?? ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του τέταρτου ημιτελικού του Melodifestivalen 2020!

Το λογότυπο του Melodifestivalen - SVT
Το λογότυπο του Melodifestivalen – SVT

Ολοκληρώθηκε, απόψε (22/02), ο τέταρτος ημιτελικός του Melodifestivalen 2020 που διεξήχθη στο Μάλμε και έτσι δύο τραγούδια προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό (Στοκχόλμη, 07/03) ενώ άλλα δύο στον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας (Εσκιλστούνα, 29/02).

Συγκεκριμένα, στη σκηνή διαγωνίστηκαν επτά συμμετοχές και το εισιτήριο για τον τελικό, ύστερα από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, πήραν οι Hanna Ferm και Victor Crone που κατέλαβαν τις πρώτες δύο θέσεις των προτιμήσεων.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση, με βάση τις ψήφους του κοινού, ήλθαν οι Frida Öhrn και Ellen Benediktson & Simon Peyron και έτσι θα διαγωνιστούν εκ νέου στον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας, με στόχο ένα από τα εισιτήρια του τελικού.

Όσα κομμάτια ήρθαν στην πέμπτη, στην έκτη και στην έβδομη θέση της ψηφοφορίας του κοινού, αποκλείστηκαν.

Οι επτά συμμετοχές που έλαβαν μέρος στον αποψινό ημιτελικό -με σειρά εμφάνισης- ήταν οι εξής:

  1. Frida Öhrn – «We Are One»
  2. William Stridh – «Molnljus»
  3. Nanne Grönvall – «Carpool Karaoke»
  4. Victor Crone – «Troubled Waters»
  5. Ellen Benediktson & Simon Peyron – «Surface»
  6. Jakob Karlberg – «Om Du Tror Att Jag Saknar Dig»
  7. Hanna Ferm – «Brave»

Ο γύρος της δεύτερης ευκαιρία του Melodifestivalen 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου, στην Εσκιλστούνα.

Ο τρόπος διεξαγωγής του Melodifestivalen 2020

Το Melodifestivalen 2020 περιλαμβάνει τέσσερις ημιτελικούς με επτά συμμετέχοντα κομμάτια στον καθένα και, από έκαστη προκριματική βραδιά, τα πρώτα δύο τραγούδια -με βάση τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού- παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό, τα επόμενα δύο για τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας και τα υπόλοιπα τρία αποκλείονται.

Από αυτόν τον γύρο, τώρα, οι οκτώ συμμετέχοντες διεκδικούν ακόμα τέσσερα εισιτήρια για τον τελικό μέσω «μονομαχίας», η οποία κρίνεται από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού.

Έτσι, στον τελικό, τα δώδεκα τραγούδια που διαγωνίζονται -πέρα από το τρόπαιο του Melodifestivalen 2020- διεκδικούν και το χρίσμα της σουηδικής εκπροσώπησης στην επόμενη Eurovision, η οποία θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Μάιο, στο Ρότερνταμ.

Το αποτέλεσμα κρίνεται κατά 50% από την ψήφο διεθνών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ