?? ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Με τους The Roop και το “On fire” στη Eurovision 2020!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Λιθουανίας Pabandom iš naujo μέσω του οποίου αναδείχτηκε ο 21ος εκπρόσωπος της χώρας της Βαλτικής για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Μεγάλοι νικητές του συναρπαστικού τελικού αναδείχτηκαν οι  The Roop με το τραγούδι “On fire“. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από τη συνδυαστική ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού.

Ποιοι είναι οι The Roop

Οι The Roop συμμετείχαν στη λιθουανική επιλογή και πριν από δύο χρόνια ενώ πέρσι έκαναν guest εμφάνιση στον τελικό. Το τραγούδι τους On Fire” αναφέρεται όπως δηλώνουν οι ίδιοι στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας. “Μέχρι την ηλικία των 30 ετών, οι άνθρωποι είναι ήδη απαρχαιωμένοι και απελπισμένοι. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Έχω συναντήσει και αυτές τις σκέψεις, αλλά προσπαθώ να αλλάξω τη στάση μου και να δουλέψω με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια από όταν ήμουν 20. Με αυτό το τραγούδι θέλω να μεταφέρω στους ακροατές εμπιστοσύνη και καλή ενέργεια. Μπορούμε όλοι να είμαστε ό, τι θέλουμε, όταν θέλουμε, και η ηλικία δεν έχει σημασία”, σημειώνει ο Vaidotas Valiukevicius ,τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Η αποψινή βραδιά

Ο εθνικός τελικός διεξήχθη στη Žalgiris Arena του Κάουνας. Παρουσιαστές του show όπως και πέρσι ήταν η Gabriele Martirosianaite και ο Giedrius Masalskis. Στο Green Room βρέθηκε η Ieva Zasimauskaitė (Λιθουανία 2018), η οποία και συνομίλησε με τους αποψινούς φιναλίστ.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Jurij Veklenko να ερμηνεύει το τραγούδι του «Run with the Lions» με το οποίο εκπροσώπησε πέρσι τη Λιθουανία στο διαγωνισμό της Eurovision.

Στη συνέχεια οι παρουσιαστές της βραδιάς μας παρουσίασαν την κριτική επιτροπή η οποία αποτελούταν από οχτώ Λιθουανούς καταξιωμένους στο χώρο της μουσικής και τρεις διεθνείς κριτές.

Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς άνοιξε η Aistė Pilvelytė, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι της “Unbreakable”, ενώ τελευταία εμφανίστηκε στη σκηνή η Monique με το “Make me human”. Ανάμεσα στις εμφανίσεις των καλλιτεχνών τη βραδιά του τελικού είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε δηλώσεις τους στο Green Room όπου τους περίμενε η Ieva Zasimauskaitė.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των φιναλίστ του τελικού είχε ως εξής:

  1. Aistė Pilvelytė – Unbreakable
  2. Rūta Loop – We came from sun
  3. KaYra – Alligator
  4. Monika Marija – If I leave
  5. MEANDI – Drip
  6. The Roop – On fire
  7. The Backs – Fully
  8. Monique – Make me human

Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων των οχτώ καλλιτεχνών στη σκηνή βρέθηκε η Samanta Tina η οποία και ερμήνευσε το τραγούδι της “Still breathing”  με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη Λετονία στο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ. Ακόμα στη σκηνή του Žalgiris Arena εμφανίστηκε η Jazoo η οποία ερμήνευσε γνωστές τις επιτυχίες. Έπειτα, ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους παρουσιαστές.

Η ενδεκαμελής κριτική επιτροπή, η οποία και καθόρισε κατά 50% το τελικό αποτέλεσμα αποτελούνταν από τους:

  • Ramūnas Zilnys
  • Leonas Somovas
  • Vaidotas Stackevičius
  • Viktoras Diawara
  • Geruta Griniūtė
  • Justė Arlauskaitė-Jazzu
  • Aiste Smilgevičiūtė
  • Simona Albavičiūtė-Bandita
  • Zita Kaminska (επικεφαλής της Λετονικής αποστολής)
  • Myles Jessop (ατζέντης στο γραφείο Echo Location Talent)
  • Anthony Marshall (μουσικός παραγωγός)
Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής

Τα αποτελέσματα του τηλεοπτικού κοινού

*Λόγω του υπερβολικού όγκου τηλεφωνημάτων και sms που δέχτηκε το Σάββατο το LRT, έπεσε το σύστημα και δεν μπόρεσαν να καταγραφούν όλες οι ψήφοι. Για την αποκατάσταση της τάξης (δεν άλλαξε τίποτα στα αποτελέσματα), δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν είχαν καταγραφεί σε πρώτη φάση. Οι The Roop ξεπέρασαν τις 50.000 ψήφους καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στη λιθουανική προεπιλογή.

♦ Το “On fire” των The Roop ήταν το τελευταίο από τα 36 τραγούδια που διαγωνίστηκαν στους προκριματικούς της λιθουανικής επιλογής. Από τις 25 Ιανουαρίου που παρουσιάστηκε επί σκηνής και έπειτα, ομολογουμένως σάρωσε τα πάντα στο διάβα του.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Λιθουανία θα διαγωνιστεί στον 1ο Ημιτελικό (12 Μαΐου 2020) της Eurovision 2020 ενώ θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-8).

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Λιθουανίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Λιθουανίας "On fire" των The Roop; / How do you rate the Lithuanian entry "On fire" with The Roop?

[Πηγή:LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εν έτει 2020 η χρήση της ομοιοκαταληξίας “higher-fire-desire” θα έπρεπε να τιμωρείται από τον νόμο…
    Το τραγούδι προσπαθεί πολύ σκληρά να πουλήσει στιλ και άποψη, αλλά στην ουσία του είναι πολύ φτωχό συνθετικά, στιχουργικά και φωνητικά. Δεν ξέρω αν θα βρει κάποιο κοινό εκτός της Λιθουανίας, αλλά στις επιτροπές θα περάσει δύσκολα.

    • Eίναι το Telemoveis του 2020. Κανείς στο τέλος δεν αγοράζει την παραξενιά απλά για την παραξενιά, αν δεν υπάρχει τραγούδι από πίσω.

      • Δεν έχει τόσο σχέση το telemoveis με το on fire. Το telemoveis πουλούσε την παραξενιά του σαν κουλτούρα το on fire πουλάει τρέλα και το γουστάρει. Έχει διαφορά. Θυμάμαι Μάριε ότι πέρυσι το telemoveis δεν σου άρεσε καθόλου μα καθόλου όμως και δικαίωμα σου. Αυτό παραδέξου το..δεν μπορεί έστω και λίγο σου αρέσει λίγο παραπάνω όσο περισσότερο το ακους.

      • Ήμουν από τους ελάχιστους εδώ που είχα προβλέψει ότι το Telemoveis δεν θα πάει καλά, γιατί βασιζόταν κυρίως στην παραξενιά του παρά σε μία μουσική που μπορεί να σχετιστεί μαζί της μαζικά το κοινό. Και τώρα θα πω το ίδιο και για το On Fire. Η πρόθεση της παραξενιάς δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

    • Άλλο Λιθουανία άλλο Πορτογαλία. Οι Λιθουανοί έχουν συμμαχίες τις χώρες τις βαλτικής και τους τριγύρω τις κεντρικής Ευρώπης κάτι θα κάνουν. Η Πορτογαλία αδικείται ανέκαθεν στις ψήφους του κοινού με εξαίρεση την χρονιά με τον Sobral. Η διαφορά είναι ότι η Πορτογαλία άλλαξε κουστούμια και το παράκανε με την υπερβολή και την διαφορετικότητα. Οι the roop είναι πιο σοβαροί και είναι λίγο πιο ισορροπημένο το θέαμα που προσφέρουν. Εδώ θα μαστε και τον Μάιο να δούμε. Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον και θα βελτιωθούν κι άλλο μέχρι τότε όπως βελτιώθηκαν άλλωστε και στον τελικό !

    • Μέσα στις μετριοτητες που έχουμε δει μέχρι στιγμής νομίζω ξεχωρίζει, είναι καιρός και να δούμε ένα group να πηγαίνει καλά αλλά και την Λιθουανία να μπαίνει σφήνα στα παραδοσιακά φαβορί,καλή επιτυχία Λιθουανία!

  2. Νταξ τρελαίνομαι τώρα εγώ. Δεν το περίμενα ότι θα κέρδιζε και μάλιστα σαρωτικά στο κοινό. Μου θυμίζει πολύ το ελληνικό σύγκρότημα Mikro (mikrotronic plasma , Αυτή η πόλη). Μακράν η αγαπημένη μου Λιθουανική συμμετοχή. 10/10

    • Λάτρεψα του στίχους, so inspirational:

      I’m a human, not a stone
      I can make a change and go
      Wherever I want to
      They told me maybe I’m too old
      But there’s fire in my soul
      There’s no doubt I’m strong enough
      To reach the state I’ve dreamed of
      It’s gonna happen
      And I will do what I can
      Just to be a better man

  3. Πιστεύω πως ήταν το καλύτερο από αυτά που είχαν. Αλλά αυτό πανευρωπαϊκά δεν σημαίνει κάτι. Είναι σε ημιτελικό “σφαγείο” και χωρίς τους βαλτικούς της γείτονες. Πολλές φορές έχουν κάνει την έκπληξη και τρύπωσαν τελικό, οπότε δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Τουλάχιστον θα γελάσει λίγο το χειλάκι μας
    Καλή επιτυχία Λιθουανία!

  4. Ο καλύτερος νικητής εθνικού τελικού μέχρι στιγμής. Θυμίζει μεγάλα βρετανικά συγκροτήματα των 80s όπως οι Frankie goes to Hollywood και οι Erasure.

  5. Η αλήθεια είναι ότι όταν έφθασαν στο ρεφρέν και τον χορό, γέλασα! Δεν σου περνάει απαρατήρητο με τίποτα και αυτό είναι συνήθως θετικό για την esc. Το τραγούδι δεν είναι το ΄ίδιο εκκεντρικό και διαφορετικό με την χορογραφία΄, έχουμε ξανακούσει παρόμοια, αλλά ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που το εξισορροπεί και δεν το βλέπεις τόσο σαν joke act. Προσωπικά μου αρέσει γιατί περνάω καλά με αυτή την τρέλα που πουλάνε και πιστεύω ότι είναι τοπ 10 material. Έχει τα χαρακτηριστικά για να το πετύχει αν και ποτέ δεν ξες, μερικές χρονιές είναι λίγο και θέμα τύχης! Θα δείξει!

  6. Μου άρεσε πολύ….
    Έχει χορευτική κίνηση που σου σου μενει , φουτουριστικό 80ς ηχο, εντελώς διαφορετικό άκουσμα και συνάμα χιουμοριστικό !!!
    Το λάτρεψα !!! Καλή τύχη, θα το ψηφίσω …

  7. Με μια έξυπνη και καλοπαρουσιασμένη συμμετοχή, η Λιθουανία σκοπεύει ψηλά φέτος και κάτι μου λέει πως θα τα καταφέρει..

  8. Τοσο απλα. Πσιρνεις ενα catchy τραγουδι με εξυπνους στιχους που σου κανουν κλικ, εχεις και καποιον που εχει φωνη και χαρισμα και ολα καλα. Τραγουδαει και ζωντανα. Εμεις μονιμως στα τυφλα παμε με το φοβο θα βγει η φωνη ή οχι…

  9. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή Πορτογαλία, (που δεν υπήρχε καν τραγούδι). Είναι η πιο έξυπνη συμμετοχή μέχρι τώρα για φέτος. Μελωδία απλή, που σου μένει, στήσιμο απλό, που επίσης σου μένει εξαιτίας των συγκεκριμένων κινήσεων της χορογραφίας. Είναι συμμετοχή που “κάνει μόδα”. TOP 10 σίγουρα (και TOP 5 και…)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ