?? ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σε κίνδυνο η συμμετοχή στη Eurovision 2020;

Ούτε μία εβδομάδα μετά την επιλογή του συγκροτήματος Go-A για την εκπροσώπηση της Ουκρανίας στη Eurovision 2020 και ήδη άρχισε να κλυδωνίζεται η συμμετοχή. Ο λόγος είναι απλήρωτα χρέη του κρατικού τηλεοπτικού φορέα UA:PBC.

Χρέη από το 2010

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας έχει παγώσει όλους τους λογαριασμούς και τη χρηματοδότηση του UA:PBC με σκοπό να βρεθούν περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που χρωστάει στο ευρωπαϊκό κανάλι Euronews. Το χρέος αυτό ξεκινάει από τον προηγούμενο κρατικό τηλεοπτικό φορέα της χώρας, NTU, και προτού συγχωνευτεί το 2017 με τον αντίστοιχο ραδιοφωνικό φορέα, πράγμα που οδήγησε στη δημιουργία του UA:PBC. Ο NTU είχε υπογράψει συμβόλαιο με το Euronews ήδη το 2010 με σκοπό τη δημιουργία του ουκρανικού τμήματος ειδήσεων του Euronews. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο NTU δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει στη συμφωνημένη χρηματοδότηση.

Η χρηματοδότηση που εκκρεμεί «θα μεταφερθεί αμέσως» στο Euronews, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό φορέα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εκπλήρωση των στόχων του καναλιού για το 2020.

Ο UA:PBC για μία ακόμη φορά θα τεθεί σε κατάσταση «επιβίωσης», όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κολοσσιαίας υποχρηματοδότησης και όταν ο φορέας μπορούσε να διεκπεραιώσει μόνο στις βασικές δαπάνες δίχως τις κατάλληλες επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέα δεδομένα ή τεχνικές αναβαθμίσεις.

UA:PBC

Όλες οι προετοιμασίες διακόπηκαν

Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης διέκοψε κάθε προετοιμασία του φορέα τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 όσο και για τη Eurovision 2020. Σύμφωνα με ανακοινώσεις αντιπροσώπων του φορέα, η έλλειψη υποστήριξης από την κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διάλυση του UA:PBC. Εάν συμβεί αυτό, τότε και η συμμετοχή της Ουκρανίας στον φετινό διαγωνισμό θα ακυρωθεί.

Η Ουκρανία επέλεξε μέσω εθνικού τελικού Vidbir το συγκρότημα Go-A για την εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ με το τραγούδι Solovey.

πηγή: escxtra

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέρυσι με την Maruv, φέτος πάλι τα ίδια; Κάθε χρόνο για κάποιο λόγο θα έχουν πρόβλημα με τις συμμετοχές τους αυτοί…

  2. Έλεος… Είναι η μόνη χώρα που στέλνει αξιόλογα τραγούδια κάθε χρόνο!!! Μακάρι να μην αποκλειστεί απ το διαγωνισμό!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ