EUROVISION 2020: Το λογότυπο του διαγωνισμού!

Αποκαλύφθηκε το λογότυπο του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού που θα φιλοξενηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μέσα από επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Το λογότυπο απεικονίζει έναν κύκλο που αποτελείται από τις σημαίες των 41 χωρών που συμμετέχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό. Κάθε σημαία εμφανίζεται με τη φορά του ρολογιού και με τη χρονολογική σειρά της πρώτης εμφάνισης της αντίστοιχης χώρας στη Eurovision. Στο τέλος εμφανίζεται από πάνω το μόττο του διαγωνισμού openup καθώς και το επίσημο λογότυπο της Eurovision.

Δημιουργήθηκε από την ολλανδική εταιρία CLEVER°FRANKE. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό για τη δημιουργία του. Ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2020 εξηγεί:

Το σχέδιο ακολουθεί τα χαρακτηριστικά του ολλανδικού σχεδίου: μινιμαλιστικό, πειραματικό και καινοτόμο. Διηγείται μια ιστορία, είναι πολύχρωμο, εορταστικό και, δίχως να είναι ελάσσονος σημασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως.

Ο Bakker τονίζει επίσης ότι η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που εμφανίστηκε στον 1ο Διαγωνισμό της Eurovision το 1956, συνεπώς το σχήμα ξεκινάει με τα χρώματα της ολλανδικής σημαίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τη σύνθεση του λογότυπου:

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι το σχήμα του εμπεριέχει το κυκλικό στοιχείο από τα λογότυπα των διαγωνισμών του 1970, 1976 και 1980, που επίσης διοργανώθηκαν από την ολλανδική τηλεόραση:

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χάλια είναι.Ελπιζω να είναι ωραία διοργάνωση καθώς όλοι έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους Ολλανδούς.Αντε να δούμε γιατί εκπληκτική διοργάνωση έχουμε να δούμε από τον διαγωνισμό της Στοκχολμης του 2016.

  2. H ιδέα είναι καλή, το αποτέλεσμα αμφίβολο. Ένα πρόβλημα είναι το χάνει το νόημα του σε λευκό φόντο.

  3. Έχω βαρεθεί αυτό το σκουρόχρωμο φόντο τα τελευταία χρόνια. Βάλτε ένα κιτρινάκι, ένα πρασινάκι, κάτι φωτεινό τελοσπάντων στο background. Τώρα το logo σα logo είναι όμορφο αλλά δεν έχει να πει τίποτα απολύτως για τη διοργάνωση της Ολλανδίας. Ταιριάζει καλύτερα σα νέο logo της Eurovision. Το open up μπορεί να έχει ευρύτερη έννοια κι όχι «Η Eurovision είναι ανοιχτή σε νέες εισόδους κρατών»

  4. Ούτε καν… Αυτό με τις σημαίες απλά ατυχές..φαινονται απλά πολύχρωμα “sticks” κυκλικά βαλμενα..
    Btw, το Μαρόκο στο πηγάδι κατούρησε;

    • Στο λογότυπο μπήκαν μόνο οι σημαίες των 41 χωρών που συμμετέχουν φέτος. Αν δεις, δεν έχουν μπει ούτε οι σημαίες του Λουξεμβούργου, του Μονακό, της Ανδόρρας, της Βοσνίας, της Ουγγαρίας και του Μαυροβουνίου!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ