EUROVISION 2021: Βρέθηκε η χρηματοδότηση για τον διαγωνισμό!

Βρέθηκαν τελικά τα επιπλέον 6,7 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την ενοικίαση του Ahoy Arena, την ασφάλεια του χώρου, καθώς και το στήσιμο του «χωριού της Eurovision» στο Binnenrotte.

Η ψηφοφορία για την έγκριση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ρότερνταμ διεξήχθη σήμερα ψηφοφορία για τη διάθεση του απαιτούμενου ποσού. Ομόφωνα συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη διοργάνωση της Eurovision 2021 στην πόλη του Ρότερνταμ.

Οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής

Υπάρχει η πληροφορία ο διαγωνισμός του χρόνου να λάβει χώρα τις εξής ημερομηνίες:

  • 1ος Ημιτελικός – 11 Μαΐου 2021
  • 2ος Ημιτελικός – 13 Μαΐου 2021
  • Μεγάλος Τελικός – 15 Μαΐου 2021

Φυσικά, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από την EBU η διεξαγωγή του διαγωνισμού, γύρω από την οποία γίνονται συζητήσεις και ενέργειες:

Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision για 64 χρόνια ένωσε τους λαούς της Ευρώπης. Και είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι γι’ αυτή την κατάσταση. Η EBU, μαζί με τους φορείς-διοργανωτές NPO, NOS, Avrotros και την Πόλη του Ρότερνταμ, θα συνεχίσει τις συζητήσεις ώστε να δει εάν είναι πιθανό να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ το 2021. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στη διαδικασία της διοργάνωσης μιας εξαιρετικής Eurovision φέτος. Δυστυχώς, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω παραγόντων που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Λυπούμαστε πάρα πολύ γι’ αυτή την κατάσταση, αλλά μπορώ να σας υποσχεθώ: ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ.
Jon Ola Sand

πηγή: escxtra

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ