Οριστικό όχι στο Eurovision Asia!

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη φορά που έγινε λόγος για τη διοργάνωση ενός διαγωνισμού τραγουδιού ανάλογου με αυτόν της Eurovision και στην Ασία-Ωκεανία, ο αυστραλιανός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SBS, ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικά.

Το αρχικό ενδιαφέρον

Ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision Asia επρόκειτο να διοργανωθεί στην Αυστραλία με τη συμμετοχή 20 χωρών. Ωστόσο, τα σχέδια παρέμειναν σε στασιμότητα για χρόνια.

Ο Επικεφαλής της Αυστραλιανής Αποστολής, Josh Martin, ανέφερε στο TV Tonight:

Θεωρώ πως είναι καλό να πούμε ότι ανακαλέσαμε τα σχέδιά μας. Περάσαμε τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε και μετά ήρθε και η παγκόσμια πανδημία.

Είναι πολύ διαφορετικό από τον τρόπο που ξεκίνησε η Eurovision μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως μέσον να έρθουν κοντά οι άνθρωποι. Τότε υπήρχε πραγματικός λόγος που καθιερώθηκε.

Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά…

Η EBU είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να διοργανώσει έναν μουσικό διαγωνισμό με το όνομα  Asia Pacific Contest το 2009 στο Μακάο. Έπειτα στο Μουμπάι το 2010 με τη συμμετοχή και της Αυστραλίας. Και τις 2 χρονιές τα σχέδια ναυάγησαν.

Η Eurovision Asia είναι δύσκολη για πολλούς λόγους: ζώνες ωρών, γλωσσικά εμπόδια, κάθε είδους θέματα.

Προσπαθήσαμε τόσο πολύ, αλλά ήταν κάτι που ποτέ δεν καταφέραμε.

Είναι σαν όλα τα άλλα τηλεοπτικά σόου. Βάζεις μπροστά πολλά πράγματα αλλά δεν πετυχαίνουν όλα. Έτσι και αυτό, για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν πήγε καλά.

Josh Martin

The American Song Contest

Αντ’ αυτού, στα σκαριά βρίκσεται η διεξαγωγή του πρώτου διαγωνισμού τραγουδιού στις Η.Π.Α. to 2022, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει.

Ο διαγωνισμός American Song Contest αρχίζει να γίνεται δημοφιλής και αυτό χρειάστηκε επίσης χρόνο. Ακόμη δεν είναι έτοιμος αλλά δείτε τη σύγκριση. Είναι μια χώρα που έχει παγκόσμια γλώσσα και αγάπη για μουσικά φορμάτ και πάλι είναι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν μιλάμε για έλλειψη προσπάθειας.

Josh Martin

πηγή: tvtonight.com.au

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ