ΙΣΡΑΗΛ: Ο Marvin Dietmann στην καλλιτεχνική διεύθυνση της συμμετοχής!

Και ενώ ο Michael Ben David σκέφτεται μέχρι και αποχώρηση από τον 6ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, έρχεται τώρα η είδηση ότι ο Marvin Dietmann θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της ισραηλινής συμμετοχής.

Ο αυστριακής καταγωγής και πολύ γνωστός στον κύκλο της Γιουροβίζιον καλλιτεχνικός διευθυντής, Marvin Dietmann, επιστρετεύεται, λοιπόν, για να αναλάβει το οπτικό κομμάτι της συμμετοχής του Ισραήλ, με άλλα λόγια το «στήσιμο» επί σκηνής, που μπορεί να περιλαμβάνει από τη χορογραφία και τις γωνίες λήψης μέχρι και εφέ (εφόσον ταιριάζουν σε κάποιο τραγούδι). Στόχος είναι η οπτική βελτίωση του τραγουδιού I.M με το οποίο ο Michael Ben David θα διαγωνιστεί στο Τορίνο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Την είδηση αυτή αποκάλυψε σήμερα ο Eran Swissa, ανταποκριτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Israel Today.

Dietmann και Γιουροβίζιον

Πλούσιο το βιογραφικό του Marvin Dietmann στη Γιουροβίζιον. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής της νίκης της Αυστρίας το 2014 (Rise Like A Phoenix – Conchita Wurst), καθώς και των συμμετοχών της Αυστρίας το 2016 (Loin D’Ici – Zoë, 13η θέση) και το 2018 (Nobody But You – Cesár Sampson, 3η θέση).

Έχει δουλέψει, επίσης, ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Διαγωνισμών Τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 2015, 2017, 2018 και το 2019.

Πέρυσι, μάλιστα ήταν ο άνθρωπος πίσω από 7 συμμετοχές: Αυστρία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ισπανία, Κροατία και Εσθονία.

Τέλος, όπως αποκλειστικά διαβάσατε στην ιστοσελίδα μας, ο ίδιος θα αναλάβει και τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τις 7 περσινες συμμετοχές που ανέλαβε, η Ισπανία ήταν ήδη τελικό και πάτωσε. Από τις υπόλοιπες 6, οι 4 έμειναν στον ημιτελικό τους και τα αποτελέσματα Κύπρου και Βουλγαρίας δεν τα λες και εξαιρετικά επιτυχημένα (βαθμολογικά τουλάχιστον.) Και ακόμα επιμένουν να απευθύνονται σε “καλλιτεχνικούς διευθυντές – εργολάβους” που τα αρπάζουν από παντού και μένουν με ανέμπνευστες μετριότητες αντί να δουλέψουν πάνω σε μία (άντε 2 το πολύ) συμμετοχή.

  2. Συγνώμη τώρα, από τις περσινές συμμετοχές που επιμελήθηκε η καλύτερη θέση ήταν η 11η της Βουλγαρίας και 4 ούτε προκριθηκαν στον τελικό.
    Πώς μπορεί να θεωρείται ‘επιτυχημενος’;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ