?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Αυτές είναι οι 18 συμμετοχές και η διαδικασία του EMA FREŠ!

Το EMA FREŠ είναι ένας online διαγωνισμός, ανοιχτός σε Σλοβένους καλλιτέχνες ηλικίας κάτω των 26 ετών, οι οποίοι δεν έχουν  κυκλοφορήσει προηγουμένως περισσότερα από τρία τραγούδια. Στόχος του νέου αυτού concept είναι οι νέοι καλλιτέχνες να μην επισκιαστούν από τους ήδη γνωστούς, αλλά να τους δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν και αυτοί και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό της χώρας EMA 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες έστειλαν μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού με την ερμηνεία τους και μια κριτική επιτροπή από ειδικούς αποφάσισε για τις 18 καλύτερες – και πιο “φρέσκες” – συμμετοχές του EMA FREŠ, οι οποίες είναι:

ΕρμηνευτήςΤραγούδι
MARMORISMOJ PRISTAN
ASTRID IN AVANTGARDENSING TO ME
KLARITYDIHAM
LANA HRVATINDREAM
LJUDMILA FRELIHVZTRAJAJ, KER JE VREDNO
MARKO ŠKOFHOČEM DA JE VSE KOT PREJ
MARTINAPLEŠI
NUŠA PLIBERŠEKŽIVLJENJE JE ČAROVNIJA
PARVANI VIOLETCUPID
PETRA CEGLARSRCE NAGLAS
PIA NINATUKAJ IN ZDAJ
SARA PETEŠIĆSANJAJ/DREAM
SAŠKAŠE KAR LOVIM TVOJ NASMEH
SOULUTIONBIL BOM S TEBOJ
STELLANE VEM, ČE SEM V REDU
ALFIREVČRNO BELA LIKA
TILEN LOTRIČJAZ IN TI
YOUNITETHE CURE

Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τα 18 τραγούδια του EMA FREŠ και που θα έχει ενεργό ρόλο και στη μετέπειτα διαδικασία του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Bojan Cvjetićanin (τραγουδιστή – τραγουδοποιό), Klemen Kopina (τηλεοπτικό παρουσιαστή), Denis Živcec (δημοσιογράφο – ειδικός στη Eurovision), Maja Pinteric και Rebeka Tomc (Stars των Σλοβένικων social media).

ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΝΤΕ ΓΥΡΩΝ!

H διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι την ανάδειξη των νικητών που θα συμμετάσχουν στο EMA 2020, αν και δεν είναι τόσο απλή, είναι όμως κατανοητή και συναρπαστική, και κυρίως είναι…διαδικτυακή! Οι Σλοβένοι φέτος θέλουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού για το διαγωνισμό με ένα έξυπνο και πολύπλοκο σύστημα επιλογής… Τα 18 αυτά τραγούδια θα διαγωνιστούν σε μονομαχίες! Αυτές θα ξεκινήσουν στις 4 Νοεμβρίου με τα δύο πρώτα τραγούδια να συμμετέχουν το ένα εναντίον του άλλου. Έτσι, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, θα διεξαχθεί μια online μονομαχία. Στη συνέχεια, οι τρεις νικητές της εβδομάδας θα διαγωνιστούν την Παρασκευή για την ανάδειξη του νικητή της εβδομάδας! Επιπλέον, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ένα ακόμα τραγούδι ως εβδομαδιαίο νικητή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα δύο τραγούδια θα προκρίνονται στο τελικό του EMA FREŠ. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες που σημαίνει ότι έξι τραγούδια θα περάσουν στον τελικό… Αλλά μόνο αυτά;;;

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ!

Οι διοργανωτές θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσα τραγούδια δεν καταφέρουν να νικήσουν στις μονομαχίες των τριών πρώτων εβδομάδων συμμετέχοντας σε νέες μονομαχίες! Έτσι, από τα υπόλοιπα 12 τραγούδια θα προκριθούν άλλα 4 στον τελικό, καθώς αυτός ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας θα διαρκέσει άλλες δύο εβδομάδες (θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου). Στον τελικό του EMA FREŠ – που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα – θα συμμετάσχουν 10 τραγούδια, που θα διεκδικήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια που θα τους οδηγήσουν στον εθνικό τελικό της Σλοβενίας EMA 2020 και επομένως και την ευκαιρία για συμμετοχή στη Eurovision του προσεχούς Μαϊου! 

Σχεδιαγραμματικά, η διαδικασία του EMA FREŠ έχει ως εξής:

Επομένως, στο EMA 2020 θα λάβουν μέρος οκτώ τραγούδια που θα επιλέξει το RTV.SLO από τις συμμετοχές που συνεχίζουν να υποβάλλονται μέχρι τις 18 Νοεμβρίου και τα δύο τραγούδια-νικητές του EMA FREŠ, σύνολο δέκα συμμετοχές.


H ?? Σλοβενία στην Eurovision!

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 25 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi» και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy» και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se» και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς. Πέρσι στο Τελ Αβίβ εκπροσωπήθηκε από τους Zala Kralj και  Gašper Šantl, οι οποίοι με το τραγούδι τους «Sebi» κατάφεραν να βρεθούν  στον τελικό και την 15η θέση.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Σλοβενίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή – Φωτογραφία: MMC RTV. SLO]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ