O Victor Vernicos δηλώνει στο ΒΗΜΑgazino, το πάθος του για την σκηνή του Λίβερπουλ!

Φωτογραφία Ανδρέας Σιμόπουλος

 

Μετά τις περίπου 46 συνεντεύξεις σε διάφορα ξένα μέσα και sites, ο Victor Vernikos ξεκινά την παρουσίαση της προετοιμασίας του για το Λίβερπουλ και στα ελληνικά περιοδικά. Μια τρισέλιδη συνέντευξη μαζί με μια λαμπερή φωτογράφιση, φιλοξενεί το BHMAγκαζινο της Κυριακής. Λίγες μέρες πριν ταξιδέψει για την φετινή Eurovision και για τον 67ο διαγωνισμό, η Έρη Βαρδάκη συνάντησε τον Victor στους χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να τον ρωτήσει για το ταξίδι του στον αστερισμό της μουσικής, αλλά και την σχέση του με την Eurovision.

Εξηγεί πως ξεκίνησε η σχέση του με την μουσική:

“Πάντα είχαμε ένα πιάνο στο σπίτι και από τεσσάρων χρονών ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, Η μητέρα μου διέκρινε κάτι σε μένα και έτσι με έσπρωξε προς την μουσική.”

Από τα 12 του ξεκίνησε να γράφει ολοκληρωμένα τραγούδια, ενώ μέσα στο σπίτι είχαν διάφορα ακούσματα που τον επηρέασαν:

“Ο πατέρας μου είχε πολλά ακούσματα από soul,funk ,jazz, blues από τα οποία έχω πάρει και εγώ. Προσωπικά έχω φυσικά ακούσει πολλή pop, ακόμη και hip hop και πιο μικρός είχα είδωλο τον Εντ Σίραν. Κάπως έτσι ξεκίνησα φωνητική στα οκτώ μου.”

Μιλάει για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην φετινή Eurovision :

“Πρόκειται για ένα τραγούδι ύμνο των εσωτερικών σκέψεων του άγχους πώς γεννήθηκε στα 13 μου. Ένιωσα για πρώτη φορά ότι αγγίζω το όνειρό μου γύρω από τη μουσική και αυτό αντί να με γεμίσει χαρά με άγχωσε. Tο ξέρω ακούγεται οξύμωρο, όμως συνέβη. Ξεκίνησαν τότε να ενδιαφέρονται άτομα για τη μουσική μου, να μιλάω με μάνατζερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν όλα πρώτη φορά στη ζωή μου και ένιωσα τόσο έντονο άγχος που δεν είχα νιώσει ποτέ προηγούμενα. Αυτό το συναίσθημα φυσικά το ξεπέρασα και είπα στον εαυτό μου, μπορείς να το κάνεις μη φοβάσαι. Έτσι λοιπόν ήθελα να γράψω ένα τραγούδι για το συναίσθημα που με κατέκλυσε τότε και ήταν τόσο έντονο. Όταν το έγραψα δεν είχα σκεφτεί το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.”

Αργότερα είπα ότι θέλω να είμαι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision… για να συμβεί κάτι όμορφο έπρεπε και να το πιστέψω πρώτα εγώ, αν δεν νιώθεις νικητής δεν πράττεις και ως νικητής και έτσι είπα μέσα μου: Ναι μπορώ.

 

Φωτογραφία Ανδρέας Σιμόπουλος, Styling Γιώργος Σεγρεδάκης

Συζητάνε για τη Eurovision και δηλώνει ότι τον τελευταίο καιρό ζει σαν στρατιώτης, γιατί είναι αφιερωμένος στο σκοπό αυτό. Δηλώνει οτι χάνει λίγο από τον ανέμελο χρόνο της εφηβείας του αλλά :  όταν βάζω ένα στόχο δίνω στο 100% του εαυτού μου.

Την Eurovision την παρακολουθεί από μικρός, από 8 χρονών και θυμάται ότι τον είχε εντυπωσιάσει το τραγούδι “Heroes” που κέρδισε το 2015. Για τα στοιχήματα προσπαθεί να μείνει μακριά από αυτόν το χώρο γιατί όταν επικεντρώνεσαι στις ενέργειες των άλλων δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις τη δική σου.

Αναφέρεται στα μηνύματα που δέχεται από θαυμαστές του αυτό το διάστημα και δηλώνει ότι είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να νιώθεις να σε στηρίζει όλη η πατρίδα σου: Προσπαθώ να απαντάω σε όσους περισσότερο γίνεται, δέχομαι όμως και πολλά μηνύματα από το εξωτερικό και αυτό με κάνει επίσης χαρούμενο!
Για τη σκηνική του παρουσία αναφέρει ότι συνεργάζεται με το διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο. Προσπαθούν να βγάλουν όσο πιο δυνατά το συναίσθημα του τραγουδιού και βέβαια σκηνοθετικά, επικεντρώνονται πολύ σε αυτόν και στην φρεσκάδα της ηλικίας του. Για την Eurovision που είναι ένας μουσικός διαγωνισμός και όχι συναυλία, απάντησε αν είναι έτοιμος για την σκληρή κριτική αν του γίνει:
“Σίγουρα είμαι έτοιμος για τη σκληρή κριτική Όπως είπα εγώ πρέπει να κοιτάξω να τα πάω καλά στη σκηνή και μετά όποια κριτική και να υπάρξει θα την ακούσω προσεκτικά αλλά από τη στιγμή που θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την Ελλάδα νομίζω Κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα.”
Σημειώνει ότι έχει μεγάλη στήριξη από τους γονείς του και σε ερώτηση πόσο άποψη έχει πάνω στα πράγματα ως καλλιτέχνης δήλωσε:
“Αν δεν έχει άποψη ο καλλιτέχνης, δεν είναι καλλιτέχνης. Γίνεται απλά όσα του λένε οι άλλοι και έπειτα όλοι θα τον βαρεθούν διότι θα είναι μία από τα ίδια. Δεν γίνεται να κάνεις πάντα αυτό που λένε οι συνεργάτες σου, συζητάς μαζί τους, κάνετε διάλογο και προχωράτε μαζί. Οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι δημιουργοί, αν δεν δημιουργούν δεν θα ξεχωρίσουν.”
Κλείνοντας δηλώνει ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον αλλά και ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι η επανάσταση της δικής του γενιά.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη συνέντευξη στην Έρη Βαρδάκη ,του Victor Vernicos στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί.

Μείνετε σταθερά συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2023!

Πάρις Τσουλφάς
Πάρις Τσουλφάς
Πρόεδρος του OGAE Greece και θαυμαστής της Eurovision με εκτεταμένο αρχείο για το παρόν και το παρελθόν του διαγωνισμού. Παρακολουθεί από κοντά τον διαγωνισμό σε κάθε πόλη και διοργάνωση από το 1995. Πιστεύει ότι οι fans πρέπει να είναι ενεργοί και να ενισχύουν το συνολικό πνεύμα της Eurovision.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ