?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Με την Ana Soklič και το “Voda” στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας ο φετινός τελικός της χώρας ΕΜΑ 2020! Νικητής αναδείχθηκε η Ana Soklič με το τραγούδι “Voda” και θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στο Ρότερνταμ το Μάιο!

Η μετάδοση έγινε από το studio 1 του RTVSLΟ με οικοδεσπότη τον Klemen Slakonja! Στο studio 2 δημιουργήθηκε το green room στο οποίο περίμεναν οι 12 υποψήφιοι καλλιτέχνες. Εκεί βρισκόταν και οι 3μελης επιτροπή η οποία αποφάσισε για το ποια δύο τραγούδια θα βρεθούν στο Super Final! Η επιτροπή ήταν γυναικεία υπόθεση φέτος, με τις Darja Švajger (SLO ’95 και ’99), Nuša Derenda (SLO 2001)  και Maja Keuc (SLO 2011)!

                       Ο παρουσιαστής της βραδιάς και η 3 μελης επιτροπή του ΕΜΑ 2020

Κατά την έναρξη του show ο οικοδεσπότης της βραδιάς ερμήνευσε το νικητήριο τραγούδι της Ολλανδίας, Arcade, που έφερε το διαγωνισμό στο Ρότερνταμ! Κατά την ερμηνεία του υπήρξε και ένα ατύχημα το οποίο όπως φάνηκε ήταν σκηνοθετικό αφού η υποτιθέμενη πληγή εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του show!

Διαγωνιστικό Μέρος

Οι 12 καλλιτέχνες ερμήνευσαν live το τραγούδι τους στο studio τα οποία τα ακούσαμε ολοκληρωμένα για πρώτη φορά φέτος!

  • Gaja Prestor – Verjamem vase

  • Ana Soklič – Voda

  • Inmate – The salt

  • Manca Berlec – Večnost

  • Tinkara Kovač – Forever

  • Božidar Wolfand Wolf – Maybe someday

  • Parvani Violet – Cupid

  • Klara Jazbec – Stop the world

  • Imset – Femme Fatale

Αποτελέσματα Επιτροπής

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους ακολούθησε το καθιερωμένο recup. Και ακολούθησαν τα αποτελέσματα της επιτροπής για την ανάδειξη των δύο SuperFinalist! Ο πρώτος φάκελος αποκάλυψε το όνομα της Ana Soklič ενώ ο δεύτερος της Lina Kuduzović! Αμέσως μετά οι δύο φιναλίστ ξανά ανέβηκαν στη σκηνή πριν ανοίξει η ψηφοφορία του κοινού! Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  στη σκηνή ανέβηκαν οι περσινή εκπρόσωποι της χώρας Zala Kralj & Gašper Šantl!

Πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο παρουσιαστής της βραδιάς παρουσίασε επί σκηνής κάποιες από τις συμμετοχές της Σλοβενίας στο διαγωνισμό αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού!

Η τελική ανακοίνωση της νικήτριας έγινε λίγο πριν την ολοκλήρωση του show από τον παρουσιαστή της βραδιάς με την Ana Soklič  να κερδίζει το ΕΜΑ 2020 αλλά και το χρίσμα να εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στο Ρότερνταμ!

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Σλοβενίας; 

Βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Σλοβενίας “Voda” στο poll μας!

 

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2020 "Voda" με την Ana Soklič; / How do you rate the Slovenian ESC 2020 entry "Voda" with Ana Soklič?

Μείνετε στον OGAE Greece για όλα τα νέα και τις ειδήσεις σχετικά με τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κέρδισε το καλύτερο σε έναν φτωχό τελικό. Είναι εξαιρετική φωνή η κοπέλα και πιστεύω ότι έχει δυνατότητες για τον τελικό.

  2. Δεν μου αρέσει αυτό το φορμάτ εθνικού τελικού που μια κριτική επιτροπή αποφασίζει ανάμεσα σε ποια 2 τραγούδια θα κληθεί να αποφασίσει το κοινό όταν υπάρχουν 12 συμμετοχές. Ας τα έκοβαν από πριν τα υπόλοιπα από την στιγμή που δεν θα έχουν την δυνατότητα να τα ψηφίσει το κοινό, ας επέλεγαν 5-6 για τον τελικό ή ας τα βαθμολογούσαν όλα και να δίνονταν όλα στο κοινό.

    Το νικητήριο δεν μου αρέσει, μου θυμίζει συμμετοχή άλλων δεκαετιών. Κούκλα η τραγουδίστρια πάντως. Για να είμαι δίκαιος δεν μου άρεσε καμία συμμετοχή στον εθνικό τελικό της Σλοβενίας εκτός λίγο από Inmate και Imset που δεν τους άκουσα και είδα όμως live οπότε δεν έχω άποψη.

    Δεν βλέπω πως μπορεί να διασωθεί η Σλοβενία από τον Α ημιτελικό.

    Λατρεμένη η περσινή τους συμμετοχή. Ακόμα την ακούω.

  3. Η κοπέλα είναι κουκλάρα! Έχει λίγο βαριά φωνή νομιζω όμως, αν και μπορεί να φταιει η ποιότητα ήχου του video. Ήμουν πεπεισμενος ότι θα εστελναν την Kuduzovic αλλά δεν ξέρω πώς ήταν live οπότε δεν εκφέρω άποψη ως προς αυτό.
    Από ‘κει και πέρα, δεν νομίζω ότι θα μας απασχολήσει πολύ. Το τραγούδι ανήκει στην Eurovision των ’90s και η Σλοβενία συμμετέχει σε ημιτελικό σφαγείο, οπότε θεωρώ πως η πρόκριση είναι ουσιαστικά ακατόρθωτη.
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία Σλοβενία!

  4. Φωνάρα και Φ κεφαλαιο η κοπέλα, σε ενα χλιαρό τραγούδι, που όμως σε σχέση με τα υπόλοιπα ήταν το καλύτερο!

    Σε σχέση με αυτά του διαγωνισμού όμως, η που αν περάσει τελικό θα σωθεί με καλό στήσιμο αλά Βόρεια Μ. πέρσι, ή που θα το φάει η μαρμάγκα τυπου Kruna πέρσι της Σερβίας, που ήταν και πιο έθνικ κάπως και καλύτερο!

    Αλλα…ΦΩΝΑΡΑ! Φοβάμαι όμως ότι αυτό δεν φτάνει…

  5. Μου θυμμίζει παλιές καλές σλοβενικές συμμετοχές των ’90s. Δε με χαλάει καθόλου, ίσα ίσα μου αρέσει που ακούω Σλοβενικά (η ελευθερία της γλώσσας, τουτέστιν η ευρεία χρήρη των Αγγλικών με έχει κουράσει). Από την μέχρι τώρα σαβούρα (εκτός Ιταλίας), αυτό είναι αριστούργημα. Η κοπέλα είναι κουκλάρα & φωνάρα & με μια προσεγμένη εμφάνιση δεν αποκλείεται να τη δούμε & στον τελικό.

    • Χαχαχαχαχα αυτο επρεπε να παθει και ο Duncan περυσι στον τελικο μπας και γλιτωναμε απο το να βγει πρωτο ενα τραγουδι που μονο για να βαλει τα νηπια για υπνο εκανε.Οσο για το φετινο τραγουδι της Σλοβενιας τι να πω αισχος

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ