ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Το Netflix χρηματοδοτεί τη φετινή συμμετοχή!

Ο ισλανδικός τύπος αποκάλυψε ότι το Netflix, o κολοσσός των streaming media, έχει συμφωνήσει με το κρατικό κανάλι της χώρας RÚV να σπονσοράρει τη συμμετοχή στη Eurovision 2020 καλύπτοντας όλα τα προβλεπόμενα έξοδα. Αναφέρεται μάλιστα ότι το ποσό για το οποίο έχει επιτευχθεί συμφωνία είναι 10 εκατομμύρια ισλανδικές κορόνες (ISK), που αντιστοιχούν σε 80.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση του Netflix. Με αυτόν τον τρόπο προβλέπεται να αυξήσει την επιρροή του στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και να διαφημήσει την ταινία που ετοιμάζει με θέμα τη Eurovision, με τη συμμετοχή μεγάλων αστέρων του Χόλλυγουντ. Η ταινία έχει ως θέμα την προσπάθεια δύο Ισλανδών τραγουδιστών να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Είναι τοποθετημένη χρονικά στη δεκαετία του 1970 και το στόρυ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν ο Will Ferrell, ο Pierce Brosnan, η Demi Lovato και η Rachel McAdams. Η ταινία θα προβληθεί μετά την ολοκλήρωση της Eurovision 2020 τον Μάιο και θα λέγεται απλά ‘Eurovision’. Να σημειώσουμε ότι το Netflix ήδη έχει υιοθετηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό από τους Ισλανδούς. Το ποσοστό συνδρομητών μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα 19-29  είναι 90%.

[Πηγή: visir.is]


Συνεχίστε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του OGAE Greece για νεότερα σχετικά με την επιλογή της Ισλανδίας. Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 θα ανακοινωθούν οι 10 καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Φεβρουαρίου 2020.  Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ