ΕΛΒΕΤΙΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία!

Η γερμανόφωνη τηλεόραση της Ελβετίας ξεκίνησε την διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή των 4 τραγουδιών που θα στείλει στον εθικό τελικό της 15ης Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της 29ης Οκτωβρίου. Το αποτέλεσμα θα προκύψει κατά 50% από την ψήφο των χρηστών του διαδικτύου και κατά 50% από την επιλογή ειδικής επιτροπής.

Στην ψηφοφορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι χρήστες του διαδικτύου, εντός και εκτός Ελβετίας, αρκεί να εγγραφούν στην σχετική ιστοσελίδα. Όσοι έχουν ήδη λογαριασμό από την περσινή διαδικασία μπορούν να χρησιμοποιήσουν  εκείνον για να ψηφίσουν. Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να δώσει 4 ψήφους είτε σε ένα ταργούδι, είτε σε 4 διαφορετικά. Οι οδηγίες υπάρχουν σε 7 διαφορετικές γλώσσες στην σχετική πλατφόρμα της ελβετικής τηλεόρασης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο ελβετικός διαγωνισμός έχει και ελληνικό χρώμα, με τους Δημήτρη Κίκλη, Δημήτρη Πάσιο, Πάνο Σπανό και Dj Sakgra ( Σάκης Γραβάνης ) να ελπίζουν σε μια θέση στον τελικό.

Η ιταλική τηλεόραση της Ελβετίας RSI που θα επιλέξει 2 τραγούδια, ανακοίνωσε ότι τα 2 τραγούδια που θα στείλει στον εθνικό τελικό θα επιλεγούν στις 23 Οκτωβρίου στο Λουγκάνο μεταξύ 7 συμμετοχών με τηλεψηφοφορία. Τα 6 τραγούδια επιλέχτηκαν μεταξύ όσων κατατέθηκαν στο κανάλι και η 7η θέση δόθηκε στον νικητή του “Fattore voce” show. Παρουσιαστής της βραδιάς, που θα μεταδοθεί μέσω του δημοφιλούς στη νεολαία ραδιοφωνικού σταθμού Rete 3, θα είναι ο γνωστός στην Ελβετία ραδιοφωνικός παραγωγός Pablo Creti. Να αναφέρουμε ότι οι 2 επιλογές της ιταλικής τηλεόρασης το 2012 κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις στον εθνικό τελικό, με τους Sinplus να εκπροσωπούν τελικά τη χώρα στη Eurovision. Τα 7 τραγούδια της ιταλικής επιλογής είναι τα εξής:

  • Theo – My wonderful life
  • N2L – Smoke out
  • Marilise – Nobody
  • Ally – Catch me
  • Chiara Dubey – Bella sera
  • Vanda Palma – La farfalla va
  • Sohaila – But who

Η γαλλική τηλεόραση RTS θα επιλέξει σύμφωνα με πληροφορίες τα 3 τραγούδια που δικαιούται μέσω εσωτερικής διαδικασίας.

Λουκάς Βλαβιανός

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ