?? ΑΝΔΟΡΑ: Κοντά στην επιστροφή στη Eurovision!

Η τελευταία συμμετοχή της Ανδόρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision χρονολογείται πίσω στο 2009 και το διαγωνισμό της Μόσχας.

Η εκπρόσωπος της χώρας της Ιβηρικής το 2009 Sussane Georgi είναι πεπεισμένη 100% για την επιστροφή της Ανδόρας στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Sussane, τα χρήματα που απαιτούνται για τη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision έχουν βρεθεί. Το οικονομικό ήταν και ο κύριος λόγος που το RTVA, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας απέκλειε το ενδεχόμενο επιστροφής στο διαγωνισμό.

Είμαι σε μάχη με τους πολιτικούς και την Andorra Televisió και θα συνεχίσω να το κάνω έτσι ώστε η Ανδόρα να επιστρέψει στην Eurovision. Εάν είναι απαραίτητο, θα εισαγάγω τον εαυτό μου ως πολιτικό. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα για τη χώρα και ότι η διαφήμιση που δίνει δεν μπορεί να πληρωθεί με χρήματα

Εξαρτάται από την κυβέρνηση και νομίζω ότι ο φόβος είναι ανασταλτικός παράγοντας. Καθώς συμμετείχε (σημ. η Ανδόρα) επτά χρόνια και δεν έφτασε ποτέ στον τελικό, υπάρχει φόβος ότι το ίδιο πράγμα θα συμβαίνει πάντα. Αλλά θέλω να θυμίσω ότι ο Άγιος Μαρίνος χρειάστηκε δεκατέσσερα χρόνια για να φτάσει στον τελικό. Η νίκη δεν είναι να φτάσεις στον τελικό, αλλά να είσαι εκεί. Σαν τους σκιέρ. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν επειδή δεν θα είναι στην πρώτη θέση

“Έχω ήδη βρει τα χρήματα”!

Ο αγώνας της Sussane για να βρεθεί η χρηματοδότηση που θα έλυνε τα προβλήματα της χώρας για την επιστροφή στο διαγωνισμό έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τρία χρόνια. Πλέον, είναι σε θέση να έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό για τη συμμετοχή της Ανδόρας στη Eurovision. Η ίδια δηλώνει υποστηρίκτρια της κυβέρνησης, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να κάνει το βήμα για να ξαναδούμε το μικρό κρατίδιο από τα Πυρηναία όρη στη Eurovision.

Είμαι εκατό τοις εκατό πεπεισμένη: θα επιστρέψουμε!

Η ιστορία της Ανδόρας στη Eurovision

Η παρθενική εμφάνιση της χώρας πραγματοποιήθηκε το 2004 με το τραγούδι «Jugarem a estimar-nos» της Marta Roure. Μετράει στο ενεργητικό της άλλες πέντε συμμετοχές με τελευταία το 2009 με το «La teva decisió (Get a Life)» της Susanne Georgi.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο αφιέρωμα μας για την Ανδόρα εδώ.

Η τελευταία συμμετοχή της Ανδόρας στη Eurovision

Μένει να δούμε αν όντως η Ανδόρα θα επιστρέψει το 2021 στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

[Πηγή/Φωτογραφία: pobleandorra.com/ eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά νέα αλλά γιατί αυτή η τραγουδίστρια καίγεται τόσο πολύ για την επιστροφή τους; Παράξενο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ