?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Με αλλαγή γλώσσας το “Voda” στη Eurovision;

Μέσα από το χτεσινό μας εκτενές άρθρο για τον Τελικό του ΕΜΑ 2020 στη Σλοβενία σας έχουμε ήδη πληροφορήσει ότι φετινή εκπρόσωπος της χώρας θα είναι η Ana Soklič με το τραγούδι “Voda”! Στο SuperFinal η Ana κατάφερε να κερδίσει με τη ψήφο του τηλεοπτικού κοινού αφού συγκέντρωσε 5,035 έναντι 4,369 της  Lina Kuduzović.

Αμέσως μετά τη νίκη της, η νικήτρια έδωσε συνέντευξη στο RTVSLO  στο οποίο δήλωσε ότι πραγματικά έμεινε έκπληκτη που κέρδισε στο ΕΜΑ 2020 και θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο Ρότερνταμ. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το τραγούδι της είχε γραφτεί αρχικά στα Αγγλικά αλλά αποφάσισε να το ερμηνεύσει τελικά στα Σλοβένικα για να έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό της Σλοβενίας. Για να καταλήξει:

είμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα του Voda για να αποφασίσουμε

σε ποια γλώσσα θα το παρουσιάσουμε στο Ρότερνταμ.

Τα Σλοβένικα είναι μία υπέροχη γλώσσα.

Η Σλοβενία κληρώθηκε να εμφανιστεί στον πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού. H χώρα έχει βρεθεί 15 φορές στον Τελικό από τις συνολικά 25 συμμετοχές της μέχρι σήμερα.

Μείνετε στον OGAE Greece για όλες τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Σλοβενίας αλλά και για όλα τα νέα του αγαπημένου σας διαγωνισμού!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ