?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Απόψε το βράδυ ο τελικός του EMA 2020!

Ακόμη μία χώρα είναι έτοιμη να επιλέξει τη συμμετοχή της για το Ρότερνταμ και δεν είναι άλλη από τη Σλοβενία. Φέτος η Σλοβενία θα επιλέξει για ακόμη μία χρονιά τον εκπρόσωπο της μέσω του Εθνικού της τελικού ΕΜΑ 2020 (Evrovizijska Melodija, Αγγλικά: Eurovision Melody). Η φετινή θα είναι η 24η έκδοση του τελικού της Σλοβενίας στον οποίο θα λάβουν μέρος συνολικά 12 καλλιτέχνες.

Οι 10 από αυτούς επιλέχθηκαν εσωτερικά από μία 3μελή επιτροπή που ορίστηκε από το RTVSLO ενώ οι υπόλοιποι δύο είναι νέοι καλλιτέχνες και θα λάβουν μέρος στο ΕΜΑ 2020 αφού ήταν οι δύο νικητές του EMA FREŠ,!

Οι 12 φιναλίστ του EMA 2020 είναι:

  1. Simon Vadnjal – Nisi sam
  2. Saška – Še kar lovim tvoj nasmeh
  3. Gaja Prestor – Verjamem vase
  4. Ana Soklič – Voda
  5. Inmate – The salt
  6. Manca Berlec – Večnost
  7. Tinkara Kovač – Forever
  8. Božidar Wolfand Wolf – Maybe someday
  9. Parvani Violet – Cupid
  10. Klara Jazbec – Stop the world
  11. Imset – Femme Fatale
  12. Lina Kuduzović – Man like U

Ανάμεσα στους φετινούς φιναλίστ βλέπουμε και γνωστά ονόματα όπως του Božidar Wolfand Wolf (YUG ’86), της Tinkara Kovač (SLO 2014) αλλά και της Lina Kuduzović (SLO EJSC2015) η οποία κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση.

Ο νικητής θα επιλεχθεί μετά από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, η ειδική επιτροπή θα επιλέξει από τα συνολικά 12 τραγούδια, δύο τα οποία θα περάσουν στον δεύτερο γύρο (SuperFinal). Την τελική απόφαση ανάμεσα στα δύο τραγούδια του SuperFinal θα την έχει αποκλειστικά το κοινό.

O τελικός θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος στο studio 1 του RTVSLO στην πρωτεύουσα της χώρας Λουμπιάνα με παρουσιαστή τον Klemen Slakonja.

Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε live το show ΕΔΩ!

Μέσα από το poll της επίσημης σελίδας του OGAE Greece οι αναγνώστες μας ανέδειξαν νικητήριο τραγούδι το “Man like U” με την Lina Kuduzovic ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Imset και η Tinkara Kovac!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ