Η Eurovision 2021 κάνει εισβολή στη Βρετανία!

Σαρωτική εισβολή κάνουν τα τραγούδια της Eurovision 2021 στα επίσημα βρετανικά charts. Στην επίσημη λίστα UK Top 100 που κυκλοφόρησε σήμερα (28 Μαΐου 2021 – 3 Ιουνίου 2021) βλέπουμε 8 συμμετοχές Eurovision! Η εντυπωσιακότερη είσοδος ανήκει στους νικητές Måneskin, που τους βρίσκουμε από το πουθενά στο νο. 17! Όπως γράφουν κι οι ίδιοι σε ανάρτησή τους, 30 χρόνια είχε να εμφανιστεί ιταλικό τραγούδι στα βρετανικά charts.

Για να δούμε αναλυτικά όμως ποια είναι τα τραγούδια από τον φετινό διαγωνισμό που άλωσαν τo UK Top 100:

Παρατηρούμε ότι από τα 8 τραγούδια, τα 6 είναι χωρών που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα της Eurovision 2021. Mε χαρά βλέπουμε την Έλενα Τσαγκρινού και το ‘El Diablo’ να βρίσκεται στη θέση 86. Ο James Newman μπορεί να πικράθηκε από τη βαθμολογία, αλλά τουλάχιστον οι συμπατριώτες του τίμησαν το τραγούδι του με την είσοδο στα επίσημα charts, εστω και μετά τη Eurovision. Σημειώνουμε, τέλος, ότι και 2ο τραγούδι των Måneskin κατάφερε να μπει στο Top 100, το νέο τους single ‘Ι wanna be your slave’.

[Πηγή: officialcharts.com]


Θα μπορούσε η νίκη των Måneskin να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας χρυσής εποχής για τη Eurovision; Οι φανς το ευχόμαστε ολόψυχα – και για την ώρα χαιρόμαστε τα τραγούδια της Eurovision 2021 που παίζουν στα ραδιόφωνα.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ