EUROVISION 2021: Οι συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού (1ο Μέρος)!

Ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision απέχει μόλις λίγες μέρες και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την έναρξη των τεχνικών προβών των χωρών το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαΐου. Αν και με αρκετές, αναγκαστικές, διαφοροποιήσεις σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, η Eurovision είναι και πάλι κοντά μας να προσφέρει μαγικές στιγμές.

Συνολικά 39 χώρες συμμετέχουν στη φετινή έκδοση του διαγωνισμού. Στον Πρώτο Ημιτελικό (18 Μαΐου), δεκαέξι χώρες θα διαγωνιστούν για ένα από τα δέκα τυχερά εισιτήρια για το Μεγάλο Τελικό. Αντίστοιχα, στο Δεύτερο Ημιτελικό (20 Μαΐου), δεκαεφτά είναι οι χώρες που θα κυνηγήσουν ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια. Στο Μεγάλο Τελικό, τις 20 χώρες που θα ξεπεράσουν το σκόπελο του ημιτελικού περιμένουν οι λεγόμενες BIG 5, όπως και η διοργανώτρια Ολλανδία.

Επιμέλεια παρουσιάσεων: Ιωάννης Πασχαλίδης – Κρικόρ Κεφορκιάν – Γιώργος Φλίγκος

Στο πρώτο μέρος αυτού του οδηγού θα γνωρίσουμε τις πρώτες οχτώ συμμετοχές (θέσεις 1-8) του Πρώτου Ημιτελικού.

Α΄ ΗμιτελικόςΤρίτη 18 Μαΐου 2021 | Α΄ Μέρος

  1.  Λιθουανία
  2. Σλοβενία
  3.  Ρωσία
  4. Σουηδία
  5. Αυστραλία
  6. Βόρεια Μακεδονία
  7. Ιρλανδία
  8. Κύπρος

* κάνοντας “κλικ” πάνω στο όνομα κάθε χώρας μπορείτε να δείτε την πλήρη παρουσίαση της φετινής συμμετοχής της

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια του οδηγού με τις υπόλοιπες οχτώ συμμετοχές του Πρώτου Ημιτελικού.


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούςEuroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κύπρος δεύτερο μισό δεν θεωρείται κανονικά ή απλά τα χωρισατε διαφορετικά για την παρουσίαση των συμμετοχών?

    • Κανονικά β’ μισό είναι αλλά με την αποχώρηση της Λευκορωσίας το α’ μισό έμεινε με 7 χώρες ενώ το β’ κανονικά με 9 όπως είχαν χωριστεί αρχικά (8+9 χωρες). Οπότε για πρακτικούς λόγους η Κύπρος λογίζεται ως α’ μισό για να υπάρχει ισομερής διαχωρισμός (8+8) χώρες.
      Γι αυτό πιστεύω πως εν προκειμένω και το σάιτ έκανε αυτόν τον διαχωρισμό

  2. Ας κάνουμε μια πιο κοντινή επισκόπηαη στις χώρες, δοθείσης της ευκαιρίας.
    Λιθουανία: Οι The Roop είναι στανταράκι για τον τελικό, αλλά πλέον αισθάνομαι ότι η νίκη είναι μακριά, δεδομένης και της 1ης θέσης που τους δόθηκε (συνήθως στα φαβορί για την νίκη δίνουν θέσεις πιο μετά). Το On Fire ήταν καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι μπορούσε να πάρει την πρωτιά στο televoting έστω, ωστόσο το Discoteque μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα α λα Σουηδία 2017 (βέβαια με καλύτερη επίδοση στο televoting από τις επιτροπές) συνεπώς θα μπορούσε να είναι το 1ο top 5 της Λιθουανίας και άρα να ξεπεράσει την καλύτερή της ως τώρα επίδοση που χρονολογείται από το 2006. Σκηνικά περιμένω μια εμφάνιση πανομοιότυπη με του εθνικού τους τελικού, ωστόσο επειδή είπαν ότι θα αλλάξουν κάποια στοιχεία δεν θα απέκλεια στυλιστικές αλλαγές ώστε τα ρούχα τους να παραπέμπουν στην σημαία της χώρας (πράσινο, κίτρινο, κόκκινο). Εν ολίγοις, από τα σιγουράκια για τελικό.
    Σλοβενία: Δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα είναι η τελική version που θα ακούσουμε επί σκηνής, ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι η Σλοβενία είναι καταδικασμένη. Οι φιλικά προσκείμενες χώρες (πρώην Γιουγκοσλαβικές) Κροατία και Βόρεια Μακεδονία σίγουρα θα συνδράμουν αλλά περαν αυτών πολύ αμφιβάλλω ότι θα καταφέρει να πάρει αρκετές ψήφους ώστε να περάσει, ιδίως από το κοινό αφού στην 2η θέση που διαγωνίζεται θα ξεχαστεί παντελώς. Θεωρώ ότι είναι σίγουρα εκτός τελικού.
    Ρωσία: Μεγάλος γρίφος για φέτος. Εμένα αρχικά το κομμάτι δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά με τον καιρό το συνήθισα (βέβαια αυτό δεν είναι καλό για Eurovision). Νομίζω ότι στο televoting θα πάει αρκετά καλά, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με τις επιτροπές. Δεν είναι jury friendly κομμάτι ενώ και οι σχέσεις των χωρών της Ευρώπης με την Ρωσία δεν είναι και στην καλύτερή τους περίοδο, ωστόσο έχει ένα δυνατό μήνυμα που ίσως εκτιμηθεί από τις επιτροπές και ταυτόχρονα μιας που είναι ένα κομμάτι που έχει ενοχλήσει το ρωσικό κατεστημένο, ίσως υποστηριχθεί και μόνο γι αυτό. Με μία θέση 10-12 στις επιτροπές νομίζω πάει άνετα τελικό, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το πως θα το αξιολογήσουν οι επιτροπές. Τείνω να το θεωρώ οριακά εντός, αλλά δεν θα εκπλαγώ αν μείνει εκτός, δεδομένου του ότι η 3η θέση εμφάνισης δεν είναι και ιδιαιτέρως προνομιούχα.
    Σουηδία: Μου έχει κάνει εντύπωση που όλοι φέτος έχουν βγάλει ένα αντισουηδικό μένος με το εν λόγω τραγούδι, ενώ τους άρεσαν συμμετοχές τύπου 2018,2019,2020 που θεωρώ αδιάφορες. Εγώ νομίζω ότι η Σουηδία θα πάει πολύ καλά και πάλι, και αυτή τη φορά θα θεωρήσω πολύ δίκαιο ένα πλασάρισμα στο top 3 στις επιτροπές. Νομίζω όμως πως θα αρέσει και στον απλό κόσμο το κομμάτι και εν αντιθέσει με τα στοιχήματα δεν θεωρώ ότι η Σουηδία θα βρεθεί εκτός top 5 φέτος. Η πρόκριση είναι δεδομένη.
    Αυστραλία: Άτυχη φέτος η Αυστραλία, χωρίς live παρουσία στο Ρότερνταμ. Νομίζω ότι αυτό και μόνο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο televoting, ιδίως για ένα κομμάτι που δεν είναι και πολύ εύπεπτο. Δεν νομίζω ότι θα σωθεί από τις επιτροπές, που δεν νομίζω πάντως να το κατατάξουν εκτός 10άδας. Για μένα η Αυστραλία είναι για 1η φορά εκτός τελικού, δεν θα εκπλαγώ αν προκριθεί, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο.
    Βόρεια Μακεδονία: Μία αξιοπρεπής συμμετοχή, οπως και της Σλοβενίας, η οποία θα μείνει εκτός. Κροατία και Σλοβενία θα τη στηρίξουν, αλλά μέχρι εκεί. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως κανείς δεν περίμενε το ’19 ότι το Proud θα τα πήγαινε τόσο καλά αλλά νομίζω δεν είναι καθε μέρα Πασχαλιά. Νομίζω Σλοβενία και Βόρεια Μακεδονία θα παλέψουν για την τελευταία θέση του ημιτελικού.
    Ιρλανδία: Ευχάριστο κομμάτι που θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό απο το live του. Αν όντως ετοιμάζουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό επί σκηνής τότε πιστεύω ότι θα καταφέρουν να τρυπώσουν στον τελικό. Τείνω να το θεωρώ ως φιναλίστ, ωστόσο δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν μείνει εκτός. Πάντως αξιοπρεπέστατη συμμετοχή και βελτίωση σε σχέση με το περυσινό τους.
    Κύπρος: Να ξεκαθαρίσω ότι φέτος δεν είμαι φαν της Κύπρου, το θεωρώ πολύ try hard το κομμάτι. Και δεν ξέρω και πού ακριβώς το πάει, ένα κομμάτι που θέλει να είναι Fuego αλλά χωρίς να είναι Fuego. Πάντως η πρόκριση είναι δεδομένη 100%. Μακάρι να τους βγει η όλη προσπάθεια και να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι το νικητήριο του 2021 με την καμία. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο το περσινό τους, το οποίο βέβαια δεν άρεσε σε κανέναν και μάλλον πηγαινε καρφωτά για αποκλεισμό. Οσο για το φετινό θα μπορούσε να μπει οριακά 5άδα, αλλά μέχρι εκεί.
    Γενικά ο ημιτελικός μου θυμίζει πολύ τον α’ ημιτελικό του 2013, χωρίς αυτό να σημαινει ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, απλά υπο την έννοια ότι κι εκείνος είχε αρκετά καλά κομμάτια και δεν μπορούσες να κάνεις εύκολα προγνώσεις.

    • από την στιγμή που δεν υπάρχει like, στο κάνω μέσω σχολίου το like, πρώτον για την ανάλυση και το κυριότερο γιατί έκανες αυτό που έπρεπε να κάνουν όλοι, δηλαδή να σέβονται τα τραγούδια άσχετα αν κάποια μας αρέσουν και άλλα όχι, το επίπεδο τραγουδιών έχει ανέβει από οταν μπήκαν οι κριτικές επιτροπές άσχετα άμα και αυτές έχουν κάποια κολλήματα, πάντως περισσότερο καλό έκαναν παρά κακό, τώρα για τα τραγούδια συμφωνώ απόλυτα και σε θέμα αμα περνάνε η όχι και σε θέμα ποια μου αρέσουν πολύ και ποια λιγότερο, ειδική μνεία θα δώσω και εγώ στην Σουηδία, στην λογική ότι λόγω προώθησης από τις επιτροπές σε τραγούδια που δεν χρειαζόταν τα προηγούμενα χρόνια τρώει τρελό hate ότι και να στείλει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ