EUROVISION 2020: Έτσι θα είναι το Eurovision Village!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Χωριό της Eurovision θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης. Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ένα σχέδιο του Eurovision Village. Θα λειτουργήσει από τις 8 ως και τις 16 Μαΐου και τη λήξη του μεγάλου τελικού.

Χαρακτηριστικά

Όπως σας ενημερώσαμε σε παλιότερο άρθρο, θα βρίσκεται στην οδό Binnenrotte, στην καρδιά της πόλης. Θα υπάρχει ένας πύργος ύψους 18 μέτρων για τη μεγάλη οθόνη ακριβώς μπροστά από το Market Hall του Ρότερνταμ. Μπροστά από αυτό πάλι θα υπάρχει μια μεγάλη πλατφόρμα ειδική για τους φαν του διαγωνισμού. Εκεί θα προσφέρονται ποτά όλη την ημέρα. Κάτω από τον πύργο θα υπάρχει μια σκηνή.

Δυνατότητες παντού και για όλους

Με την έναρξη στις 8 Μαΐου, θα υπάρξουν πολλές συναυλίες, όπως ένα ειδικό πρόγραμμα σχετικό με τη Eurovision με τίτλο Rotterdam Zingt (το Ρότερνταμ τραγουδάει). Η εβδομαδιαία αγορά θα είναι διάσπαρτη σε όλη την πόλη, ώστε να την απολαύσουν και όσοι δεν είναι φαν του διαγωνισμού. Block parties (πάρτι με για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες) και ένα γεμάτο πρόγραμμα από 20 οργανισμούς θα διοργανωθούν στο νότιο κομμάτι του Ρότερνταμ.

Θα διοργανωθούν επίσης talent shows παντού στην πόλη, ακόμη και για παιδιά, καθώς και ένας ειδικός διαγωνισμός τραγουδιού για τους άστεγους. Συνολικά 260 events θα περιμένουν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους μόνιμους κατοίκους της διοργανώτριας πόλης.

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσος κόσμος από το Ρότερνταμ είχε φανταστικές ιδέες. Το Ρότερνταμ με εξέπληξε. Εξαιτίας των όλων των σχεδίων και των πρωτοβουλιών όλοι μπορούν να χαρούν το πνεύμα της Eurovision. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε όλοι να πούμε εκ των υστέρων ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2020 ήταν πάρτι ολονών.

Johan Moerman, Διευθυντής Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

πηγή: esc-plus
εικόνες: Algemeen Dagblad (AD)

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ