?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό!

Στις 12 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Δημαρχείου της πόλης του Buzau και της Ρουμανικής Τηλεόρασης πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την κοινή διοργάνωση του φετινού εθνικού τελικού της Eurovision.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Δημαρχείο του Buzau παρευρέθηκαν η Doina Gradea, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του TVR, ο Constantin Toma, Δήμαρχος του Buzau, η Elena Isbăşoiu, διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου “Alexandru Marghiloman” και η Liana Stanciu, επικεφαλής της Ρουμανικής αποστολής στην Eurovision 2020.

Στην συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι ο εθνικός τελικός, που θα γίνει την 1η Μαρτίου, θα φιλοξενηθεί από την πόλη του Buzau.

“Το Δημαρχείο του Buzau επιθυμεί να ευχαριστήσει τη Ρουμανική τηλεόραση για την επιλογή της πόλης μας, για τον τελικό της Εθνικής Επιλογής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020, ως αναγνώριση της αξιοσημείωτης προόδου της πόλης μας, τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Buzau για την εξαιρετική υποστήριξη τους, στην οργάνωση του φετινού εθνικού τελικού. Για εμάς, η διοργάνωση μιας τέτοιας εκπομπής υψηλού επιπέδου προσφέρει όχι μόνο την ευκαιρία να προωθήσουμε την πόλη μας στη χώρα και στον κόσμο, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε την προσήλωσή μας στις ευρωπαϊκές αξίες.” δήλωσε ο Constantin Toma, δήμαρχος του Buzau.

Φέτος, το κρατικό κανάλι επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο επιλογής για τον καλλιτέχνη αλλά και για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Σε συνεργασία με την Global Records, την μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της μουσικής αγοράς στη Ρουμανία και προκειμένου να επιλεγεί η καλύτερη φωνή για την χώρα, το TVR διεξήγαγε μια αυστηρή διαδικασία προεπιλογής καλλιτεχνών, με τρεις τραγουδιστές να εξετάζονται στην τελική φάση επιλογής. Για αρκετές μέρες, μια εξειδικευμένη επιτροπή και οι τρεις καλλιτέχνες, Roxen, Diana V και Cezar, εργάστηκαν ώστε να γίνει η εσωτερική επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό.

Η τελική απόφαση για την επιλογή της Roxen, που θα βρεθεί στην σκηνή της Eurovision τον Μάιο, έγινε από την επιτροπή ειδικών, αποτελούμενη από: Crina Mardare (vocal coach), Luminiţa Anghel (τραγουδίστρια), Lucian Ştefan (συνεργάτης από την Global Records), Liana Stanciu (μουσικός παραγωγός και επικεφαλής της Ρουμανικής αποστολής στην Eurovision 2020), Dan Manoliu (παραγωγός τηλεόρασης, καλλιτεχνικός διευθυντής), Gabriel Scîrlet (μουσικός σκηνοθέτης), Liviu Elekes (συνθέτης και μουσικός διευθυντής), Andrei Tudor (συνθέτης και μουσικός διευθυντής) και ο Bogdan Păun (μουσικός διευθυντής). Σύμφωνα με τον κανονισμό, η δραστηριότητα της επιτροπής εποπτευόταν από την συμβολαιογράφο, Florentina Aron.

Αρκετά κομμάτια έχουν γραφτεί για τον εθνικό τελικό, εκ των οποίων τα καλύτερα πέντε θα διαγωνιστούν στην τελική βραδιά του εθνικού τελικού της χώρας. Η επιλογή των 5 μουσικών δημιουργιών έγινε από εξειδικευμένη επιτροπή, με μέλη από διάφορα πεδία και ειδικότητες – συνθέτες, μουσικολόγους, παραγωγούς / παραγωγούς ραδιοφωνικών ή / και τηλεοπτικών προγραμμάτων, μουσικούς και τηλεοπτικούς μουσικούς διευθυντές, λαμβάνοντας υπόψη από τις ακόλουθες παραμέτρους: τη μουσική μορφή του κομματιού, την ορχηστρική διάταξη, την πρωτοτυπία, την πολυμορφία του τραγουδιού και το μήνυμα.

Στον Εθνικό Τελικό, τα 5 κομμάτια, που θα παρουσιαστούν από την νεαρή τραγουδίστρια Roxen και θα ψηφιστούν από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και το κοινό, σε ίσο ποσοστό 50-50. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα μετρήσει η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Το TVR θα ανακοινώσει τα 5 διαγωνιζόμενα τραγούδια του εθνικού τελικού στις 21 Φεβρουαρίου.

Η Ρουμανία θα συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision, με την Roxen και θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού, στις 12 Μαΐου.

πηγή: TVR

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ