ΙΣΡΑΗΛ: 220 τραγούδια κατατέθηκαν για την Eden Alene!

ΗEden Alene είναι χαρούμενη. Ο λόγος είναι πως, σύμφωνα με επιβεβαίωση από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ, KAN, 220 τραγούδια κατατέθηκαν με σκοπό να επιλεγεί το ένα με το οποίο η Eden θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στο Ρότερνταμ.

Ικανοποιητικός αριθμός

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα euromix.co.il, τα 220 τραγούδια που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους τραγουδοποιούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που υποβλήθηκαν για τη Netta Barzilai το 2018. Τότε ο αριθμός έφτασε τα 130. Είναι επίσης περισσότερα από τα τραγούδια που κατατέθηκαν για τον Kobi Marimi το 2019 (περίπου 200). Μόνο σε σχέση με πέρυσι είναι λιγότερα, όταν για την Eden Alene είχαν υποβληθεί περίπου 250.

Υπενθυμίζουμε πως από αυτά μια επιτροπή επαγγελματιών θα επιλέξει 16 κομμάτια. Αυτά με τη σειρά τους θα περάσουν από την κρίση του κόσμου, οπότε και θα ανεβούν στην επίσημη ιστοσελίδα του KAN για να επιλεγούν αυτά που θα διαγωνιστούν ζωντανά. Δείτε τη διαδιακασία επιλογής των τραγουδιών ΕΔΩ.

Γνωστοί συνθέτες μεταξύ των υποψηφίων

Αρκετά πολύ γνωστά και επιτυχημένα ονόματα της χώρας θα δοκιμάσουν την τύχη τους για το 2021.

Doli & Penn με τον Ron Biton

Ο Doli και ο Penn είναι οι πιο γνωστοί παραγωγοί επιτυχιών του Ισραήλ αυτή την εποχή. Έχουν γράψει τραγούδια, μεταξύ άλλων, για τη Sarit Hadad, την Eden Ben Zaken, τη Noa Kirel και τον ράπερ Stephane Legar. Στον κύκλο της Eurovision είναι ήδη πεπειραμένοι, μιας και έγραψαν τη συμμετοχή του Ισραήλ το 2017 «I feel alive» με τον Imri Ziv.

Ο Ron Biton είναι επίσης υπεύθυνος για επιτυχίες της Noa Kirel και του Stephane Legar.

Dana Lapidot, Tal Forer και Sapir Amar

Η Dana Lapidot ήταν συνυποψήφια με την Eden Alene στο The Next Eurovision Star 2020.

Ο Tal Forer έχει γράψει τραογύδια για τον Eyal Golan και ανέλαβε τη σύνθεση για των καλλιτεχνικών μερών της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ.

Η Sapir Amar υπήρξε υποψήφια στο The Voice.

Dudi Bar David, Tslil Kalifi & Yinon Yahel

O Dudi Bar David έχει γράψει τραγούδια για τον Eyal Golan και τον Moshe Peretz.

H Tzlil Kalifi έγραψε το «Rakata» που ερμήνευσε η Eden Alene στον τελικό για την εκπροσώπηση στη Eurovision 2020.

O Yinon Yahel, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της χώρας, έχει συνεργαστεί με τη Madonna και την Jannifer Lopez.

Όχι από Doron Medalie και Tzvika Pick

Ο πολύ γνωστός συνθέτης Doron Medalie (2015, 2016, 2018 και 2020) δήλωσε πως δεν θα καταθέσει τραγούδι για τη Eurovision.

Πριν λίγο καιρό είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Tzvika Pick («Diva», 1998), αλλά τελικά δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή.

πηγή: euromix.co.il

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ