ΚΡΟΑΤΙΑ: Η Albina στο Ρότερνταμ με το τραγούδι «Tick-Tock»

Η Κροατία αποφάσισε: η 26η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έχει τίτλο Tick-Tock. Ερμηνεύτρια θα είναι η Albina. Η επιλογή έγινε μέσα από τον εθνικό τελικό της χώρας, Dora 2021, που ξεκίνησε στις 21.10 ώρα Ελλάδας.

Το σόου διοργανώθηκε στο Marino Cvetković Hall στην Opatija, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη βορειοδυτική Κροατία. Φέτος το Dora είχε 4 παρουσιάστριες, τις Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić και Doris Pinčić.

Τα τραγούδια

14 τραγούδια διαγωνίστηκαν απόψε με την εξής σειρά:

1. NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN)Rijeka
2. ERIC – Reci mi
3. ELLA OREŠKOVIĆ – Come This Way
4. BERNARDA – Colors
5. SANDI CENOV – Kriv
6. ToMa – Ocean of Love
7. FILIP RUDAN – Blind
8. BETA SUDAR – Ma zamisli
9. CAMBI – Zaljubljen
10. ASHLEY & BOJAN – Share the Love
11. BRIGITA VUCO – Noći pijane
12. MIA NEGOVETIĆ – She’s Like Dream
13. ALBINA – Tick-Tock
14. TONY CETINSKI & KIKI RAHIMOVSKI – Zapjevaj, sloboda je!

Μια παλιά γνώριμη

Ειδική εμφάνιση έκανε η Vesna Pisarović, γνωστή από τη συμμετοχή της στη Eurovision 2002 για την Κροατία με το τραγούδι Everything I Want (11η θέση, 44 βαθμοί). Ήταν μάλιστα το 2ο από τα δύο τραγούδια που ερμήνευσε απόψε.

Η βαθμολογία

1160 βαθμοί ήταν διαθέσιμοι: 580 από επιτροπές και 580 από τον κόσμο (televoting).

Οι 580 βαθμοί των 3μελών επιτροπών προήλθαν από 10 περιοχές της Κροατίας:

  • Vukovar
  • Zagreb
  • Čakovec & Varaždin
  • Rijeka
  • Pula
  • Osijek
  • Zadar
  • Knin & Šibenik
  • Split
  • Dubrovnik

Οι βαθμοί της επιτροπής

Το τελικό αποτέλεσμα

Μεγάλη νικήτρια του Dora 2021 με συνολικά 198 βαθμούς αναδείχτηκε η εντυπωσιακή Albina με το ρυθμικό κομμάτι Tick-Tock.

Ποια είναι η Albina

Ολόκληρο το όνομά της είναι Albina Grčić. Γεννήθηκε στο Split της Κροατίας. Ξεκίνησε την καριέρα της μετά τη συμμετοχή της στον 3ο κύκλο του The Voice της Κροατίας, τον Δεκέμβρη του 2019. Τερμάτισε 3η. Αμέσως μετά ήρθε συμβόλαιο με την Universal Music. Τον Οκτώβρη του 2020 έβγαλε το πρώτο της σινγκλ με τίτλο Imuna Na Strah, το οποίο έγραψαν οι ίδιοι συντελεστές του Tick-Tock. Ένας εκ των δημιουργών, ο Branimir Mihaljević, έγραψε τις συμμετοχές της Κροατίας 2010 και 2018.

Η Κροατία θα διαγωνιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού της Eurovision στις 18 Μαΐου.

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Croatian ESC 2021 entry?
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ξεκινήσω με τα καλά. Θεωρώ προσεγμένη την σκηνική του παρουσία και τα κουπλέ μου αρέσουν αρκετά. Μου αρέσει επίσης το ότι υπάρχουν λίγοι στίχοι στα Κροατικά. Αλλά δυστυχώς είναι ένα μέτριο τραγούδι, με αδύναμο ρεφραίν και τα φωνητικά καλύπτουν την τραγουδίστρια. Ο 1ος ημιτελικός στον οποίο συμμετέχει είναι σφαγείο και το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να καταφέρει να προκριθεί. Δεν ήμουν φαν του περυσινού τους αλλά μπορώ να πω ότι ήταν πιο ενδιαφέρον από αυτό. Κρίμα.
    Καλή επιτυχία Κροατία (θα την χρειαστείς).
    ΥΓ Θα νευριάσω πολύ αν λόγω του -αναμενόμενου- κακού αποτελέσματος τον ερχόμενο Μάη θελήσουν να αποχωρήσουν το 2022, όπως είχαν κάνει παλιότερα. Ας έστελναν καλύτερα κομμάτια, πού πήγαν αυτές οι εξαιρετικές του συμμετοχές πού στέλναν τα ’90s;;
    ΥΓ 2 Δεν περίμενα με τίποτα την επικράτησή του εν λόγω, πολλώ δε μάλλον και σε κοινό και σε επιτροπή, στο κοινό ειδικά πολύ μεγάλη διαφορά! Eurovision, απρόβλεπτη όπως πάντα

  2. Δε το βλέπω για τελικό , συγνώμη Κροατία μου είχες πολύ χρόνο για καλό τραγούδι δε φταίμε εμείς

    • Για την Ουκρανια θα συμφωνησω. Η πιο υπερεκτιμημενη χωρα του διαγωνισμου. Η Σουηδια ομως θα πηγαινει παντα μπροστα το διαγωνισμο.

  3. Τίποτα το ιδιαίτερο! Αλλά εμφανώς καλύτερο απο προηγούμενες συμμέτοχες της Κροατίας. Το τραγούδι σου μένει εύκολα και αυτό είναι καλό.

  4. θεωρώ ότι αν ήταν σημετοχη στο υπερεκτημημενο melodifstivalen θα το αποθεωνατε αλλά επειδή είναι σημετοχη της Κροατίας και οχι της Σουηδίας ή της Ρωσίας το κράζετε. Πραγματικά αμφιβάλω αν θα είχε την ίδια αντιμετώπιση με το όνομά αλλης χωρας..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ