?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η συνεργασία με την Global Records!

Χθες ο κρατικός φορέας της Ρουμανίας, TVR, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ. Σύμφωνα με το TVR, ο εκπρόσωπος θα προκύψει από εσωτερική επιλογή και η διαδικασία θα είναι αρχικά επικεντρωμένη στη φωνή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Στη συνέχεια η βαρύτητα θα πέσει στην επιλογή του τραγουδιού, που θα προκύψει μέσω τελικού.

Φέτος, το TVR προσεγγίζει τόσο την εθνική επιλογή όσο και τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, σε συνεργασία με την πιο δυναμική δισκογραφική εταιρεία της ρουμανικής αγοράς μουσικής, την Global Records.

O κρατικός φορέας επέλεξε αυτή την εταιρική σχέση βασιζόμενη σε διάφορους παράγοντες, όπως οι εντυπωσιακοί αριθμοί που έχει καταγράψει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την παρουσία των τραγουδιών και των καλλιτεχνών της στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τα στοιχεία σχετικά με τις παρακολουθήσεις των βίντεο στο YouTube, την επιτυχία που κάνουν τα τραγούδια της Global Records σε άλλες χώρες και ο αριθμός των συνδρομητών στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων.

 Η Eurovision είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός της μουσικής. Η Global Records έχει αποδεχτεί την πρόταση της TVR να συνεργαστεί για την επιλογή του αντιπροσώπου της Ρουμανίας στο Ρότερνταμ και συμμετέχει χωρίς αμοιβή σε όλη τη διαδικασία της εθνικής επιλογής. Αυτή τη στιγμή, σκεφτόμαστε μόνο πώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιπροσωπεύσουμε τη Ρουμανία στο Ρότερνταμ με τον καλύτερο καλλιτέχνη, το καλύτερο κομμάτι και την καλύτερη σκηνική παρουσία. Για να το κάνουμε αυτό, διαθέσαμε όλους τους πόρους και την τεχνογνωσία μας στον τομέα της μουσικής βιομηχανίας, για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο καλύτερο διεθνές επίπεδο. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά και να προχωρήσουμε στην Eurovision με νέες δυνάμεις, δήλωσε ο Lucian Ştefan, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Records.

Η Global Records έχει το πιο εντυπωσιακό αριθμό Ρουμάνων καλλιτεχνών, παραγωγών και συνθετών, τα τραγούδια των οποίων γίνονται γρήγορα εθνικά και διεθνή.
Το 2019, τα τραγούδια της εταιρείας βρίσκονταν για 29 εβδομάδες στην πρώτη θέση στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ρουμανίας και ακούστηκαν περισσότερες από 1,8 δισεκατομμύρια φορές στο YouTube. Το δίκτυο καναλιών YouTube παγκοσμίως έχει πάνω από 10,2 εκατομμύρια συνδρομητές. Τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν από αυτήν την δισκογραφική εταιρεία έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια λήψεις στις πλατφόρμες Spotify και Apple Music. Οι ακόλουθοι στον λογαριασμό Instagram φθάνουν πάνω από 1 εκατομμύριο.
Το 2018, τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν από την Global Records έχουν ακουστεί σε όλο τον πλανήτη, ειδικά σε 195 χώρες. Συνολικά ξεπέρασαν τις 642 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Το σύνολο των συνδρομητών που ακολουθούν τους καλλιτέχνες της Global Records και η ίδια η δισκογραφική εταιρεία ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια για το Facebook και 11,5 εκατομμύρια για το Instagram.

Μετά την ανακοίνωση του TVR για την εσωτερική του επιλογή της επιλογής του εκπρόσωπο στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, καθώς και την συνεργασία με την Global Records κάποια εθνικά μέσα ενημέρωσης μιλούν ήδη για την πιθανή εκπρόσωπο της Ρουμανίας. Αμέσως οι φίλοι του διαγωνισμού αλλά και ο ρουμάνικος τύπος μίλησαν για την εκπροσώπηση της Ρουμανίας στον διαγωνισμό από την Inna. Αρκετές φορές έχει ακουστεί το όνομα της 33χρονης τραγουδίστριας για την εκπροσώπηση στον διαγωνισμό. Το 2008 η τραγουδίστρια είχε προτείνει δυο τραγούδια, με τίτλους “goodbye”και “sorry”, για τον εθνικό τελικό, αλλά δεν πέρασαν στην προεπιλογή που είχε κάνει η οργανωτική επιτροπή. Το 2017 η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, ότι θα ήθελε να εκπροσωπήσει την χώρα της στον διαγωνισμό της Eurovision.
Τα τραγούδια της Inna γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στη Ρουμανία αλλά και σε πολλές χώρες. Η τραγουδίστρια τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ της με τίτλο “Yo” και έχει προγραμματιστεί περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ της σε πολλές χώρες. Άλλος ένας παράγοντας που ενισχύει της φήμες για την εκπροσώπηση της, είναι ότι στις ημερομηνίες της περιοδείας της, που έχουν αναρτηθεί στο site της τραγουδίστριας, από τις 2 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Μαΐου, μια βδομάδα δηλαδή μετά την Eurovision 2020, είναι κενές.

Το TVR ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον εκπρόσωπο της χώρας για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. H επιλογή του τραγουδιού θα λάβει χώρα την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, με σύστημα ψηφοφορίας 50-50 από την κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό.

πηγή: TVR

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ