EUROVISION 2012! Τα ρεκόρ του φετινού διαγωνισμού!

Ο 57ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έχει πλέον περάσει στην ιστορία, με μία νίκη θρίαμβο της Σουηδίας και της εκπροσώπου της Loreen. Σε αυτόν το διαγωνισμό λοιπόν, έχουμε να επισημάνουμε κάποια ρεκόρ που επιτεύχθηκαν.

Έτσι, η νίκη του Euphoria συνοδεύτηκε από τον καταπληκτικό αριθμό των 372 βαθμών, κάτι που το κατατάσσει στη θέση της κατηγορίας με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του διαγωνισμού. Σταθερά το ρεκόρ υψηλότερης βαθμολογίας διατηρεί ο Alexander Rybak και το Fairytale, που το 2009 κέρδισε με 387 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Lordi που το 2006 νίκησαν για λογαριασμό της Φινλανδίας με 292 βαθμούς. Η νίκη δηλαδή με πολύ υψηλή βαθμολογία δείχνει να είναι σκανδιναβική υπόθεση.

Ένα ρεκόρ όμως που έσπασε το Euphoria είναι αυτό με τη συλλογή των περισσοτέρων Top 12 βαθμών, αποσπώντας 18 συνολικά 12άρια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Alxexander Rybak με 16 δωδεκάρια. Tην τρίτη θέση της κατηγορίας αυτής μοιράζονται η Ελλάδα και η Έλενα Παπαρίζου, που το 2005 με το My number one είχε λάβει συνολικά 10 δωδεκάρια καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, που το 1997 (Katrina & the Waves Love shine alight) είχε λάβει τον ίδιο αριθμό από 12άρια.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η Loreen διαγωνιζόταν στον τελικό από την 17η θέση εμφάνισης, μία θέση που έχει δώσει τους περισσότερους νικητές! Από αυτήν τη θέση εμφάνισης είδαν τη νίκη στο διαγωνισμό συνολικά 7 συμμετοχές ( Λουξεμβούργο 1972 – Vicky Leandros Apres toi, Ιρλανδία 1980 – Johnny Logan What’s another year, Ιρλανδία 1992 – Linda Martin Why me, Ιρλανδία 1996 – Eimear Quinn The voice, Φινλανδία 2006 – Lordi Hard rock Hallelujah, Σερβία 2007 – Marija Serifovic Molitva και Σουηδία 2012 – Loreen Euphoria). Στη δεύτερη θέση αυτής της κατηγορία οι θέσεις εμφάνισης 8 και 14 , με 5 νικητές η καθεμία. Παραμένουν χωρίς νικητή οι θέσεις εμφάνισης 2, 16 και 21.

Ένα αρνητικό ρεκόρ που ενισχύθηκε φέτος είναι αυτό της τελευταίας θέσης στον τελικό της Eurovision. Το ρεκόρ αυτό το κατείχε ήδη η Νορβηγία με 10 συμμετοχές της που έμειναν τελευταίες ( 1963, 1969,1974.1976.1978,1981,1990,1997,2001 και 2004). Φέτος προστέθηκε και η συμμετοχή του Tooji, Stay, που με 7 βαθμούς έμεινε στην 26η και τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Eurovision 2012.

Τέλος να σημειώσουμε, ότι ο γερμανός συνθέτης Ralph Siegel, συμπλήρωσε φέτος τις 20 επίσημες συμμετοχές του στο διαγωνισμό της Eurovision, λαμβάνοντας μέρος με τον Άγιο Μαρίνο και το The social network song από τη Valentina Monetta.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

63 ΣΧΟΛΙΑ

    • To Σαν Μαρίνο έπρεπε να στείλει τραγούδι φυσιολογικό για να μπεί, όχι αηδίες και ευφυολογήματα!

  1. Ειμαι εκτος τοπου,χρονου και αρθρου ομως παιδια εβαλα να δω μαγνητοσκοπημενο το ΣΤΑΡ με Μελετη και αηδιασα με ολους .Ο Μαλλης για αλλη μια φορα ασχολιαστος.

  2. Μα παρακολουθειτε και εσεις δημοσιογραφους που πηραν το πτυχιο δια αλληλογραφιας….δημοιογραφους που δεν ξερουν το ελαχιστο…Αγγλικα!
    Ακουσα τον Μαλλη στην Τατιανα που ελεγε οτι ξεπερασε στην βαθμολογια τον Ρυμπακ(η Λοριν)…τοσο εμπειρογνωμων ειναι και φυσικα καταλαβα οτι υπηρχε μια εμπαθεια προς την Ελληνικη αποστολη καιρο τωρα(επειδη δεν κερδισε το παιδι του ΣΤΑΡ…η ανηψια του Δρακακη…επειδη καποιο φλερτ δεν ειχε ανταποκριση ενας θεος ξερει….).
    Η ικανοτητα του συγκεκριμενου φανηκε σαν παρουσιαστης που εκανε 5% και τον εδιωξαν και τον εβαλαν για γραφικη εργασια…η Μελετη αν και ανιδεη με τον διαγωνισμο μπορω να πω οτι ειχε μια ποιο ευρυτερη αποψη και δεν φοβηθηκε να την πει.
    Γενικα ολοι αυτοι οι “εμπειρογνωμων” περι της γιουροβιζιον μονο κακο της κανουν και οπως οι ιδιοι ειναι γραφικοι δινουν την ιδια εικονα για τον διαγωνισμο…!!!!
    ΤΕΛΟΣ θα δωσω συγχαρητηρια και στα δυο κοριτσια και προσωπικα βρηκα οτι προσπαθησαν και δουλεψαν πολυ ασχετα με το αποτελεσμα και νομιζω οτι ολα τα ποπ τραγουδια φετος χαντακωθηκαν οποτε του χρονου ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΩΝ ετοιμαστε για τον ποιο βαρετο διαγωνισμο…καλες οι μπαλαντες αλλα εμενα μου αρεσει να υπαρχουν τα παντα….!Πιστευω οτι δοθηκαν εντολες η Ελλαδα να χαντακωθει(και φετος απο τις επιτροπες θα δειτε προς το τελος θα ειμαστε…).
    Αφηστε τα κοριτσια ησυχα προσπαθησαν και δουλεψαν και ειχαν ενα ωραιο αποτελεσμα τωρα η βαθμολογια ειναι μια αλλη ιστορια…μηπως δεν ξεραμε πριν επιλεγουν τα τραγουδια οτι ο διαγωνισμος θα παει σκανδιναβια(το καλυτερο το ειχε η Σουηδια επεσαν και λεφτα και να η νικητρια…).

    • Aπό ποιόν έπεσαν εντολές ρε φίλε να μην ψηφιστεί η Ελλάδα; Νομίζεις ότι στο εξωτερικό με την έννοια μας κοιμούνται και ξυπνάνε; Προφανώς στις επιτροπές θα είμαστε πιο κάτω από το televoting γιατί στην τηλεψηφοφορία παίρνουμε χαριστικές ψήφους από δέκα μεριές. Ούτε και το televoting λοιπόν είναι αντιπροσωσπευτικό της αξίας των ελληνικών συμμετοχών. Μην περιμένεις πάντως ότι και σε αυτό θα είμαστε πολύ καλύτερα από την 17η θέση, άντε να είμασταν 12οι-13οι.

      • κοιτα μην ειμαστε 7-8 στο televoting…απλα εγω το ξαναγραφω… με πια λογικη ψηφισαν οι επιτροπες ρωσια …. ποιοτικο δεν το λες…αρα? υποκρισιααααααααα φιλε

      • Η Ρωσσία ήταν καλή για αυτό που υποτίθεται ότι ήταν, ένα ανάλαφρο χιουμοριστικό τραγούδι. Δεν προσποιήθηκαν και δεν πήγαν να αντιγράψουν προηγούμενες συνταγές.

      • ΜΑΛΛΟΝ δεν θυμασαι οτι περσυ μολις τελειωσαν οι ημιτελικοι ειχε αναστατωθει η EBU ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΒΓΗΚΕ ΨΗΛΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ…τοτε οι περισσοτεροι νομιζαμε οτι ηταν η Ιρλανδια αλλα ηταν η Ελλαδα που στον τελικο ΠΑΤΩΣΕ στις επιτροπες σε σχεση με το τελεβοτινγκ.
        Η ΕΒU εφερε τις επιτροπες για να κανονιζει οπως αυτη θελει τα αποτελεσματα(η νικη του Αζερμπαιζαν ηταν εξαγορασμενη)….παιρνουν εντολες πολλες επιτροπες οπως επιτροπες ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΕ…για δες το Αζεμπαιζαν πως παιρνει τα 12αρια καθε χρονο της Μαλτας και σχεδον της Ουκρανιας ΑΚΟΜΑ και η Κυπρος….!(ασε τους μεγαλους βαθμους απο Μολδαβια Γεοργια Ρωσσια δεν μιλω για τουρκια μιας και ειναι σαν Ελλαδα με Κυπρο).
        Ο Διαγωνισμος αυτος ποτε δεν ηταν τιμιος…ΠΟΤΕ..παιζοντε παιχνιδια και σαφως επιτροπες απο πολλες χωρες δεν γουσταραν για πολλους λογους να μας ψηφισουν…οπως και κοσμος στην Ευρωπη τρεφει πλεον μια αντιπαθεια για τους Ελληνες λογω ΜΜΕ που τους εχουν περασει στον εγκεφαλο οτι φταιμε για τα παντα…!!!ΠΟΛΛΑ πραγματα μετρησαν αρνητικα φετος!

      • Τα έχεις κάνει κουλουβάχατα στο μυαλό σου. Καταρχάς αυτό για τη χώρα που υποτίθεται κέδισε τον ημιτελικό πέρσι αλλά είχε οικονομικές δυσκολίες ήταν μία μπούρδα που έβγαλαν κάποιοι γραφικοί φαν αφού βγήκαν τα αποτελέμσατα των ημιτελικών για να “δικαιολογήσουν” την πτώση της Ελλάδας στην 7η θέση στον τελικό.
        Δεύτερον, οι υποψίες για τις υψηλές βαθμολογίες του Αζερμπαιτζάν από Μάλτα και Κύπρο δεν αφορούν τις επιτροπές τους, αφού αυτές αποδυκνείεται ότι δεν το ψηφίζουν, αλλά το televoting. Φημολογείται ότι επιλέγουν μικρές πληθυσμιακά χώρες που εύκολα αλλοιώνεται η τηλεψηφοφορία και βάζουν ανθρώπους με πληρωμένες κάρτες να κάνουν μαζικά τηλέφωνα υπερ της αζέρικης συμμετοχής.
        Καλό λοιπόν το παραμύθι, αλλά τελικά δεν έχει δράκο… Ας μάθουμε επιτέλους να χάνουμε με αξιοπρέπεια και όχι σαν κατίνες.

  3. Παιδιά άσχετο αλλά εγώ σε σχέση με το αποτέλεσμα εντάξει πιστεύω δεν το αξιζαμε το 17 εντάξει ήταν δύσκολος τελικός αλλά η λιθουανία;;;τα σκοπια;;;η Αλβανία με την μ****** στο κεφάλι και την τόσο σπαστικια συμμετοχή της;;;αν τις περναγαμε αυτές συν την Ουκρανία (που το 1 που της δώσαμε απο μένα ήταν την ψηφισα 2 φορές)θα πηγαίναμε 13 οριστε τουλάχιστον απο αυτο θα ήμουν ευχαριστημένη ΑΥΤΆ

    • ΑΣΧΟΛΕΙΑΣΤΟ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ RONA ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ΜΑΛΙΣΤΑ..Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟ ΕΞΟ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ;

  4. Η ΠΓΔΜ έστειλε φωνάρα!Μια χαρά είναι η 17η θέση που πήραμε!Μήπως και αλλάξει νοοτροπία η ΕΡΤ και του χρόνου στειλουμε ενα πραγματικό τραγούδι και όχι “aphrodisiac”,”yassou Maria”,”This is our night” κτλ!Οι επιτροπές σίγουρα μας είχαν 20++ θέση!

    • Φιλε Δημητρη, δεν βλεπεις μια Υποκρισια απο μερους των επιτροπων? το δεχομαι – ειλικρινα – οτι ποιοτικο τραγουδι δεν το λες το Aphrodisiac – βεβαια ουτε των σκοπιων αλλα δεν ειναι το θεμα μας – Αρα καλως μας χαντακωσαν….ωραια…συμφωνουμε! Η Ρωσια ηταν ποιοτικοτερη? Ηταν η Ρωσια ποιοτικη συμμετοχη ωστε οι επιτροπες (δεν λεω το κοινο γιατι και εμεις στο κοινο ειμαστε 10δα)να του επιτρεψουν να βγει 2ο… Δεν ειναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ? ΕΙΝΑΙ

      • H Ρωσία δεν ηταν ποιοτική!Ήταν πρωτότυπη και δυνατή ως εικόνα.Εμείς στείλαμε ξαναζεσταμένο φαγητό!Πόσες φορές να δουν το ίδιο ακριβώς πράγμα πια;

    • αναφερομαι στην επιτροπη οχι στο κοινο, στο κοινο και μεις 10δα ειμασταν…

  5. Και ένα ελληνικό ρεκόρ. 64 βαθμούς έχουμε ξαναπάρει στην τελική κατάταξη άλλες δύο φορές !!! Το 1987 με τους Bang οι οποίοι είχαν έρθει 10η και η εντυπωσιακή Καίτη Γαρμπή το 1993 η οποία είχε έρθει 9η. Επίσης το 1993 συμμετείχε στα φωνητικά ΠΑΛΙ Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΛΚΙΤΗ !!! Όπως και φέτος δηλαδή 🙂 Βέβαια οι χώρες τότε ήταν λιγότερες ….

  6. Τελος στο ολο κλιμα της υποκρισιας, αρκετοι που μπαινουν και χαρακτηριζουν ωσ σκουπιδι την Ελληνικη συμμετοχη…στα διαφορα party χορευουν με εκσταση το Ziben Ziben Ai loulou…. ωραια ποιοτητα…..

  7. Στα ρεκόρ του φετινού Διαγωνισμού ας προστεθεί ότι η Ελλάδα κ συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι της με διαφορά αποτελούν οι πλέον κακεντρεχείς, υπερβολικοί, υπεροπτικοί και ενοχλητικοί πανευρωπιακώς… Απόδειξη, οι επιστολές !!! στην EBU για ενδεχόμενο αποκλεισμό της Σουηδίας, λες κ οι δικοί μας ήταν οι έξυπνοι που ήξεραν απ’ έξω όλους τους επίσημους κανονισμούς. 40 + 1 χώρες γιατί άραγε δεν διαμαρτυρήθηκαν από την Πέμπτη κιόλας ; Ολόκληρη Ρωσία γιατί δεν φώναξε που ήρθε 2η, κ είχε κατηγορήσει το 2000 μάλιστα τη νίκη της Δανίας ; Το έλεος της καταστροφολογίας δεν έλειψε ούτε φέτος. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 2002, επιστολές διαμαρτυρίες είχαν ξαναφτάσει στην EBU για τη Σουηδική συμμετοχή πάλι, χωρίς να αναλογίζεται κανείς ότι κ τότε η παραγωγή κ η σκηνοθεσία ήταν Σουηδική ..
    Όσο για τη Ρωσία, σαφώς κ είναι άδικη η 2η θέση, αλλά όπως παρατηρείται πλέον, πρώτο έρχεται κάποιο ρυθμικό ποπ τραγούδι, 2ο κάποιο ό,τι να ναι -Ουκρανία 2007-, τρίτη κάποια Βαλκανική μπαλάντα, κ μετά η ζυγαριά γέρνει είτε προς τα χορευτικά τραγούδια είτε προς τις μπαλάντες. Φέτος οι μπαλάντες τα πήγαν περίφημα -ήταν κ πολλές σε αριθμό κιόλας- οπότε η 20η θέση της Ελλάδας στις επιτροπές δεν φαντάζει κ τόσο περίεργη. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να ανακοινώνονται από όλες τις χώρες τα μέλη της επιτροπής, και να προέρχονται από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους κ ηλικίες ..

    • Τωρα αν θεωρειτε τομ εν λογω δημοσιογραφο – ο Θεος να τον κανει – σοβαρο και αξιο να ασχοληθουμε τοτε…τι να πω! Ξερετε ποσοι μετα το 2001 που ειδαν ζουμι…φυτρωσαν ως φανατικοι ειδικοι eurovisionλογοι? Απλα υπαρχουν και οι κομπελξικοι….πχ OIKOTIMES που το παρουσιαζει λες και ξεσηκωθηκε ολη η Ελλαδα εναντιον του slowmotion…ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΑ οχι της Ελλαδας αλλα συγκεκριμενων ατομων… για προβολη!

      • kala pali autos o m@l@k@s oikotimes einai sti mesi? aporo giati sunexizetai na episkepteste auti tin anohth selida, telos panton, ta pragmata einai apla i europi barethike to stilaki mas, logikotato to brisko, kai stin idia pagida epese i norbigia fetos stelnontas ena pop amene surtaki i opos allios thelete na to peite, opote…..emena bebaia auto pou perisotero mou arese einai oti oi Didimes tis Irlandias ton fagane, me tin para polu kalh ennoia jejejejeej,

  8. Ας γράψω κι εγώ για ένα «ρεκόρ». Τα τελευταία 6 χρόνια, κέρδισαν 5 τραγούδια που ο τίτλος τους ήταν μόνο μία λέξη:
    2007 Molitva
    2008 Believe
    2009 Fairytale
    2010 Satellite
    2012 Euphoria
    Μόνο το 2011 είχαμε νικητήριο τραγούδι με δύο λέξεις, Running scared. Αυτά.

    • auto den itane running scared… auto itan ”run, i’m scared”.. plaka kanw. o titlos itan running scared alla oloi oi alloi kaname to 2o (run, i’m scared)

  9. ante bre na doso kai ego ena reko, apo to 2001 kai meta i Ellada eitane sto top 10, tis tris fores pou eitane ektos bgilke 17i PO PO MILAME FOBERO RECORD jejejeje

  10. xaxaxaxa kalo dimmm!
    egw exw na pw oti oi epitropes den xrisimeuoun se kati…oloi einai megaloi k dithen poiotikoures pou snomparoun ta dance kommatia…opote isws i ebu kalo tha itan na tis akurwsei apo tou xronou giati etsi akurwnetai sxedon olo to televoting afou pote den sumfwnoun me tin kritiki epitropi to televoting k panta klinoun ta apotelesmata pros tis kritikes epitropes…anyway tou xronou me ugeia paidia…

  11. ποιος νοιαζεται για την επιτροπη που ψηφιζει οτι ναναι μα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ δεν ψηφιζουν ελλαδα που ενταξει δεν ηταν το καλυτερο αλλα ψηφιζουν ρωσιες και αλβανιες και σκοπια που πιστευω πως ημασταν ε λιγο καλυτεροι απο αυτους(ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΑΞΙΖΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)

  12. Και μιας και μιλάμε για ρεκόρ, οι θέσεις του Euphoria στα top των ψηφιακών πωλήσεων ανά τον κόσμο:
    #1 Austria
    #1 Belgium
    #1 Cyprus
    #1 Denmark
    #1 Estonia
    #1 Finland
    #1 Germany
    #1 Greece
    #1 Hungary
    #1 Ireland
    #1 Latvia
    #1 Lithuania
    #1 Luxembourg
    #1 Malta
    #1 Netherlands
    #1 Norway
    #1 Romania
    #1 Slovenia
    #1 Spain
    #1 Sweden
    #1 Switzerland
    #2 United Kingdom
    #3 Slovakia
    #8 Portugal
    #10 France
    #10 Poland
    #12 Czech Republic
    #15 Italy
    #19 Australia
    #91 Mexico
    #229 New Zealand
    #302 Canada

  13. Οι επιτροπές μπήκαν για να στήσουν το παιχνίδι ! Πως νομίζετε ότι πήρε η Γερμανία,το Αζερμπαϊτζάν και γιατί όχι η Σουηδία την νίκη; Εντελώς τυχαία, όλες αυτές οι χώρες χαρακτηρίζονται απο “Money,money” ! Εντελώς τυχαίαααα ! Και κάτι ακόμα. Οι επιτροπές μπήκαν για να φέρουν την ποιότητα και την παλιά έγλη του διαγωνισμού. Δεν το βλέπω. Η ποιότητα φυσικά είναι υποκειμενική, αλλά κατα πόσο θεωρούμε την loreen (που μου αρέσει τρελά) ποιοτηκότερη απο τον Βρετανό που βρέθηκε στο top5 του πάτου. Ρε ξυπνίστεε… ! Μας κοροϊδεύουννννν !

  14. Μα ξεχασατε το σημαντικοτερο ρεκορ…
    Θα σας μαλωσω…

    Απο το 2007 καθε νικητηρια συμμετοχη ξεκινα απο συμφωνο, ενω φετος ξεκινα απο φωνηεν!!!!
    Αυτο δεν ειναι σοκ, ειναι ΣΟΚ-Α!!!

    Να δειτε:
    2007 Molitva
    2008 Believe
    2009 Fairytale
    2010 Satellite
    2011 Running Scared
    ΑΛΛΑ —> 2012 Euphoria

    Να το καταγγειλει ο Πουλοπουλος!!!

    Αντε και του χρονου!!!

      • Donnie, ξαναμπήκες στο άλλο? εγώ μπορώ να μπω, αλλά έχω ξενερώσει γιατί είχαν πιάσει και λογόκριναν τα πάντα. Τώρα βέβαια, τα είδαν όλα μ’ αυτό που έπαθαν και το αφήνουν ελεύθερο με αποτέλεσμα μα πέφτουν ΤΑ μπινελίκια. Έχει μείνει η Λίνα μόνη της να προσπαθεί να εξηγήσει τ’ ανεξήγητα… Donnie και Κοτομπέικον, που να πάω να σας βρήσκω όλους μαζεμένους, που σας γούσταρα τρελλάζ? Κάτι μου είπαν γιά Τάιμς… ισχύει?

      • Στα ιδια μεεεεερη θα ξαναβρεθουουουουμε
        τα χερια θα περασουμε στους ωωωωμους…

      • Η αλήθεια είναι πως δεν πολυμπαίνω στο “άλλο” διότι επικρατεί λίγο μπάχαλο ! Αλλα λ’ιγο ή πολύ θα με βρεις κ στα 2 που ανέφερες!

      • Αγαπημένο μου πρόβατο!!! σε έψαχνα! θα αναγνώριζα παντού αυτόν τον γραφικό χαρακτήρα! ματς-μουτς!

  15. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ
    ΣΤΟ GOSSIP-TV.GR ΔΙΒΑΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

    Τέλος, η κριτική επιτροπή της Κύπρου, που ψήφισε στον μεγάλο τελικό της Eurovision, δεν έδωσε…. ούτε ένα βαθμό στο Αζερμπαϊτζάν, το 8αρι πως γίνεται να πήρε η χώρα που φιλοξενούσε τον θεσμό από την Κύπρο; Υπάρχει βέβαια ένα μικρό ενδεχόμενο να το ψήφισε ο…. λαός!
    Ερωτήματα που ενδεχομένως κρύβουν μικρά ή μεγάλα μυστικά και που ίσως λυθούν μετά την διαμαρτυρία του ΡΙΚ!

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ–>
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΠΗΡΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ 10ΑΡΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 8ΑΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ..

    ΜΗΠΩΣ , ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑ???

  16. paidia exw k gw mia aporia..! pws sto kalo ginete na min mas dosane ka8olou va8mous xwres p ston imiteliko mas dinane 8 k 10?? p.x. to Mavrovounio mas ixe dosei 10 stn imiteliko k 0 stn teliko, to idio egine k me tn Irlandia.. to San Marino mas eixe dosei 7 alla stn teliko tipota! k oi Italoi mas eixan dosei 5 stn imiteliko alla stn teliko ena wraiotato 0!!! to Belgio mas ixe dosei 8! k stn teliko pali tipota!! to Azerbaijan mas eixe dosei 10 k stn teliko molis 5! i Modavia k auti 10 alla stn teliko molis 4!!

  17. Μου φαίνεται ότι Ελλάδα, Κύπρος, καθώς και άλλες χώρες πρέπει να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό. Η Eurovision πλέον έχει καταλήξει ένα πάρτι συμφερόντων και είναι πολύ μακριά από το πως πρέπει να είναι ένας μουσικός διαγωνισμός. Όταν πια η EBU βρει την χρυσή τομή, ας μας ειδοποίησει. Αλλά αυτή είναι η πρώτη που “θρέφει” αυτές τις καταστάσεις (βλέπε Αζερμπαϊτζάν).

  18. OGAE Greece σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την έγκυρη σελίδα σας!Είστε πάρα πολύ οργανωμένοι!Να ‘στε καλά!

  19. Αχαχαχα η ebu εμαθα απαντησε στον πουλοπουλο οτι δεν απαγορευεται
    το slow motion!!!!
    «Έλαβα ένα email σχετικά με το θέμα, αλλά σίγουρα δεν απαγορεύεται. Δε λέει πουθενά στους κανονισμούς ότι απαγορεύεται το slow motion. Μπορείτε να αναπνεύσετε! Η Eurovision θα είναι στη Σουηδία του χρόνου!»

  20. Oσο για την ποιοτητα της γιουροβιζιον ειναι γενικα χαμηλη και αυτο οφειλεται στον τροπο ψηφοφοριας που υπονομευει
    οποιαδηποτε φιλοτιμη προσπαθεια
    Θα ηταν καλο οχι μονο η Ελλας αλλα
    και αλλα κρατη να αποχωρησουν
    και να γινει σοβιετοβιζιον
    Δεν ξερω τη χρυση τομη αλλα αυτη
    η κατασταση δε μπορει να συνεχιστει για πολυ ακομα.

    • Η φιλότιμη προσπάθεια ήταν η κιλότα της Ελευθερίτσας που την υπονόμευσαν οι επιτροπές;

  21. Ναι George δεν με πείραξε ο κωλος έξω αλλά αυτό στο κεφάλι της Rona ήταν αίσχος γιατί φωναζεις για τη γνώμη των άλλων;;;;;;το έχω απορία τοοοοσο αυτό είσαι;;;;;δεν μπορείς να παραδεχθεις πως οι άλλοι δεν έχουν την ίδια γνώμη με σένα έλεος και μη πεις για μένα μετά πως εγώ δεν το δέχομαι εγώ το δέχομαι και δεν μου αρέσει όταν οι άλλοι είναι φανατικοί με τη γνώμη τους όπως ΕΣΥ

    • Πληροφοριακά, εγώ ο 15:00 δεν είμαι εκείνος που σου είχε απαντήσει παραπάνω. Έχουμε το ίδιο username. Ανέφερα απλά τη γνώμη μου σχετικά με τον διαγωνισμό, που έχει γίνει εντελώς αναξιοκρατικός.

      • Όταν η Ελλάδα έβγαινε 1η και 3η και 7η, κάναμε γαργάρα την αναξιοκρατία του διαγωνισμού, τώρα που βγήκε 17η την θυμηθήκαμε. Η γνωστή νεοελληνική υποκρισία.

  22. Αν ειναι να πάμε με μπουζουκοτραγουδα εθνικής και τσιφτετελια με τα μπουτακια έξω καλύτερα να μην ξανά πάρουμε μέρος . Αν επιτέλους η ΕΡΤ σταματήσει τις πλάκες με τους γελοιους κλειστούς τελικούς των 3-4 τραγουδιών της πλάκας, τότε το ξανασυζηταμε. Kαι να προσανατολίζονται σε φωναρες και έντεχνο . Ζουγανέλη, Κετιμέ , Ασλανίδου, Τσαλιγοπούλου.

  23. Και κάτι αλλο. Ο ψευτοκουλτουριαρης κύριος Ριγος, να μην ξανασχοληθει με τη Γιουροβίζιον. Ειναι για τα σίδερα ο άνθρωπος. Και δεν ειναι χορογράφος. Ένας σκηνοθέτης γελοιων βιντεο κλιπ ειναι. Άντε τώρα που έκανε μια χορογραφία με θέμα ένα τσουβάλι απο το μπουρναζι κάνει τον τροχονόμο και δειχνει την κιλότα του. Ρε μην βάζετε gay άντρες να χορογραφουν γυναίκες, δεν μπορούν να εμπνευστουν.

  24. Σαν τσουλάκι την βγάλανε την Ελευθερία στη σκηνή. Τρατζίκ , υπαναπτυξη και κατάντια όλη η παρουσίαση και δεν φταίει το κοριτσάκι.

  25. ena mikro lathos tou suntakth…xwris nikhth paramenei kai h thesh 7.epishs 1989,1983,1982,1977 kerdise h xwra pou emfanisthke teleutaia se seira..epishs analogh se upshlh vathmologia htan h nikh ths katrina gia to uk to 1997 an analogistoume oti elve pshfous apo 24 xwres(25 summetexontes) kai sugkentrwse 227,enw rybak k loreen elavan pshfous apo 42 kai 41 xwres antistoixa..

      • Χαράλαμπε… χαχααα γέλασα πολύ! εννοείται πως γιά τους περισσότερους που γράφουν τα σχόλιά τους, ο διαγωνισμός χάνεται κάπου στα βάθη της αρχαιότητας και τα στατιστικά ξεκινούν από το ’80 και μετά (και πολύ λέω)…..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ