EUROVISION 2021: Η Jury Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού| Η ψηφοφορία των επιτροπών!

Photos: EBU / Thomas Hanses

Στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ξεκινάει η βραδινή Jury Rehearsal για τις χώρες που συμμετέχουν στον Πρώτο Ημιτελικό. Στη σκηνή του Ahoy Arena θα ανέβουν οι δεκαπέντε από τις 16 συμμετοχές του Πρώτου Ημιτελικού, ενώ η Αυστραλία θα συμμετάσχει μέσω της Live-On-Tape εμφάνισης.

Να σημειώσουμε ακόμα, πως το αποψινό σόου θα χρησιμοποιηθεί ως back-up σε περίπτωση σοβαρού τεχνικού προβλήματος την βραδιά του ημιτελικού.

Οι επιτροπές καθορίζουν το 50% του αποτελέσματος

Στην αποψινή πρόβα, ο Πρώτος Ημιτελικός θα κινηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και στο αυριανό ζωντανό σόου. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το 50% του αποτελέσματος της βαθμολογίας κρίνεται απόψε. Οι επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν απόψε, όπως επίσης και της Γερμανίας, της Ιταλίας και της διοργανώτριας Ολλανδίας θα δουν και θα κρίνουν τις δεκαέξι συμμετοχές του Πρώτου Ημιτελικού.

Ζωντανή περιγραφή της αποψινής βραδιάς

Μέσα από το άρθρο αυτό θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε συνεχώς σε ζωντανό χρόνο για τις εμφανίσεις και των 16 χωρών καθώς και όσα θα συμβούν στην έναρξη αλλά και στα interval acts της βραδιάς. Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΝΑΡΞΗ ΒΡΑΔΙΑΣ

Η αποψινή βραδιά ξεκινάει με ένα ταξίδι σε όλες τις τοποθεσίες όπου στήθηκαν τα tinyhouses των καρτ ποστάλ. Το ένα σπίτι ενώνεται με το άλλο και όλα μαζί σχηματίζουν το λογότυπο του διαγωνισμού. Eurovision is back! Ακούμε και βλέπουμε στιγμιότυπα από τη νίκη του Duncan Laurence το 2019 και αμέσως τον βλέπουμε στη σκηνή να ερμηνεύει το τραγούδι του “Feel something”. Κόκκινα λέιζερ φτιάχνουν ένα φουτουριστικό σκηνικό. Οι Ολλανδοί μας παρουσιάζουν τη κοινό, σκηνή, τα φώτα και την επίσημη ομάδα χορού. Μέσα από έκρηξη πυροτεχνημάτων υποδεχόμαστε τους τέσσερις παρουσιαστές. Αφού γίνεται επεξήγηση του τρόπου ψηφοφορίας, ξεκινάει το διαγωνιστικό μέρος του σόου.

01. Λιθουανία

Οι εκ των πρωταγωνιστών της περσινής ακυρωμένης Eurovision, βρίσκονται στη σκηνή ανοίγοντας τον πρώτο ημιτελικό. Ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει ο διαγωνισμός για εναρκτήρια συμμετοχή. Όπως και σε όλες τις πρόβες, οι The Roop, το συγκρότημα από τη Λιθουανία είναι γεμάτοι ενέργεια την οποία τη μεταδίδουν στο κοινό, ενώ και φωνητικά είναι αρκετά καλοί. Το κοινό στην αρένα ενθουσιάστηκε.

02. Σλοβενία

Αλλαγή σκηνικού και περνάμε σε μια μπαλάντα με γκόσπελ στοιχεία από την Ana Soklič. Πρόβλημα με τον ήχο της στην αρχή, ο οποίος αποκαθίσταται άμεσα. Ελαφρώς διαφορετικοί φωτισμοί από τις πρόβες γράφουν πιο όμορφα τηλεοπτικά. Ένταση και πάθος από την ίδια στην ερμηνεία της. Θα είναι αρκετό για να της δώσει την πρόκριση;

03. Ρωσία

Η Manizha ξεκινάει την εμφάνιση της μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή με το ιδιαίτερο φόρεμα. Ιδιαίτερα εκφραστική η ίδια στην παρουσίαση του Russian Woman απόψε. Αξιομνημόνευτη η στιγμή που ανάβουν οι φλόγες κατά το ρεφρέν. Η Manizha σίγουρα μεταδίδει το νόημα του τραγουδιού και γλυκοκοιτάζει μια θέση στον τελικό του Σαββάτου.

04. Σουηδία

Παρόμοια εμφάνιση με το Melodifestivalen για τον Tusse, η οποία όμως μοιάζει και απόψε αρκετά πιο σκοτεινή. Φωνητικά, παλεύει σίγουρα με την ταλαιπωρημένη του φωνή, γεγονός που δεν τον αφήνει να ερμηνεύσει όπως θα ήθελε το Voices. Πολύ καλύτερη η επαφή του με την κάμερα απόψε σε σχέση με τις πρόβες που προηγήθηκαν, όπως και η δουλεία που έχει γίνει στα τηλεοπτικά πλάνα.

05. Αυστραλία

Και περνάμε στη συμμετοχή μυστήριο του φετινού διαγωνισμού. Η Montaigne, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν κατόρθωσε να βρεθεί στο Ρότερνταμ και έτσι βλέπουμε την εμφάνισή της στο Live-On-Tape. Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τραγούδι, το οποίο τηλεοπτικά έχει αποδοθεί σαν video clip της δεκαετίας του 80. Η ίδια φωνητικά πάρα πολύ καλή. Θα καταφέρει να συνεχίσει η Αυστραλία το θετικό σερί προκρίσεων που έχει;

06. Βόρεια Μακεδονία

Αρκετά αγχωμένος ο Vasil, ξεκινάει να ερμηνεύει τη φετινή συμμετοχή του σχεδόν με δάκρυα στα μάτια. Οι φωτισμοί έχουν αλλάξει και ταιριάζουν πολύ περισσότερο με το τραγούδι και την εμφάνιση. Όσο κυλάει το τραγούδι, τόσο μας κερδίζει ο τραγουδιστής από τη γειτονική χώρα. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δουλεύει τηλεοπτικά το εφέ της αντανάκλασης, ενώ και η κορώνα του Vasil στο τέλος άψογη.

  • Πρώτο διάλειμμα της αποψινής βραδιάς και η NikkieTutorials μας δείχνει βίντεο των φανς με τραγούδια της Eurovision. Όπως μας ενημερώνει, στον τελικό θα διαλέξει ένα νικητή. Ακόμα, βλέπουμε αποσπάσματα από τα LabLooks, ενώ και άλλες διάφορες εκπλήξεις έρχονται στις οθόνες, όπως η Conchita που χαιρετά τους φανς μέσω zoom
  • Μεταφερόμαστε στο Green Room όπου η Chantal παίρνει συνέντευξη από τους The Roop.
  • Επόμενη σύνδεση με την Αυστραλία και την εκπρόσωπο της χώρας, τη Montaigne. Είναι 5 και μισή το πρωί στην Αυστραλία και η Montaigne μας χαιρετά.

07. Ιρλανδία

Μια από τις πιο ιδιαίτερες σκηνικές παρουσιάσεις της βραδιάς αυτή της Ιρλανδίας. Η Lesley έχει χτενιστεί διαφορετικά από ότι στις πρόβες, αλλά φωνητικά την βλέπουμε να παλεύει αρκετά και τα φωνητικά την υπερκαλύπτουν σε αρκετά σημεία. Οπτικά αυτό που έχουν ετοιμάσει οι Ιρλανδοί επιτέλους δουλεύει και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Αρκεί;

  • Μικρή παύση με τους παρουσιαστές να προλογίζουν τη συμμετοχή της Κύπρου

08. Κύπρος

Και έφτασε η σειρά για την Κύπρο και την Έλενα Τσαγκρινού να βάζει στην κυριολεξία φωτιά στο στάδιο. Η υποδοχή από το κοινό στην αρένα είναι θερμή και αυτό βοηθάει την Έλενα να μπει πολύ δυνατά στο τραγούδι από την αρχή. Ο φακός την κολακεύει και τα πλάνα σαγηνεύονται. Φωνητικά αψεγάδιαστη. Μια από τις συμμετοχές που δυστυχώς κρατάει μόνο τρία λεπτά. Οι πιο δυνατές επευφημίες στην αρένα μέχρι στιγμής.

09. Νορβηγία

Από τον “El Diablo” περνάμε στον “Έκπτωτο Άγγελο”. Όσοι είχαν δει την εμφάνιση του TIX στον εθνικό τελικό της Νορβηγίας ξέρουν τι να περιμένουν. Όσοι δεν το έχουν δει, θα βρεθούν να πετάνε παρέα με αγγέλους και διαβόλους που παλεύουν ενώ γύρω τους φωτιές και νεφελώματα συνθέτουν το σκηνικό. Για κάποιους κιτς, για κάποιους η πιο θεατρική παράσταση από έναν αξιόλογο καλλιτέχνη. Ο TIX πολύ καλός φωνητικά σήμερα, αφαιρεί προς το τέλος τα κλασικά γυαλιά του δείχνοντας σε όλους την αδυναμία του (σύνδρομο Tourette).

10. Κροατία

Tick Tock, ο χρόνος περνάει και η Albina εν μέσω ζητωκραυγών ανεβαίνει στη σκηνή. Νέον φωτισμοί, μια σέξυ ενδυμασία και μια έντονη χορογραφία συνθέτουν το σκηνικό. Από τις καλές τις στιγμές φωνητικά στο Ρότερνταμ. Οι αλλαγές στα τηλεοπτικά βελτιώνουν το συνολικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με τα φτωχά πυροτεχνήματα. Το κοινό χειροκροτά έντονα.

11. Βέλγιο

Από τα έντονα χρώματα περνούμε στην κλασική απλότητα. Οι Hooverphonic ανεβαίνουν στη σκηνή και παραδίδουν μαθήματα στυλ και ποιότητας. Οι φωτισμοί σκοτεινοί και υποβλητικοί ταιριάζουν με την ταυτότητα του τραγουδιού. Η Geike επιτέλους έχει επαφή με την κάμερα και πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι το λάθος μέρος για αυτούς το ερχόμενο Σάββατο θα είναι οποιοδήποτε άλλο από την Ahoy arena.

12. Ισραήλ

Σειρά για το Ισραήλ και την Eden Alene να ανέβει στη σκηνή του Ahoy arena. Σίγουρα ξεχωρίζει από τη συμμετοχή του Βελγίου προ προηγήθηκε, δεν είναι σίγουρο αν θα λειτουργήσει ευεργετικά προς αυτό. Οπτικά παρόμοιο με την Κροατία κερδίζει στα σημεία τόσο τηλεοπτικά όσο και φωνητικά. Η Eden αν και λίγο υποτονική απόψε, αρκετά σταθερή στην ερμηνεία της. Πολύ καλή η επαφή της με την κάμερα, ενώ και η αλλαγή του ρούχου της έγινε πολύ επιτυχημένα εν μέσω φωτιών. Η whistle note εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

  • Επόμενο διάλειμμα στην αποψινή βραδιά και μεταφερόμαστε σε μια από τις ταράτσες και στο Mans Zelmerlöw. Small talk με τον ίδιο, ενώ ακούμε και ένα μικρό απόσπασμα από το Heroes.

13. Ρουμανία

Όμορφα τραγούδια όμορφα καίγονται. Η Roxen απαλλαγμένη από τη φόρμα που φορούσε στις φόρμες, δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από άγχος της. Χάνει το πρώτο ρεφρέν ενώ παραμένει εκτός τόνου καθ’ όλη την απαιτητική παρουσίαση του τραγουδιού της. Παραμένει παραδομένη καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης θέλοντας να ξεχάσει την αποψινή της εμπειρία. Το χειροκρότημα στο τέλος είναι ενθαρρυντικό για τη νεαρή τραγουδίστρια.

14. Αζερμπαϊτζάν

Ανατολίτικοι ρυθμοί, σέξυ αμφίεση και φωτιές είναι ικανές να ενθουσιάσουν το κοινό στην αρένα. Η Efendi λαχανιασμένη από τη μέση του τραγουδιού και μετά δείχνει να έχει πρόβλημα με τις καταλήξεις της. Η κίνηση της σε σχέση με τις πρόβες βελτιωμένη. Το κοινό στο τέλος χειροκροτεί ενθουσιασμένο.

15. Ουκρανία

Η πιο ιδιαίτερη σκηνική παρουσίαση χώρας του Πρώτου Ημιτελικού που σε κερδίζει από το πρώτο πλάνο. Άσπροι χρωματισμοί. Εναλλαγές χρωμάτων. Ευφάνταστα εφέ. Μια αέναη κίνηση που σε προσκαλεί να χορέψεις στον παγανιστικό χορό που έχουν στήσει οι Ουκρανοί επί σκηνής. Πώς να αντισταθείς όταν ακούς την εκπληκτική χροιά της Kateryna; Αν και είχαν κάποια εμφανή θέματα με τον ήχο, εισέπραξαν πολύ μεγάλο χειροκρότημα.

16. Μάλτα

Αφού η παρουσιάστρια διαφημίζει το eurovision.tv, μας εισάγει στη συμμέτοχή της Μάλτας. Η Destiny φοράει το μίνι ασημί φόρεμα με τα κρόσια, ενώ έχει αλλάξει τις ροζ μπότες της με ασημί. Φωνητικά είναι η καλύτερη της φορά με την ίδια να νιώθει επιτέλους άνετη στη σκηνή. Η βροχή από κομφετί και η κουρτίνα φωτιάς προς το τέλος του κομματιού γράφουν όμορφα στο φακό, ενώ η Destiny στο τέλος αυτοσχεδιάζει και κυριολεκτικά τρελαίνεται με το τέλος του τραγουδιού.

  • Οι παρουσιαστές μας ενημερώνουν πως οι συμμετοχές της Ρουμανίας και της Ουκρανίας θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, μετά από απόφαση της EBU, να παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους καθώς είχαν πρόβλημα με τον ήχο.
  • Όσο περιμένουμε, μεταφερόμαστε στο Green Room, όπου βλέπουμε κατά σειρά την Eden, τον Tusse ενώ καταλήγουμε στον ΤΙΧ που αναφέρεται στο love story του (για το οποίο ο ίδιος πραγματικά ελπίζει) με την Efendi.

Ρουμανία – Δεύτερη ευκαιρία

Εμφανώς πολύ καλύτερη η ROXEN, αυτή τη φορά φαίνεται ότι η ίδια αισθάνεται πολύ πιο άνετη και σίγουρη στη σκηνή. Το κοινό χειροκροτεί για να της δώσει θάρρος. Εξακολουθεί να έχει προβλήματα με τον τόνο του τραγουδιού και τις ανάσες της, αλλά στο τέλος της βραδιάς θα μπορεί να αισθάνεται περήφανη για τον εαυτό της.

  • Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, και η συμμετοχή της Μάλτας είχε πρόβλημα και θα ξαναπαρουσιάσει τη συμμέτοχή της.

Ουκρανία – Δεύτερη ευκαιρία

Η συμμετοχή της Ουκρανίας είναι μια από αυτές που από την αρχή θεωρούνταν ανάμεσα στα φαβορί του ημιτελικού. Η δεύτερη προσπάθεια μας αποδεικνύει περίτρανα γιατί. Καθηλωτική ατμόσφαιρα και ένα κοινό το οποίο ξετρελαμένο χτυπάει ρυθμικά παλαμάκια θέλοντας να ανέβει στη σκηνή και να συμμετάσχει στον τρελό χορό της Ουκρανίας. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο τέλος.

Μάλτα – Δεύτερη Ευκαιρία

Η σκηνή γεμίζει ξανά από την παρουσία της Destiny και των τεσσάρων χορευτών της. Αρκετά αγχωμένη τη δεύτερη φορά η Destiny με τις κινήσεις της στη χορογραφία να είναι εντελώς μηχανικές. Στην πορεία η ίδια το βρίσκει και μας ξεδιπλώνει της φωνητικές της δυνατότητες. Για μια ακόμα φορά, τελειώνει τρελαμένη την ερμηνεία της.

  • Μετά την (οριστική) ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους, οι παρουσιαστές μας εξηγούν για μια ακόμα φορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
  • Ακολουθεί το πρώτο recap των τραγουδιών.
  • Περνάμε στο Interval act της βραδιάς ” The power of water”. Όλα τα σκηνικά είναι σε μπλε χρωματισμούς. Η χορευτική ομάδα μιμείται την κίνηση των κυμάτων, ενώ βλέπουμε την Davina Michelle να συμμετέχει τραγουδώντας.
  • Οι παρουσιαστές μας υπενθυμίζουν τον τρόπο και τη λήξη της ψηφοφορίας.
  • Ακολουθεί το δεύτερο recap των τραγουδιών.
  • Περνάμε στο Green Room όπου όλοι οι συμμετέχοντες αγωνιούν, ενώ παράλληλα λήγει το χρονικό παράθυρο για την ψηφοφορία του πρώτου ημιτελικού.
  • Ένας προβολέας φωτίζει παλαιότερους νικητές του διαγωνισμού. Η αρχή με το σπιτάκι το JohnnyLogan, ενώ συνεχίζουμε με άλλους νικητές όπως η Katrina, η Anne-Marie David, η Eimear Quinn, η Lenny Kuhr, η Marie Myriam και καταλήγουμε στον ίδιο τον Mr. Eurovision Johnny Logan στο τέλος με αναφορά στις τρεις του νίκες.
  • Βουτιά στην ιστορία του διαγωνισμού με τη Nikkie. Η ίδια μας παραδίδει EurovisionTutorials. Θα μας μιλήσει για τους μη-νικητές. Έχουμε έναν νικητή κάθε χρόνο και όλοι οι άλλοι είναι μη-νικητές. Παρακολουθούμε ένα απολαυστικό video με φωνητικά “ατυχήματα.” Η Nikkie, παράλληλα, μας δίνει εμψυχωτικές συμβουλές.
  • Μεταφερόμαστε στη Edsilia, η οποία έχει δίπλα της τον Duncan Laurence. Βλέπουμε απόσπασμα από το βίντεο του ‘Arcade’ με κριτικές και επιτεύγματα του τραγουδιού να περνάνε από πάνω. Ο Duncan μιλάει για το τραγούδι του και προλογίζει την εμφάνισή του στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.
  • Στη σκηνή οι Måneskin, συνομιλούν με τη Nikkie, ενώ έχουμε την ευκαιρία να δούμε πλάνα από την εμφάνιση τους.
  • Επόμενος στη σκηνή ο Jendrik, ενθουσιασμένος που βρίσκεται στη σκηνή. Ακολουθούν ένα μικρό απόσπασμα της γερμανικής συμμετοχής.
  • Τελευταίος, ο οικοδεσπότης Jeangu εισπράττει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Ευκαιρία να δούμε και ένα μέρος της φετινής ολλανδικής συμμετοχής.
  • Ακολουθεί τεχνικό διάλειμμα. Προβλήματα με τα φώτα όπως μας ενημερώνουν οι διοργανωτές.

Ιταλία – Φιναλίστ

Οι Måneskin ανεβαίνουν στη σκηνή του Ahoy Arena και μας καλούν σε μια συναυλία. Αρκετές αλλαγές στα τηλεοπτικά πλάνα και έντονοι φωτισμοί οι οποίοι κυριολεκτικά ζαλίζουν. Οι αλλαγές στα φώτα της σκηνής μάλλον δεν λειτουργούν αρκετά τηλεοπτικά. Ο Damiano για ακόμα μια φορά πολύ καλός φωνητικά, ενώ οι πύρινες γλώσσες που πετάγονται στο τέλος προσθέτουν αρκετά στην εμφάνιση της Ιταλίας.

Γερμανία – Φιναλίστ

Ίσως δεν είναι η καλύτερη φορά του Jendrik επί σκηνής. Αν και άνετος και επικοινωνιακός ακούγεται αρκετά λαχανιασμένος προσπαθώντας να ακολουθήσει την έντονη χορογραφία που εκτελεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του. Μια χαρούμενα νότα που έχει ανάγκη ο τελικός του Σαββάτου.

Ολλανδία – Φιναλίστ

Ο Jeangu για την οικοδέσποινα Ολλανδία προσφέρει μια πολύ όμορφη παράσταση αντάξια του τραγουδιού του. Υπερβολικός στις εκφράσεις του προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω μπροστά στο κοινό που τον απολαμβάνει στο φετινό διαγωνισμό πρώτη φορά ζωντανά. Μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό.

  • Ο λόγος στο νέο exceutive supervisor του διαγωνισμού της Eurovision, MartinOsterdahl, ‘we have a valid result’.
  • Αρχίζει η ανακοίνωση των δέκα φιναλίστ σε τυχαία σειρά.
  1. ΚΡΟΑΤΙΑ
  2. ΣΟΥΗΔΙΑ
  3. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
  4. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  5. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
  6. ΒΕΛΓΙΟ
  7. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  8. ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  9. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
  10. ΚΥΠΡΟΣ
  • Ακολουθεί recap των δέκα φιναλίστ.
  • Οι παρουσιαστές μας δείχνουν εκ νέου τον πίνακα με τους δέκα φιναλίστ.
  • Τέλος του Πρώτου Ημιτελικού.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην έρμη τη Σλοβενία που είχε εμφανές πρόβλημα με το μικρόφωνό της, γιατί δεν έδωσαν δεύτερη ευκαιρία; Τα θαλάσσωσαν οι Ολλανδοί με 4 χώρες με τεχνικά προβλήματα στην εμφάνιση για τους κριτές.

  2. Τα έκαναν μαντάρα οι Ολλανδοί πραγματικά με τόσα πολλά πρόβληματα
    Τουλάχιστον δώσανε δεύτερες ευκαιρίες
    Ελπίζουμε να μην γίνει τέτοιο λάθος και αύριο θα είναι πραγματικά κρίμα
    Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά το hype που έχει δημιουργηθεί με το τραγούδι της Ουκρανίας πραγματικά είναι τραγικό
    Είναι το τρανό παράδειγμα που κάποιος άσχετος θα κάτσει να δει Eurovision θα ακούσει αυτή την αηδία θα δει που θα μπει και στο τέλος καμία 10αδα και θα γελάνε με το δίκιο τους με τον διαγωνισμό

      • Ναι γτ μουσικά το τραγούδι είναι μεγάλη ποιότητα θα πάει τον διαγωνισμό πολύ μπροστά
        Τέτοια τραγούδια είναι που έχουν ρίξει τελείως τον διαγωνισμό και τον κοροϊδεύουν όλοι άρχοντα

  3. Αξίζει να δει κανείς τον αυριανό ημιτελικό για να παρακολουθήσει την Κύπρο φυσικά αλλά και το απόσπασμα με τους Ιταλούς. Είναι οι νικητές ό,τι κι αν γίνει. Έχω να δω τέτοιο καλλιτεχνικό μαγνητισμό από τους πάλαι ποτέ Queen. Ο τραγουδιστής είναι πράγματι διαμάντι και οι υπόλοιποι δεν υστερούν. Το τραγούδι γίνεται εμμονή και οι στίχοι του συνταρακτικοί. Θα το ψηφίσουν ακόμα και οι πέτρες. Θα το δείτε. Όσο για τα προκάτ τραγουδάκια ή τα γιουροβιζιονικά έθνικ που πλασάρονται ως φαβορί, λυπάμαι αλλά μια τέτοια χρονιά απαιτεί κάτι ριζοσπαστικό και θα το έχει!

    • Από πότε ένα αμερικανικό punk rock των 00s θεωρείται ριζοσπαστικό (sic) ;
      Όσον αφορά το τσιτάτο περί Κουήν, ασχολίαστο !

      • Πάντως οι προκατασκευασμένες μπαλάντες μόνο ριζοσπαστικές δεν είναι. Όσο για το τσιτάτο μίλησα για μαγνητισμό. Do you know what this means? Να βλέπεις ένα λεπτό πρόβας και να ερωτεύεσαι ένα συγκρότημα. Μάντεψε το έχουν πάθει πολλοί για αυτό και η εκτόξευση στα στοιχήματα. Μείνετε με την ξινίλα και την αρτηριοσκλήρωση παρακολουθώντας τους να παίρνουν το τρόπαιο! Τσάο.

  4. Καλό είναι γενικά να μη σχολιάζουμε τόσο αρνητικά για κάποιο είδος μουσικής που δεν γνωρίζουμε και που δεν ακούμε. Το συγκεκριμένο της Ουκρανίας ανήκει στα είδη electronic, techno και trance, και για το είδος του είναι όσο καλό χρειάζεται για να αξίζει το hype. Το ότι δεν ακούμε ένα είδος μουσικής δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμίζουμε την ποιότητα ενός κομματιού.

    • τα λέω συνέχεια αλλά τσάμπα πάνε αυτά που γράφω, δεν γίνεται να λέγεσαι eurofan και να μην κάνεις το βασικό που είναι να απολαμβάνεις όλα τα είδη μουσικής και γλωσσών που διαγωνίζονται, άσχετα άμα στο τέλος θα ψηφίσεις πιθανόν το είδος μουσικής που σε αντιπροσωπεύει, δεν μπορώ να βλέπω αηδία για την Ουκρανία και καρακιτσιαρό για την Ρωσία, έλεος παιδιά, άλλο άμα δεν είναι ποιοτικά τραγούδια, αλλά δυστυχώς για εσάς που μόνο χολή βγάζετε για συμμετοχές μια χαρά ποιότητα έχουν τα περισσότερα τραγούδια, επίσης ο κόσμος που κοροιδεύει την eurovision το κάνει γιατί πρώτον έχει μείνει στις παλιές τραγικές εποχές, δεύτερον πάρα πολλοί βλέπουν το show απλά να κοροιδεύουν (εδώ όπως βλέπουμε οι fan το κάνουν δεν θα το κάνουν οι άλλοι? ) κρίνοντας φωνάρες,μεγάλες παραγωγές και τραγούδια με ωραίους στίχους και μετά πάνε και ακούνε τα σκουπίδια που ακούνε κάθε μέρα και φυσικά έχουμε και την καινούργια μόδα, λατρεύουμε μια συμμετοχή η την έχουμε παίξει στο στοίχημα και θάβουμε τις ανταγωνιστικές συμμετοχές, άμα αυτό είναι αγάπη για την μουσική δεν έχω να πω κάτι άλλο.

      • ‘Εχω δει που έχεις ξανακάνει τέτοια παρόμοια σχόλια και πραγματικά συμφωνώ 100%. Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να σεβαστούν τον κόπο κάποιων ανθρώπων να γράψουν ένα τραγούδι και πρέπει να το μειώνουν συνέχεια με υποτιμητικά σχόλια? Ή το άλλο που επείδη ένα τραγούδι έχει απήχηση και σε κάποιους δεν αρέσει ψάχνουν να βρουν συνωμοσιολογίες από πίσω για το λόγο που το τραγούδι αρέσει ή είναι ψηλά στα στοιχήματα. Είναι άραγε τόσο δύσκολο να σεβαστούμε τις διαφορετικές απόψεις του καθενός και να μην προσποιούμαστε ότι η γνώμη μας είναι γεγονός?

      • Μπορείς σε παρακαλώ αυτό το ποστ να το γράφεις κάθε μέρα κάτω από όλα τα άρθρα; Επιτέλους να τα πει κάποιος!

      • Ακριβώς. Για εμένα πραγματικός φαν του θεσμού δεν υποστηρίζει μόνο τη χώρα του τυφλά, η δεν έχει πχ την αντίληψη ότι η Γιουροβίζιον είναι ένα ‘πανηγυρακι’ , μια αντιληψη που υποσκάπτει τον θεσμό.

      • Θα μπορούσα να πω με ασφάλεια ότι το Ουκρανικό είναι ένας ποιοτικός ενοχλητικός θόρυβος για τα αυτιά μου (σε εμένα προσωπικά). Το ίδιο και το Ρώσσικο με δόσεις ποιοτικού κιτς και υπάρχουν και αντίστοιχα “ενοχλητικές” συμμετοχές χωρίς ποιότητα. Προφανώς, σε κάποιου άλλου τα αυτιά ηχούν ωραιότατα αυτά τα τραγούδια και εκεί μπαίνει τελεία. Εκεί τελειώνει και ο σεβασμός στα γούστα του άλλου και αρχίζουν τα παρατράγουδα βάση το καλοπροαίρετου ή του στρατευμένου.

        Στην νέα μορφή του διαγωνισμού το “φτυάρι” και το “hype” είτε με λόγο και αιτία, είτε χωρίς, είναι αναπόσπαστο κομμάτι δυστυχώς ή ευτυχώς. Έτσι είναι απλά η φάση, διότι περί φάσης πρόκειται. Κατά την γνώμη μου απότοκο του διάτρητου τρόπου βαθμολογίας (χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια και σημαντικότητα για τις επιτροπές, χωρίς να αποκλείονται οι διασπορές για το televoting κ.α.), της πολιτικής άλλων οργανισμών που διαβρώνει το όλο σύστημα, των οργανωμένων μειοψηφιών που περνάνε τα δικά τους μηνύματα και το κατευθυνόμενου marketing των τελευταίων χρόνων.

        Δηλαδή δεν μιλάμε για έναν “ουδέτερο” διαγωνισμό, όπως θα όφειλε να είναι με σεβασμό και ίσες ευκαιρίες προς όλους, αλλά για ένα διαβρωμένο προϊόν (άλλοτε ποιοτικό και άλλοτε όχι) όπου ο κάθε πικραμένος κάνει marketing communications με πολλαπλά μηνύματα και αποδέκτες.

        Όταν σπέρνεις ότι σπέρνεις, θα θερίσεις ότι θα θερίσεις. Και προφανώς κάποια στιγμή θα αποσυρθούν ομαδικώς χώρες…

        Γενικότερα, όπως η εποχή μας την τελευταία 15αετία βρίθει ”στρατευμένων” οπαδών, δημοσιογράφων, ταλιμπάν και τα ρέστα που πουλάνε μυαλά και κώδικες ηθικής και δεοντολογίας (έλεος), έτσι και ο διαγωνισμός. Υπάρχει -παραδείγματος χάρη- πλέον ανεξάρτητη δημοσιογραφία στις μέρες μας ; Όχι μόνο στρατευμένη και κατευθυνόμενη. Το ίδιο και στον διαγωνισμό.

        Είναι εποχή των ”ξεχωριστών” ιδαιτεροτήτων…diversity το ονομάζουν εντελώς υποκριτικά, αλλά είναι πάντα a la carte και οδηγεί σε αυτόν τον πολεμικού τύπο διαχωρισμό.

        Οπότε, απλά περνάς διασκεδαστικά μια βδομάδα, κάνεις την πλάκα σου μέχρι ενός ορίου και πάμε για του χρόνου ή χαλάς την ζαχαρένια σου, παίρνοντας μέρος σε έναν ακήρυχτο “πόλεμο”.

    • ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΙΤΑΛΙΑ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

    • Ωραια τα λες περί άποψης στυλ τραγουδιού καη τέτοια
      Πήγαινε δείξε αυτό το τραγούδι σε γνωστούς σε 10 άτομα πχ και πες αυτό θα διαγωνιστεί στην Eurovision και είναι υψηλά στα στοίχημα
      Έλα να μου πεις αν οι 9-10 δεν το κορόιδεψαν και λένε ναι ακούστε αυτά
      Τέτοια κομμάτια κάνουν τον διαγνωστικό κιτς και τρας
      Ναι ολα είναι περί γούστου αλλά σε τέτοια θέματα τρ δεν υπάρχει αμφιβολία

  5. Φήμες λένε ότι η Destiny ζήτησε να εμφανιστεί άλλες 7 φορές πάνω στη σκηνή , αλλά οι διοργανωτές είπαν όχι γιατί έπρεπε να κλείσουν την Αρένα…
    Αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο αντιπαθητικη η αποστολή της Μάλτας!!!

    • Με κάθε επιφύλαξη, νομίζω δεν είχε σωστό ήχο από το ακουστικό της, και έτσι δεν τραγουδούσε σε συγχρονισμό με τον ήχο. Δηλαδή μάλλον ήταν συγχρονισμένη με τον λάθος ήχο που άκουγε αυτή, αλλά όχι με τη μουσική που άκουγε το κοινό.

  6. Καλή επιτυχία στην Κύπρο που φέτος πάει με πολύ επαγγελματισμό στον θεσμό.Χρόνια ελεγα πως η Τσαγκρινού πρέπει να εκπροσωπίσει την Ελλάδα.Τελικά την πρόλαβε η Κύπρος αλλα οπως και να’χει ελπίζω να τα πάει τέλεια.
    Τωρα για τους 10 φιναλιστ εκτος απο τις Κύπρο,Μάλτα,Λιθουάνια,Ρώσια,Ουκρανία που ειναι δεδομένο πως θα προκριθούν οι υπόλοιπες θέσεις πάνω κάτω ειναι ανοιχτές για σχεδόν ολους.Σουηδία και Βέλγιο νομίζω θα προωθηθούν απο τις επιτρόπες κ ετσι απομένουν 3 θέσεις κενές οι οποίες πιθανόν θα καλυφθούν απο τις Νορβηγία,Αζερμπαιτζάν(λόγω συμμάχιων) και πιθανόν και η Κροατία.
    Προσωπικά θα ήθελα να περάσει η Σλοβενία γιατι η γυναίκα ειναι φωνάρα καθώς και το Ισραήλ που σαν συμμετοχή μ’αρέσει και θεώρω την Eden πολύ καλή καλλιτέχνη αλλα δεδομένων των συνθηκών ισώς την μποικοτάρει ο κόσμος.
    Οπως και να’χει το πράγμα ας απολαύσουμε ολοι τον διαγωνισμό ειτε μας αρέσει η συμμετοχή μας ειτε οχι γιατι στο κάτω κάτω η Eurovision ειναι για να περνάμε καλα και οχι για να λύνουμε τις διαφορές μας.Καλη eurovisionοβδομαδα σε ολους μας.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ