?? ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η Elisa νικήτρια του Festival Da Canção 2020!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο μεγάλος τελικός του Festival Da Canção 2020 στο Elvas στην πόλη Alentejo της Πορτογαλίας. Το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 είναι το Medo de Sentir με την Elisa.

Παρουσιαστές του show ήταν η Filomena Cautela και ο Vasco Palmeirim. Επίσης, η Inês Lopes Gonçalves εκτελούσε χρέη παρουσιάστριας στο Green Room. Ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν 50% televoting και 50% κριτική επιτροπή. Οι 7 τοπικές κριτικές επιτροπές ήταν κατανεμημένες στις 7 διοικητικές περιφέρειες της Πορτογαλίας: Βορράς, Κέντρο, Λισαβόνα, Alentejo, Algarve, Αζόρες και Μαδέρα.

Στην αρχή του show οι παρουσιαστές μας παρουσίασαν τους υποψήφιους καλλιτέχνες. Έπειτα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι, ένας ένας, ανέβηκαν στην σκηνή δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Το διαγωνιστικό μέρος άνοιξε ο Filipe Sambado, ενώ τελευταία τραγούδησε η Bárbara Tinoco. Όλες οι συμμετοχές απέσπασαν θερμό χειροκρότημα, γεγονός που έδειξε ότι δεν υπήρχε κάποιο να ξεχωρίζει.

Βέβαια να αναφερθεί ότι το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίζει για την αγαπημένη του συμμετοχή εδώ και μία εβδομάδα. Με το πέρας του δεύτερου ημιτελικού το περασμένο Σάββατο, είχαν ανοίξει οι γραμμές και ο κόσμος μπορούσε να ψηφίζει για το αγαπημένο του τραγούδι από τα 8 του τελικού.

Αρκετοί εγχώριοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα ανέβηκαν στη σκηνή ως interval acts και έδωσαν μία όμορφη νότα στην όλη βραδιά, με το κοινό να δείχνει να το απολαμβάνει. Special guest του τελικού ήταν ο περσινός εκπρόσωπος της χώρας Conan Osiris ο οποίος ερμήνευσε το Telemoveis, την περσινή συμμετοχή της χώρας, υπό την συνοδεία έγχορδων μουσικών οργάνων acapella! Δείτε το εδώ.

Η συνολική βαθμολογία των κριτικών επιτροπών

Elisa

Το τελικό όμως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού είχε διαφορετική γνώμη σε αντίθεση με την κριτική επιτροπή, καθώς κατέταξε στην προτελευταία θέση το νικητήριο της επιτροπής. Έτσι ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στη Eurovision 2020 είναι η Elisa με το τραγούδι Medo de Sentir!

Απολαύστε την νικητήρια εμφάνιση της Elisa!

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Πορτογαλία και στην Elisa! Η Πορτογαλία διαγωνίζεται στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2020 που θα γίνει στις 14 Μαΐου στο Ρότερνταμ.

Πείτε μας, σας άρεσε το νικητήριο τραγούδι;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the entry of Portugal in Eurovision 2020?

[Photo: RTP/YouTube]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μου αρέσει καθόλου ούτε η μελωδία, ούτε φωνητικά! Ο αποκλεισμός είναι και πάλι κοντά για την Πορτογαλία…

  2. Τα μονα θετικα ειναι η πορτογαλικη γλωσσα που καλα κανουν και επιμενουν να μην στελνουν αγγλοφωνα τραγουδια και το χαμογελο της κοπελας…απο εκει και περα σιγουρα θα ξεχαστει δεν εχει κατι ιδιαιτερο το τραγουδι και μαλλον οδευει προς αποκλεισμο…ετσι κλεινει μια τριετια με σχετικα καλα τραγουδια απο πλευρας πορτογαλων 2017 νικη 2018 ενα διαμαντακι που χαθηκε λογω το οτι ηταν οικοδεσποινα η πορτογαλια και 2019 που η σκηνικη παρουσια χαντακωσε ενα καλο τραγουδι

  3. Μπαράζ λανθασμένων έως κακών επιλογών σε εθνικούς τελικούς φέτος. Δεν με εκπλήσσει ότι σιγά σιγά εξαφανίζονται και όλο και περισσότερες χώρες επιλέγουν την απευθείας αναθεσή, οπότε και κακή να είναι η κατάληξη της συμμετοχής δεν θα έχει ξοδευτεί ένας κάρο χρήματα για την επιλογή της.
    Ειδικά για τις περιπτώσεις που υπαρχει τόσο χαώδης διαφορά μεταξύ επιτροπών και κοινού, και εν τέλει επιλέγεται ένα τραγούδι που κανείς από τους δύο δεν ήθελε, τα πράγματα γίνονται φαιδρά.
    Το εν λόγω τραγούδι ήταν το δεύτερο καλύτερο στον φετινό τους τελικό, αλλά πολύ λίγο για να κάνει κάτι στο Ρότερνταμ.

    • Είναι σαφής η αποδυνάμωση των εθνικών τελικών, γενικά τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος περισσότερο από ποτέ.

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ! ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ, ΤΑ ΑΓΑΠΗΝΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΑΓΓΛΙΚΑ! ΩΡΑΙΑ ΦΩΝΗ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΞΙΟ ΓΙΑ 10ΑΔΑ

  5. ίσως από τις χειρότερες eurovision ever..με το ζόρι φτιάχνω τοπ 5..μπράβο που επιμένουν στα πορτογαλικά αλλά το τραγούδι θα χαθεί μέσα στις τόσες μπαλάντες..boring…5 τραγούδια έμειναν να αποκαλυφθούν…δεν ελπίζω σε πολλά!!

  6. Στα θετικά η πανέμορφη πορτογαλική γλώσσα και εδώ ολοκληρώνονται. Σαν να ακούω τίτλους αρχής μεξικάνικης σαπουνόπερας. Φωνητικά η συμπαθέστατη ως φυσιογνωμία τραγουδίστρια δεν με πείθει. Αισθάνομαι ότι η νίκη του Sobral εγκλώβισε την Πορτογαλία στην αναζήτηση ή ποιότητας ή κάτι εναλλακτικού. Και αυτό αν με ρωτάτε είναι πολύ ωραίo και ζητούμενο για μένα αρκεί να μην γίνεται εμμονή. Από τις 20 συμμετοχές του εθνικού τους τελικού δεν υπήρχε ένα καθαρόαιμο ποπ, ένα καθαρόαιμο λάτιν. ένα γνήσιο ντανς, μια ροκιά βρε αδερφέ. Όλα ή ποιοτικά ή “πειραγμένα” ή experimental. Και αυτά πολύ μέτρια. Θα αρχίσω να αναπολώ την Suzy το 2014.

  7. γλυκο,τρυφερό κ με ταυτότητα!!μπράβο τους που επιμένουν πορτογαλικά!!καλη επιτυχία!

  8. προσωπικα αυτο το κομμάτι μ αρεσει πολύ!!ενδιαφέρουσα μελωδία που σε ταξιδευει!αξιζει για πολλά κ ευελπιστω το κοινό να στηριξει αυτη την ιδιαιτερη συμμετοχη κ να γυρισει την πλάτη στα αδιαφορα αγγλοσουξεδάκια της πλάκας!

    • Έτσι φίλε, πολύ σωστά τα λες. Ωστόσο όμως, όπως βλέπω πολλούς εδώ μέσα, τα ” γούστα ” στριφογυρίζουν ανάμεσα σε ξενερωτα αγγλοαμερικανικά πλαστικοχιτακια που είναι μόνο για εμμετό και κανείς, πλην ελάχιστων, δεν προτιμά και δεν εκτιμά, τη νοσταλγία τον ουσιαστικό ρομαντισμό και τα όμορφα ατμοσφαιρικά τραγούδια. Δυστυχώς επίσης, όσοι είναι εδώ και σχολιάζουν για τη Eurovision, είναι φαινομενικά απίθανο το να έχουν δει παλιότερους διαγωνισμους όπου θα καταλάβουν πως “μεγάλωσε” η Eurovision και ποια τραγούδια, τί είδους δηλαδή, την εκανα ένα πραγματικό φεστιβάλ τραγουδιού. Οπότε καλά είναι τα διάφορα παιδάκια εδώ πέρα, ν αρχίσουν να μαθαίνουν ιστορία της Eurovision και να μην είναι ανιστοριτα

      • φιλε δημητρη υπάρχει απολυτη ταυτιση απόψεων!!συμφωνω απολύτως με οσα εγραψες!εμεις οι παλιοι φαν του διαγωισνμού βλεπουμε κάπως αλλιως τα πραγματα απο οτι οι εφηβοι που ως επι το πλειστον γραφουν εδω μέσα…θυμομαστε τις ωραιες εποχες των 90s pou η καθε χωρα εστελνε τραγουδι στη γλωσσα της κ ακουγοταν απο ισραηλινα μεχρι νορβηγικά!!πλεον εχουν πήξει στα αδιαφορα πλαστικα σαχλοσουξεδακια του συρμού…εγω παντως φετος θα στηριξω με την ψηφο μου το ομορφο τραγουδι της πορτογαλίας!

  9. Ένα τελείως αδιάφορο τραγούδι, μια ατάλαντη τραγουδίστρια και ένας αποκλεισμός..

  10. Νομίζω απο το 2011 είχα να ακούσω τόσα πολλά μαζεμένα αδιάφορα τραγούδια. Τι έχει γίνει;

  11. Εκεί καταλήγεις όταν αφήνεις εκτός τραγούδια όπως το Rebellion.

    Καλή επιτυχία.

  12. Το poll γιατί δεν έχει την επιλογή 0 ? ?
    Γενικά οι Πορτογάλοι έχουν τα δικά τους μπαλαντοειδή αλλά μετά το περσινό, αυτό?

    Νομίζω ότι η φετινή κατάσταση που διαμορφώνεται έχει να κάνει με τις επιτροπές και πλέον κάθε χώρα στοχεύει σε αυτές προκειμένου να πλασαριστεί στη δεκάδα (εφόσον περάσει τελικό) πχ Σουηδία ή Αυστραλία ? Όπως επίσης φάνηκε ξεκάθαρα τα τελευταία δύο χρόνια ότι πέφτει σύρμα και ψηφίζουν συντονισμένα χώρες που το κοινό αγνοεί: Αυστρία 2018 και Βόρεια Μακεδονία 2019.

    Ας απολαύσουμε λοιπόν μια απογοητευτική Eurovision πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών…

    • Κάνεις λάθος για τη Β. Μακεδονία/Αυστρία και το σύρμα….
      Η Β.Μακεδονία είχε να περάσει σε τελικό από το 2012 και μετά από 7 χρόνια την ψήφισε και κοινό και επιτροπές να περάσει στον τελικό. H 12η θέση που πήρε στην ψηφοφορία του κοινού στον τελικό η Βόρεια Μακεδονία ισοδυναμεί με την υψηλότερη θέση στην ιστορία της και προ-επιτροπών… Το οποίο το σημαίνει ότι το κοινό δεν την αγνόησε..

  13. Συμπαθητικό, είναι ωραίο που συνεχίζουν να προτιμάνε τα πορτογαλικά, στα αγγλικά ένα τέτοιο τραγούδι ίσως να έχανε το συναίσθημα. Όμως για άλλη μια χρονιά η γλυκιά μας Πορτογαλία ή θα αποκλειστεί ή θα μείνει στον πάτο όπως φαίνεται.

  14. Αρχικά μπράβο τους που επιμένουν πορτογαλικα! Από κει και περα, ενα όμορφο τραγούδι που όμως νομίζω θα εξαφανιστεί στο πλήθος. Π.χ. πώς να κοντράρει την Βουλγαρία που συμμετέχουν στον ίδιο ημιτελικό και στο β’ μισό και οι δύο;;
    Πάντως, όντας στον β’ ημιτελικό έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό. Αναμονή ως τις πρόβες τον Μάιο.
    Καλή επιτυχία Πορτογαλία!

    ΥΓ Πολύ μέτρια χρονιά, για μένα μοιάζει με το 2014, δεν μπορούσες να βρείς καλό κομμάτι, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ελπίζω να μην τερματίσουμε στην θέση που τερματίσαμε τότε

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ