?? ΡΩΣΙΑ: Με το συγκρότημα LITTLE BIG στο Ρότερνταμ!

Η Ρωσία και φέτος θα συμμετάσχει στη Eurovision με εσωτερική επιλογή όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Και ενώ πολλά ονόματα όχι μόνο καλλιτεχνών αλλά και δημιουργών είχαν ακουστεί, πριν από λίγο η Ρωσική αποστολή και το Channel 1 ανακοίνωσαν τον εκπρόσωπο της χώρας . Το συγκρότημα LITTLE BIG είναι η φετινή επιλογή της χώρας  που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ και θα είναι ο 23ος εκπρόσωπος της χώρας στην ιστορία του διαγωνισμού! Η ανακοίνωση έγινε επίσημα πριν από λίγο μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Channel 1. Το τραγούδι της Eurovision αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Oι LITTLE BIG

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2013 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Ilya Ilich Prusikin, Sergey Gokk Makarov, Anton Lissov και η Sonya Tayurskaya. Η μπάντα αυτοαποκαλείται ως μία σατιρική συνεργασία τέχνης, η οποία βασίζεται όχι μόνο στη μουσική της αλλά και στα show! Όλα τα video γίνονται υπό την καθοδήγηση της συνιδρυτή του συγκροτήματος Alina Pasok ενώ το ίδιο το συγκρότημα επιμελείται και αναλαμβάνει την παραγωγή τους. Το ύφος της μουσικής του συγκροτήματος είναι Punk/pop/Rave αλλά πολύ επισημαίνουν  ότι ενώ ο Little Big έχει μια δική του ταυτότητα, εκθέτουν επίσης τον ακροατή στα ρωσικά λαϊκά τραγούδια και στη ρωσική κουλτούρα. Η μπάντα επηρεάστηκε από μια ποικιλία μουσικών:  Cannibal Corpse,  NOFX,  Red Hot Chili Peppers,  Rammstein και από τους The Prodigy στους Mozart και Vivaldi.

 

Η Ρωσία κληρώθηκε να συμμετάσχει στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού το Μάιο.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ρωσίας στη Eurovision 2020!

Η Ρωσία στη Eurovision

Russian flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 1994
  • Συμμετοχές ως 2019: 22
  • Παρουσίες στον Τελικό: 21
  • Νίκες: 1 (2008 «Believe» – Dima Bilan)
  • Τελευταία θέση: 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή υποψιάζομαι τι θα ακούσουμε, στην κατηγορία ‘τσιρκουλό’ Ισλανδία και Λιθουανία θα πρέπει να στριμωχτούν για να χορέσουν και άλλοι.

  2. Η γλυκύτατη Ρωσία , ως συνήθως περίμενε να δει τις πρώτες – τελευταίες μέρες επιλογής από τις άλλες χώρες για να διαβάσει τα μαθήματα της, ΞΕΚΑΘΑΡΟ χτύπημα έναντί της ΛΙΘΟΥΝΙΑΣ και της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ. Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν νομίζω ότι φέτος θα καταφέρει να τους χτυπήσει αρκετά. Καλή επιτυχία Ρωσία , ας ελπίσουμε όλα καλά.

    • Τα odds των τελευταίων ημερών που φέρνουν σε πρώτες θέσεις τις αντίστοιχες μουσικές επιλογές που θα κερδίσουν. Είχαν κάνει και πέρυσι το ίδιο με το που έβγαλαν τα γραφεία στοιχημάτων πρώτη την Ολλανδία. Το τραγούδι του Lazarev υπέστει αλλαγή και βγήκε λίγες μέρες μετά.

      • Ανέβηκαν στη δεύτερη θέση των στοιχημάτων… Δλδ το πράγμα κάνει smell απο μακριά..Θα αρχίσω να πιστευω οτι τον διαγωνισμό τον πανε σύμφωνα με ποια χώρα μπορεί να διοργανώσει την επόμενη χρονιά και όχι με το τραγούδι.

      • Παρότι τα αποτελέσματα το κάνουν να φανεί στημένο. Οι ψηφοφορίες είναι αντικειμενικές. Το μόνο που συμβαίνει (Που εντάξει το ξέρει όλος ο κόσμος) είναι ότι η EBU πριν το τελικό του Σάββατου κάνει meeting με τις 4 επικρατέστερες χώρες που μπορεί να κερδίσουν τον διαγωνισμό. Σε περίπτωση ισόβαθμης συμφωνίας μεταξύ των κρατών αφήνει την βαθμολογία ως έχει, σε περίπτωση που μια από αυτές αρνείται την διοργάνωση άλλα έχει πιθανότητες να κερδίσει , μαγειρεύουν ελαφρά τα αποτελέσματα. Ούτος η αλλιώς οι αποκλείσεις στατιστικά είναι μικρές όποτε δεν το πειράζει και πολύ.

  3. Αντί να βγάλουν κανένα σοβαρό τραγούδι που θα κάνει τη διαφορά μέσα στα τόσα που έχουμε φέτος είπαν να ακολουθήσουν τις “τάσεις” των στοιχημάτων. Όλα τα “τραγούδια” τους έχουν τόσο “πλούσια” στιχουργία που αρχίζω να πιστεύω ότι οι στίχοι του On Fire είναι “αριστουργήματα”.

    Φέτος είναι των άκρων, ή σαχλομπαλάντες ή σαχλοτσίρκα. Βλέπω να έχουμε τρεις joke entries και να λησμονώ τις μέρες της Netta.

  4. Στην αρχή είδα τα τραγούδια τους και λέω, ω κάτι διαφορετικό από τη Ρωσία…
    Μετά είδα το “My Dick is Big” και συνηδειτοποίησα ότι φλερτάρει και με το κιτς…

  5. Εγώ πάλι τους βρίσκω πολύ πιο ευρηματικούς και διασκεδαστικούς απο το καταθλιπτικό γκρουπ της Ισλανδίας

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ