?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με την Roxen στο Rotterdam!

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον κρατικό φορέα της Ρουμανίας, TVR, η εκπρόσωπος της χώρας για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Πρόκειται για την 20χρονη, Roxen. Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στο Cluj της Ρουμανίας και ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των 7 ετών.Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς και πάντα γνώριζε ότι η μουσική είναι το μονοπάτι που θα ακολουθούσε στη ζωή. Ως παιδί γοητεύτηκε από τον καλλιτεχνικό τομέα. Σε μικρή ηλικία συμμετείχε σε θεατρικά έργα. Τότε ένιωσε ότι το μεγάλο της όνειρο ήταν να είναι στη σκηνή. Για εκείνη, κάθε μουσική εμπειρία είναι ένα νέο ταξίδι σε άλλους κόσμους. Η τραγουδίστρια συστήθηκε στο Ρουμάνικο κοινό με το τραγούδι “You Don’t Love Me”, τον Αύγουστο του 2019, σε μια συνεργασία με τον παραγωγό Sickotoy. Το τραγούδι ακούστε στα ραδιόφωνα πολλών χωρών, όπως στη Γαλλία, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ελβετία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, το Καζακστάν, την Εσθονία και τη Μολδαβία. Το τραγούδι έφτασε στο Τοπ 3 των ρουμάνικων airplay.

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το τραγούδι “Ce-ti Canta Dragostea”, ξεπερνώντας τα 8 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η καλλιτέχνης είναι παθιασμένη με τη ζωγραφική, το διαλογισμό, τα ταξίδια, τον χορό και την ανάγνωση. Η Roxen θα ήθελε η μουσική της να ταξιδέψει πέρα ​​από τον πλανήτη Γη, στο Σύμπαν. Θα ήθελε οι άνθρωποι να δουν και να κατανοήσουν καλύτερα τη συνολική εικόνα και να εγκαταλείψουν την αναζήτηση ατελειών σε οτιδήποτε.

“Θέλω να είμαι αυτός ο σπινθήρας που ανάβει μια φλόγα στη ζωή άλλων ανθρώπων. Θέλω όλοι να προσπαθήσουν να το κάνουν. Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος! “

Φέτος, το TVR προσεγγίζει τόσο την εθνική επιλογή όσο και τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, σε συνεργασία με την πιο δυναμική δισκογραφική εταιρεία της ρουμανικής αγοράς μουσικής, την Global Records.

Το TVR θα ανακοινώσει τα 5 διαγωνιζόμενα τραγούδια του εθνικού τελικού στις 21 Φεβρουαρίου. H επιλογή του τραγουδιού θα λάβει χώρα την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, με σύστημα ψηφοφορίας 50-50 από την κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία της Ρουμανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Συνολικές συμμετοχές: 20
  • Συμμετοχές σε Τελικούς: 18
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 (“Dincolo de nori” – Dan Bittman, 21η θέση)
  • Καλύτερο αποτέλεσμα: 2005 (“Let me try” – Luminita Anghel and Sistem, 3η θέση) και 2010 (“Playing with fire”-Paula Seling and Ovi, 3η θέση)
  • Χειρότερο αποτέλεσμα: 2019 (“On a Sunday”-Ester Peony, 13η στον Ημιτελικό).

πηγή: TVR

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακόμα μία πολύ νεαρή τραγουδίστρια μετά την Ελλάδα, την Μάλτα, το Ισραήλ έρχεται να προστεθεί στις φετινές συμμετοχές. Θα ήθελα να δω την Ρουμανία με κάτι πιο ποιότικα μοντέρνο και σύγχρονο και αυτή η τραγουδίστρια νομίζω μπορεί να το υποστηρίξει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ