ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Ακούστε το “Fade to Black” του Nadir Rüstəmli!

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

Την Παρασκευή σας ενημερώσαμε ότι το τραγούδι του Nadir Rüstəmli θα κυκλοφορήσει και επίσημα στις 21 Μαρτίου. Σήμερα, λοιπόν, η επίσημη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν δόθηκε στη δημοσιότητα. Το τραγούδι του Nadir Rüstəmli θα έχει τίτλο “Fade to Black”!

Πάνω από 300 τραγούδια κατατέθηκαν για το διαγωνισμό, σε μια ανοιχτή πρόσκληση από το κανάλι. Ο Nadir Rüstəmli ηχογράφησε 6 τραγούδια, πριν αποφασίσει η επιτροπή εκείνο που θα ερμηνεύσει στο Τορίνο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ίδιο, το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη Eurovision είναι εκείνο που ήθελε περισσότερο!

Τη φετινή μπαλάντα της χώρας της φωτιάς υπογράφουν οι Thomas Stengaard και Andreas Stone Johansson. Και τα δύο ονόματα είναι αρκετά γνώριμα στους eurofans. Πιο συγκεκριμένα, ο Thomas Stengaard βρίσκεται πίσω από πολλές συμμετοχές του διαγωνισμού, όπως το “El Diablo” (Κύπρος 2021), “Adrenalina” (Άγιος Μαρίνος 2021), “You Let Me Walk Alone” (Γερμανία 2018) και φυσικά το νικητήριο “Only Teardrops” (Δανία 2013). Από την άλλη, ο Andreas Stone Johansson έχει γράψει το “Too Late for Love” (Σουηδία 2019) αλλά και το “Death of Us” (Melodi Grand Prix 2022 – Top 4). Επίσης, αμφότεροι έχουν συνεργαστεί με τον Arash, η οποίος εκπροσώπησε τη χώρα το 2009 με το τραγούδι “Always“.

Ποιος είναι ο Nadir Rüstəmli!

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στο Salyan του Αζερμπαϊτζάν και είναι 22 χρονών. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Τουρισμού και Management του Αζερμπαϊτζάν με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει κάνει σπουδές στο πιάνο στο μουσικό σχολείο Gulu Asgarov. Ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 2018. Συμμετείχε σε πολλούς διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς τραγουδιού, μεταξύ άλλων και το Youthvision 2019, όπου τερμάτισε δεύτερος. Ο ίδιος κέρδισε το The Voice of Azerbaijan το 2021, όντας στην ομάδα του Eldar Gasimov, νικητή της Eurovision 2011. Επίσης, παίζει κιθάρα εκτός από πιάνο, ενώ αγαπάει και το αθλητισμό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον τραγουδιστή του Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Για άλλη μία χρονιά, το İTV διάλεξε τον εκπρόσωπο και το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν με εσωτερική επιλογή. Όλες οι συμμετοχές της χώρας από το 2015 και έπειτα έχουν επιλεγεί με το συγκεκριμένο τρόπο. Πριν από αυτή τη χρονιά, διεξαγόταν εθνικός τελικός, με μοναδική εξαίρεση το 2009.

Το Αζερμπαϊτζάν θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται στις 12 Μαΐου, στο Τορίνο της Ιταλίας!

Πώς σας φαίνεται το τραγούδι του Nadir Rüstəmli για το φετινό διαγωνισμό; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω και ψηφίστε στο poll μας!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Γιουροβίζιον 2022; / How do you rate Azerbaijan's entry for Eurovision 2022?

Η ιστορία του Αζερμπαϊτζάν στο διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 13
  • Πρώτη συμμετοχή: 2008 (Elnur & Samir – Day After Day – 8η θέση – 132 βαθμοί)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 12 
  • Νίκες: 1 (2011 – Ell & Nikki – Running Scared – 221 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 11η θέση στον ημιτελικό (Aisel – X My Heart – NQ – 94 βαθμοί)
  • Περσινή συμμετοχή: Efendi – Mata Hari – 20ή θέση – 65 βαθμοί

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα για τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2022!

[Πηγή άρθρου: 12xal, OGAE Azerbaijan]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σκέψου αν αυτό ήταν που ήθελε περισσότερο να επιλεγεί,πως ήταν τα υπόλοιπα πέντε…..
    Έχει πολύ καλή φωνή αλλά το τραγούδι είναι μια κλασσική σουηδική μπαλάντα από εκείνες που δεν τις προτιμούν ούτε οι ίδιοι οι Σουηδοί.
    Καλή επιτυχία όπως και να’χει!

  2. Θα προσπεράσω το γεγονός ότι μόλις σήμερα δημοσιοποιήθηκε το κομμάτι, το οποίο γενικά για εμένα έχει θετικό πρόσημο. Ωστόσο, διαρκώς αισθάνομαι ότι κάτι λείπει. Είναι από τα κομμάτια που ενίοτε αναδεικνύονται στο λάιβ. Αν μπορέσει να το αποδώσει καλά live και έχουν και ένα δυνατό staging (που συνήθως έχουν), θα πάει καλά. Ωστόσο, στον ίδιο ημιτελικό και μάλιστα και στο ίδιο μισό, συμμετέχει και η Αυστραλία με πολύ παραπλήσια μπαλάντα (άλλο κόνσεπτ βέβαια επί σκηνής) αλλά μπορεί να αλληλοακυρωθούν. O συγκεκριμένος ημιτελικός θα έλεγα ότι μάλλον είναι πιο φιλοδυτικός από τον πρώτο, άρα προφανώς η Αυστραλία έχει ήδη ένα αβαντάζ έναντι του Αζερμπαϊτζάν, κυρίως στις επιτροπές. Βέβαια, η live εμφάνιση της Αυστραλίας (αν διατηρήσουν το κόνσεπτ του αυστραλέζικου τελικού) είναι δίκοπο μαχαίρι.
    Φτάσαμε λοιπόν πλέον τις 40 χώρες. Αρχικά, να μην ξεχάσω, καλή επιτυχία στο Αζερμπαϊτζάν! Από ‘κει και πέρα, εγώ η αλήθεια είναι πως διαφωνώ με την άποψη πολλών ότι φέτος είναι χαμηλό το επίπεδο και είναι η χειρότερη χρονιά ever. Ίσως να μην υπάρχει ανάμεσα στα 40 το νεο Euphoria, πράγματι, και ίσως να μην υπάρχει κάτι το ‘wow’, ωστόσο όλα τα κομμάτια, το καθένα στο είδος του, είναι αξιοπρεπή. Έχουμε αρκετές μπαλάντες, αλλά έλλειψη σε ποικιλία ειδών δεν έχουμε φέτος, έτσι πρόχειρα, μόνο τις γειτονικές της Ελλάδας να σκεφτούμε, καμία σχέση η Βουλγαρία με την Αλβανία ή την Βόρεια Μακεδονία, από τις γειτόνισσες ίσως μόνο με την Βόρεια Μακεδονία να έχουμε κάποια συνάφεια, λόγω μπαλάντας, αλλά εντελώς άλλο στυλ οι δύο μπαλάντες. Πιο βόρεια, ας σκεφούμε τις λεγόμενες σκανδιναβικές, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία. Όλες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο (κατ’εμέ), δεδομένου ότι φέτος η Γαλλία πάει με συμμετοχή στα Βρετονικά, δεν έχουμε γαλλόφωνο κομμάτι από καμία χώρα, κάτι που δε ξέρω αν έχει ξαναγίνει ποτέ (ακόμα και το ’11 που η Γαλλία είχε στείλει κομμάτι στα Κορσικάνικα, κάλυψε η Λιθουανία το κενό, με κάποιους έστω στίχους στα γαλλικά) και είναι και κατά κάποιον τρόπο παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι είχαν την τιμητική τους, τουλάχιστον στις επιτροπές (Ελβετία, Γαλλία, και η Μάλτα με γαλλική φράση).
    Ανυπομονώ να ανακοινωθεί η σειρά εμφάνισης, για να δούμε τι θα δούμε και φέτος.

  3. Ενταξει δεν ειναι και winning material αλλα ομολογώ ότι εξεπλάγην ευχάριστα γιατί οταν άκουσα μπαλάντα απο σουηδούς συνθέτες ειπα α καλα καμια πρόχειρη συνηθισμένη μπαλάντα της κακιάς ώρας θα είναι.. Αλλα τελικά δεν είναι τοσο κακο.. Σου μένει σαν τραγούδι.. Πιστεύω τουλάχιστον ότι έχει τον τελικο.. Απο κει και περα μιας και έχουμε ακούσει πλέον ολα τα τραγούδια εχω να πω ότι η Ελλάδα ειναι μια απο τις καλύτερες φέτος και το τοπ 5 δεν ειναι απίθανο… Και το λεω εγω που πάντα ειμαι αυστηρός κριτής με την Ελλάδα και ιδίως με την ερτ γιατί πάντα πίστευα πως κανει ότι μπορεί για να μην κερδίσουμε.. Αλλα φετος η Αμάντα βγάζει ποιότητα.. Αν δεν ηταν η Ουκρανία με τα πολιτικά της δεν θα δισταζα να πω και τοπ 3.

  4. Μπαλανταρα και τρομερό video clip.

    Τελευταίο και καταιδρωμενο το Αζερμπαϊτζάν το οποίο συμπληρώνει την 40αδα!

    Και φύγαμε για Τορίνο…..!!!!!!!!!

    #ΚΑΛΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ………!!!!!!!!!!!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ