ΤΣΕΧΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη του Albert Černý των Lake Malawi στον OGAE Greece!

Στις 28 Ιανουαρίου 2019, ο εθνικός τελικός της Τσεχίας για τη φετινή Eurovision, “ESCZ 2019”, ανέδειξε – μετά από μία βαθμολογία θρίλερ – νικητές τους Lake Malawi! Το 3μελές boy band θα εκπροσωπήσει την Τσεχία στη Eurovision 2019, τον ερχόμενο Μάη, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Friend of a Friend” το οποίο ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη χώρα.

Πρόσφατα, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Albert Černý, παραχώρησε στον OGAE Greece και τον Ιωάννη Δανιήλ μία αποκλειστική συνέντευξη μιλώντας για το συγκρότημα των Lake Malawi, για την ιστορία που βρίσκεται πίσω από το τραγούδι “Friend of a Friend και φυσικά για τον διαγωνισμό της Eurovision!

Συνέντευξη: Γιάννης Δανιήλ | Φωτογραφίες: Lake Malawi Official Site

Ευχαριστούμε θερμά την Charvátová Petra, την manager του συγκροτήματος, την πολύτιμη βοήθειά της! 

OGAE Greece: Γεια σου Albert! Αρχικά, θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη σας στο “ESCZ 2019” και τη συμμετοχή σας στη Eurovision του Τελ Αβίβ!

Albert Černý: Ευχαριστώ πολύ! Είναι τόσο συναρπαστικό που κάνω την πρώτη μου συνέντευξη για την Ελλάδα! Επισκέφθηκα τη χώρα σας όταν ήμουν πέντε ή έξι ετών. Ο παππούς μου με έμαθε να κολυμπάω σε ελληνική παραλία. Αυτή η μέρα ήταν η τυχερή μου μέρα! Βρήκα ένα χαρτονόμισμα υψηλής αξίας να επιπλέει στη θάλασσα και αγόρασα όλα τα donuts που ήθελα μετά (γέλια)!

O.G.: Όμορφη ιστορία και χαιρόμαστε και εμείς με τη σειρά μας που δίνεις τη πρώτη σου συνέντευξη για την Ελλάδα στον OGAE Greece! Αλήθεια, πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος; 

Α.Č: To “Lake Malawi”; Απλά μου άρεσε! Ήθελα να περιέχει τη λέξη “λίμνη” το όνομα καθότι εμπνευσμένος από το κομμάτι “Calgary” των Bon Iver, των οποίων είμαι θαυμαστής. Ψάχνοντας τον παγκόσμιο χάρτη, έπεσα επάνω στη Λίμνη Malawi της Αφρικής και μου άρεσε σαν όνομα. Αποφάσισα να βαπτίσω το συγκρότημα λοιπόν με αυτό το όνομα. 

O.G.:  Τι θεωρείς πως πρέπει οι fans της Eurovision να γνωρίζουν για τους “Lake Malawi”; 

Α.Č.: Είμαστε ένα τριμελές, ανδρικό συγκρότημα από την Τσεχική Δημοκρατία και υπηρετούμε σε γενικό πλαίσιο την indie-pop μουσική. Το συγκρότημα αποτελείται από εμένα, τον Albert Cerny, που είμαι ο κεντρικός τραγουδιστής της μπάντας και τραγουδοποιός των περισσότερων κομματιών μας, από τον Jeroným Šubrt ο οποίος παίζει μπάσο και υποστηρίζει τα τραγούδια μας φωνητικά και από τον Antonín Hrabal ο οποίος είναι ο drummer μας. Τα παιδιά είναι από το νότο, σε αντίθεση με μένα που είμαι από τα ανατολικά της χώρας, οπότε μιλώ και πολωνικά. Σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision, είμαστε όλοι μας πολύ χαρούμενοι που θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας φέτος!’

O.G.: Είχατε τη συμμετοχή στη Eurovision σαν στόχο γενικά ή απλώς αυτή προέκυψε;

Α.Č.: Αρχικά, θέλουμε το τραγούδι μας να ακουστεί σε όλο τον κόσμο και θεωρούμε πως μέσω του υπέροχου αυτού διαγωνισμού, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Η αλήθεια είναι ότι το “Friend Of A Friend” δεν γράφτηκε για τη Eurovision. Γράφτηκε από εμένα και άλλους δύο συνεργάτες μου και προοριζόταν για την επόμενη δισκογραφική δουλειά μας. Είναι όμως ένα κομμάτι που αγαπήσαμε και οι τρεις ιδιαίτερα – από το demo κιόλας – και θεωρούμε πως η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. 

O.G.: Τι σημαίνει “Eurovision” για εσάς;

Α.Č.: Εύχομαι η Eurovision να είναι μια ανοιχτή πόρτα που θα περάσουμε και η μουσική μας να βρει fans σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία…

O.G.: Ποια τα συναισθήματά σου όταν νικήσατε στο “ESCZ 2019”;

Α. Č.: Ήμουν χαρούμενος, αλλά αρχικά δεν συνειδητοποίησα τι συνέβη πραγματικά. Το κατάλαβα μόνο αργά το βράδυ εκείνη την ημέρα και από την υπερένταση δεν μπορούσα να κοιμηθώ!

O.G.: Πώς θα περιέγραφες το τραγούδι σας “Friend Of A Friend”;

Α. Č.: Είναι ένα ωραίο, μοντέρνο κομμάτι με επιρροές από το ύφος της μουσικής των 80’s που όλοι αγαπάμε. Το “Friend of a Friend” γράφτηκε από εμένα, τον Jan Steinsdorfer και τον Mikolaj Trybulec και ελπίζουμε και οι τρεις μας να σας κάνει να θέλετε να χορέψετε όσο το ακούτε και φυσικά να το τραγουδάτε και εσείς παράλληλα. 

O.G.: Για τι πράγμα μιλούν οι στίχοι του τραγουδιού; 

Α. Č.: Μιλούν για τον θεσμό της φιλίας και την τάση των ανθρώπων να ξεχνάμε κάποια άτομα που έχουν περάσει από τη ζωή μας. Οι άνθρωποι αυτοί μας μαθαίνουν την αγάπη στη ζωή μας ή μπορεί να μας έχουν πει κάτι που να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας. Μπορεί να μην είμαστε άμεσα σε επαφή μαζί τους, όμως κάποτε ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς. Ο στίχος “…she’s only a friend of a friend” είναι ένας τρόπος να πω “ευχαριστώ” σε όλους τους… φίλους των φίλων που δεν βλέπω πια και για όλα όσα μου έχουν προσφέρει. 

O.G.: Έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι από τον θεσμό της Eurovision; 

Α. Č.: Ναι έχω! Το τραγούδι του Salvador Sobral (Πορτογαλία 2017), για το πόσο μελαγχολικό και μινιμαλιστικό είναι.

O.G.: Όπως μας είπες πιο πάνω, έχεις επισκεφτεί τη χώρα μας… Υπάρχει κάποια ελληνική συμμετοχή της Eurovision που να ξεχωρίζεις περισσότερο;

Α. Č.: Μου αρέσει το τραγούδι της Γιάννας Τερζή με το οποίο συμμετείχατε πέρσι. Απλό, υπέροχο, ατμοσφαιρικό! 

O.G.: Ποιος είναι ο στόχος σας για τον διαγωνισμό της Eurovision του Τελ Αβίβ; Σας δημιουργεί άγχος η 6η θέση που πέτυχε πέρυσι για τη χώρα ο Mikolas Josef; 

Α. Č.: Κατά κάποιο τρόπο, ναι μας δημιουργεί, αλλά προσωπικά δεσμεύομαι να κάνω το καλύτερο που μπορώ και θα δω που θα με πάει!

O.G.: Έχετε κάποιο μήνυμα για να στείλετε στους fans της Eurovision;

Α. Č.: Ευχαριστώ που διαβάσατε αυτή τη συνέντευξη, παιδιά! Να έχετε μια υπέροχη μέρα, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. Ελπίζω να σας δούμε από κοντά στο Τελ Αβίβ!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Albert, ο οποίος εκπροσωπώντας τους Lake Malawi, μας παραχώρησε αυτήν την ενδιαφέρουσα συνέντευξη! Επιπλέον ευχαριστούμε και τα τρία μέλη του συγκροτήματος, για το παρακάτω βίντεο που απευθύνεται σε όλους εσάς!

Υπενθυμίζουμε ότι η Τσεχία εμφανίζεται στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού της φετινής Eurovision, στις 14 Μαΐου!

Για ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες στη Eurovision 2019 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν και τραγούδι δεκαετίας του 80 είναι κάτι πολύ φρέσκο και μου αρέσει! Εύχομαι να περάσει τελικό και στο λαιβ είναι πολύ καλός.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ