ΕΣΘΟΝΙΑ: Στις 2 Μαρτίου ο εθνικός τελικός!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Εσθονίας ERR ανακοίνωσε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι o τελικός του Eesti Laul 2013, του τηλεοπτικού σόου που αναδεικνύει τα πέντε τελευταία χρόνια το 19ο εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, θα διεξαχθεί στο Τάλιν στις 2 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η προθεσμία υποβολής των τραγουδιών, των οποίων οι δημιουργοί πρέπει να είναι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι του κράτους της Βαλτικής, είναι η 10η Δεκεμβρίου. Μετά το πέρας της προθεσμίας, μια ειδική επιτροπή θα ακούσει όλα τα υποβληθέντα τραγούδια, από τα οποία θα επιλεγούν είκοσι και θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Τα είκοσι αυτά τραγούδια θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για τις 16 και τις 23 Φεβρουαρίου. Πέντε θα είναι τα τραγούδια που θα αναδείξει ο κάθε ημιτελικός, για να διαμορφώσουν τη δεκάδα του εθνικού τελικού της 2ας Μαρτίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ott Lepland στο διαγωνισμό του προηγούμενου Μαΐου στο Μπακού, ο οποίος κατετάγη έκτος στο μεγάλο τελικό, οι ιθύνοντες καλούν τους φετινούς υποψήφιους να έχουν πολλή διάθεση, τονίζοντας την επιτυχία και την ποικιλία που είχε η προηγούμενη χρονιά και σε καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και σε νέα πρόσωπα. Τονίζουν, επιπλέον, πως το Eesti Laul είναι μια καλή ευκαιρία, όχι μόνο για το νικητή του, αλλά και για άλλους καλλιτέχνες να αποκτήσουν διεθνείς επαφές.

[youtube id=”T7BaTBe0UD8″ width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ