ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ EUROVISION 2019

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Michael Rice και το τραγούδι «Bigger than us», σε σύνθεση και στίχους των Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik και Jonas Thander.

Μόλις 21 ετών, ο Michael Rice είναι ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1997 στο Hartlepool της Αγγλίας.

Το 2014, έλαβε μέρος στο 11οThe X Factor” αλλά αποχώρησε στη διαδικασία των Bootcamp. Το 2018, συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού του BBCAll Together Now” κερδίζοντας τη πρώτη θέση. Τον Ιανουάριο του 2019, το BBC ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον εθνικό τελικό της χώρας για τη Eurovision “Eurovision: You Decide” με το τραγούδι “Bigger than us” των Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik και Jonas Thander. Τόσο το κοινό όσο και η επιτροπή, επέλεξαν τον Rice στη πρώτη θέση με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το “Bigger than us” αποτελεί τη πρώτη δισκογραφική δουλειά του Michael Rice ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο πρώτος του ολοκληρωμένος δίσκος.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Eurovision.tv|(2) BBC