?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η κλήρωση του EMA FREŠ!

To RTVSLO, ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Σλοβενίας, έδωσε στη δημοσιότητα τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στο EMA FRES με στόχο τα δύο εισιτήρια τα οποία οδηγούν στο EMA 2020.

ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΝΤΕ ΓΥΡΩΝ!

H διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι την ανάδειξη των νικητών που θα συμμετάσχουν στο EMA 2020, αν και δεν είναι τόσο απλή, είναι όμως κατανοητή και συναρπαστική, και κυρίως είναι…διαδικτυακή! Οι Σλοβένοι φέτος θέλουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού για το διαγωνισμό με ένα έξυπνο και πολύπλοκο σύστημα επιλογής… Τα 18 αυτά τραγούδια θα διαγωνιστούν σε μονομαχίες! Αυτές θα ξεκινήσουν στις 4 Νοεμβρίου με τα δύο πρώτα τραγούδια να συμμετέχουν το ένα εναντίον του άλλου. Έτσι, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, θα διεξαχθεί μια online μονομαχία. Στη συνέχεια, οι τρεις νικητές της εβδομάδας θα διαγωνιστούν την Παρασκευή για την ανάδειξη του νικητή της εβδομάδας! Επιπλέον, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ένα ακόμα τραγούδι ως εβδομαδιαίο νικητή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα δύο τραγούδια θα προκρίνονται στο τελικό του EMA FREŠ. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες που σημαίνει ότι έξι τραγούδια θα περάσουν στον τελικό… Αλλά μόνο αυτά;;;

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ!

Οι διοργανωτές θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσα τραγούδια δεν καταφέρουν να νικήσουν στις μονομαχίες των τριών πρώτων εβδομάδων συμμετέχοντας σε νέες μονομαχίες! Έτσι, από τα υπόλοιπα 12 τραγούδια θα προκριθούν άλλα 4 στον τελικό, καθώς αυτός ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας θα διαρκέσει άλλες δύο εβδομάδες (θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου). Στον τελικό του EMA FREŠ – που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα – θα συμμετάσχουν 10 τραγούδια, που θα διεκδικήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια που θα τους οδηγήσουν στον εθνικό τελικό της Σλοβενίας EMA 2020 και επομένως και την ευκαιρία για συμμετοχή στη Eurovision του προσεχούς Μαϊου! 

Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τα 18 τραγούδια του EMA FREŠ και που θα έχει ενεργό ρόλο και στη μετέπειτα διαδικασία του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Bojan Cvjetićanin (τραγουδιστή – τραγουδοποιό), Klemen Kopina (τηλεοπτικό παρουσιαστή), Denis Živcec (δημοσιογράφο – ειδικός στη Eurovision), Maja Pinteric και Rebeka Tomc (Stars των Σλοβένικων social media).

?? Σλοβενία στην Eurovision!

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 25 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi» και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy» και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se» και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς. Πέρσι στο Τελ Αβίβ εκπροσωπήθηκε από τους Zala Kralj και  Gašper Šantl, οι οποίοι με το τραγούδι τους «Sebi» κατάφεραν να βρεθούν  στον τελικό και την 15η θέση.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Σλοβενίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή – Φωτογραφία: MMC RTV. SLO]

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ