ΕΣΘΟΝΙΑ EUROVISION 2018

Η Εσθονία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2018 από την Elina Nechayeva και το τραγούδι La Forza σε μουσική και στίχους από την ίδια την Elina αλλά και από τους Ksenia Kuchukova, Mihkel Mattisen και Timo Vendt, το οποίο θα ακούσουμε στην ιταλική γλώσσα.  Να τονιστεί ότι ο Mihkel Mattisen είχε γράψει την συμμετοχή της χώρας το 2013Et uus saaks alguse» – Birgit) ενώ ο Timo Vendt έκανε το ίδιο το 2014Amazing» – Tanya).

H Elina Nechayeva είναι μία ανερχόμενη σοπράνο από την Εσθονία. Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1991 στο Tallinn ενώ το πραγματικό της επίθετο είναι Netšajeva. Ήταν μαθήτρια του Tallinn French School μαθαίνοντας Γαλλικά, Ρωσικά και Αγγλικά ενώ υπήρξε για δεκαπέντε χρόνια μέλος της χορωδίας Raduga. Μετά την αποφοίτησή της από το Γαλλικό σχολείο το 2011, συνέχισε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι στο Georg Ots Music School αλλά και στο Tallinn University of the Arts Institute όντας μαθήτρια της Eda Zahharova. Το 2016 πήρε το πτυχίο της με master στην κλασσική μουσική από το Estonian Academy of Music and Theatre. Δούλεψε με επιτυχία για το Estonian Drama Theatre και το Estonian National Opera House ενώ το 2017 άνοιξε το πρώτο φεστιβάλ Tchaikovsky που έγινε στην Εσθονία.

Τη πρώτη της δημόσια εμφάνισή την έκανε συμμετέχοντας στον 3ο κύκλο του talent show “Eesti otsib superstaari” (το αντίστοιχο Super Idol της Εσθονίας) ενώ τo 2014 ήταν μία εκ των τριών φιναλίστ του διαγωνισμού Klassikatähed που διοργάνωνε το κρατικό κανάλι της χώρας ETV. To 2017 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Εσθονίας για την Eurovision «Eesti Laul» ως συμπαρουσιάστρια του Marko Reikop στις δύο ημιτελικές βραδιές.

Ένα χρόνο μετά, συμμετείχε ξανά στον εθνικό τελικό αυτή τη φορά όμως ως διαγωνιζόμενη. Η Ιταλόφωνη συμμετοχή της «La forza» επικράτησε στη ψηφοφορία και η ίδια αναδείχθηκε νικήτρια του τελικού κερδίζοντας έτσι την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Εσθονία στην Eurovision!

ΣΤΙΧΟΙ

La forzaH δύναμη
Sai nella notte per meΞέρεις, μέσα στη νύχτα
Una stella c'èΥπάρχει ένα αστέρι για μένα
Lei mi rischiara la viaΠου μου ανοίγει τον δρόμο
Per l'eternitàΓια την αιωνιότητα
È mia guidaΕίναι ο οδηγός μου
Nell'immensitàΣτο άγνωστο
Che non mi lascia maiΚαι ποτέ δεν με εγκαταλείπει
La forza del destinoΗ δύναμη του πεπρωμένου
Volteggiar mi faΜε στριφογυρνάει
L'ora è vicina di felicitàΗ ευτυχία είναι κοντά
È sogno o realtàΕίναι όνειρο ή πραγματικότητα
La nostra affinitàΗ σχέση μας
Sull'ali dell'amore roseeΜε τα κόκκινα φτερά της αγάπης
Quando m'en vo per la viaΌταν παίρνω αυτό τον δρόμο
Sempre liberaΕίμαι πάντα ελεύθερη
Vorrei che intorno a me siaΘα ήθελα να με αγκαλιάζει σαν
Una favolaΈνα παραμύθι
Nostro amoreΗ αγάπη μας
Guida a noi saràΟδηγός μας
Nell'infinitoΣτο άπειρο
Per l'eternitàΓια την αιωνιότητα
La forza del destinoΗ δύναμη του πεπρωμένου
Volteggiar mi faΜε στριφογυρνάει
L'ora è vicina di felicitàΗ ευτυχία είναι κοντά
È sogno o realtàΕίναι όνειρο ή πραγματικότητα
La nostra affinitàΗ σχέση μας
Sull'ali dell'amore roseeΜε τα κόκκινα φτερά της αγάπης