμπτη στα studios του κρατικού καναλιού.

Το show, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή παρουσιαστή της λιθουανικής τηλεόρασης Andrius Rožickas, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω δορυφόρου στο κανάλι της λιθουανικής τηλεόρασης LRT και διαδικτυακά πατώντας εδώ ή εδώ.

Η επιλογή των τραγουδιών που θα προκριθούν θα γίνει μέσω της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού αλλά και 2 επιτροπών. Η μία που θα είναι τετραμελής θα βρίσκεται στο studio και θα κρίνει τις συμμετοχές ζωντανά. Θα υπάρχει και μία ακόμη επιτροπή, τα μέλη της οποίας δεν θα ανακοινωθούν.

Τα μέλη της τετραμελούς επιτροπής του τέταρτου προκριματικού είναι ο σχολιαστής της Eurovision για τη λιθουανική τηλεόραση Darius Užkuraitis, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός Zita Kelmickaitė, ο συνθέτης Deivydas Zvonkus και ο παρουσιαστής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής Ramūnas Zilnys.

Τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας θα ανακοινωθούν απόψε ενώ τα τελικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της ψηφοφορίας των επιτροπών, θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι 8 συμμετοχές του αποψινού προκριματικού, μεταξύ των οποίων συναντάμε και εκείνη του Linas Adomaitis που εκπροσώπησε τη Λιθουανία στη Eurovision το 2004 μαζί με την Simona Jakubėnaitė με το τραγούδι What’s happened to your love? σε σύνθεση του Κύπριου Μιχάλη Αντωνίου και του ίδιου του ερμηνευτή, είναι οι ακόλουθες (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

1. Freezing KissNothing to lose (Pauliaus Jasiūno & Sergėjaus Kosiugos)

2. D’OroWill you recognise me? (Gedimino Rimkaus Rimkevičiaus & Jurgitos Čekatauskaitės sukurta)

3. Gintare KorsakaitėDreaming (Raigardas Tautkus, Jokūbas Daubaris,Gabrielė Griciūtė & Raimondas J. Nabus)

4. Linas AdomaitisI W tonight ( Linas Adomaitis & Bjornas Hansenas)

5. Glaam Love is freedom (Jonny Rose)

6. Girmantė VaitkutėTime to shine (Girmantė Vaitkutė)

7. Chill out, have no doubtTime (Vytautas Karpauskas & Danielis Okeoghene Williamsas)

8. Gerai Gerai & Miss SheepWar in the wardrobe (Vilius Tamošaitis)

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 3 πρώτους προκριματικούς απευθείας στην ημιτελική φάση έχουν προκριθεί:

1. Saules Briolai – Loreen
2. Gabrielius Vagelis – Sacrifice
3. Andrius Pojavis – Something
4. Beissoul & Gabrielė Griciūtė – Beautiful life
5. Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis  – I Fall In Love
6. Timohi – Time for life
7. Božolė – Happy and free
8. Neringa Šiaudikytė – Used to be
9. Elvina Milkauskaitė – Closer

Λουκάς Βλαβιανός

πηγή: lrt

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 8 προκριματικοί με 8 καλλιτέχνες κ 3 ειστήρια για τον Τελικό μου θυμίζουν έντονα Ελλάδα 1998 με τα γνωστα τραγικα αποτελεσματα κ ευτραπελα … Για να δουμε αν θα κανει κ παλι την εκπληξη η Λιθουανια περνωντας με χαρακτηριστικη ανεση στον Τελικο ..

  2. πραγματικα…πανε κα9ολου καλα???ελεος εγω επιμενω πως το 2013 η λι9ουανια δεν 9α εχει καμια τυχη στον διαγωνισμο…υπερβολικα μετρια τα τραγουδια της ¨/

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ