?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Συζητήσεις για την διαδικασία επιλογής καλλιτέχνη!

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρουμανίας, TVR, αποκάλυψε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για την διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη, για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Όπως είχε δηλώσει η επικεφαλής της αποστολής της Ρουμανίας, στις αρχές Μάιου, το TVR σκέφτεται την εσωτερική επιλογή καλλιτέχνη, για την Eurovision 2020.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ρουμανίας, είχε ξεκινήσει από πέρυσι τον Νοέμβριο, την αναζήτηση τραγουδιών για το Selection Naţională. Καθώς φέτος δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια ανακοίνωση, αυξάνονται οι πιθανότητες για την κατάργηση του εθνικού τελικού της Ρουμανίας και όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι του TVR, θα προχωρήσουν σε εσωτερική επιλογή τραγουδιού και καλλιτέχνη.

Παρόλα αυτά το TVR δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τον τρόπο επιλογής και αναμένεται να λάβει σύντομα την απόφασή του για την επίσημη  διαδικασία επιλογής για την Eurovision 2020.

Η Ρουμανία έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 1994 με τον Dan Bittman, ο οποίος τερμάτισε στην 21η θέση με 14 βαθμούς. Από το 2002, οι συμμετοχές της χώρας, έφερναν καλά αποτελέσματα στον διαγωνισμό. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη κάποια νίκη στον ενεργητικό τους. Μέχρι στιγμής, το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η τρίτη θέση που πέτυχε η χώρα δύο φορές, το 2005 με τους Luminita Anghel and Sistem και το 2010 από τους Ovi και Paula Seling. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον διαγωνισμό, μετρώντας 2 αποκλεισμούς. Στην Eurovision 2019, η Ester Peony έφτασε μόλις στην 13η θέση του ημιτελικού της, φέρνοντας το χειρότερο αποτέλεσμα της Ρουμανίας μέχρι σήμερα.

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

[Πηγή: escxtra.com / Φωτογραφία: Eurovision.tv]

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο εθνικός τους τελικός είναι μία παρωδία διαφθοράς και διαπλοκής. Αυτό που έγινε πέρσι με τη Laura Bretan και τις καρικατούρες του wiwiblogs ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αν κάνουν σε αυτή απευθείας ανάθεση τουλάχιστον φέτος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ