?? ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ακόμη 4 φιναλίστ στον τελικό του Festival da Canção 2020!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος ημιτελικός του εθνικού διαγωνισμού της Πορτογαλίας Festival da Canção 2020! Μέσα από το διαγωνισμό αυτό η διοργανώτρια χώρα του 2018 θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στο Ρότερνταμ στις 12, 14 και 16 Μαΐου.

Στον αποψινό ημιτελικό που διεξήχθη στα studio του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTP στη Λισαβόνα διαγωνίσθηκαν οκτώ τραγούδια διεκδικώντας τέσσερα ακόμα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 7 Μαρτίου 2020!

Παρουσιαστές του show απόψε ήταν οι José Carlos Malato και Sónia Araújo. Επίσης, η Inês Lopes Gonçalves εκτελούσε χρέη παρουσιάστριας στο Green Room.

Η σειρά εμφάνισης των οκτώ υποψήφιων του δεύτερου ημιτελικού του Festival da Canção 2020 είχε ως εξής (κάνοντας κλικ μπορείτε να δείτε τις live εμφανίσεις):
  1. Dubio feat. +351 – Cegueira
  2. Luiz Caracol & Gus Liberdade – Dói-me o País
  3. Judas – Cubismo Enviesado
  4. Kady – Diz Só
  5. Elisa Rodrigues – Não Voltes Mais
  6. Cláudio Frank – Quero-te Abraçar
  7. Tomás Luzia – Mais Real Que O Amor
  8. Jimmy P – Abensonhado

Ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν όπως και πέρσι 50% από televoting και 50% από κριτική επιτροπή. Το televoting ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης και της τελευταίας συμμετοχής.

Στα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξε το RTP για να αξιολογήσει τα τραγούδια του διαγωνισμού στους δύο ημιτελικούς, συμπεριλαμβάνονται και 2 Eurostars. H Anabela (ESC1993) και ο Conan Osiris (ESC2019).

RTP Τα μέλη της κριτικής επιτροπής στους ημιτελικούς! [Photo: RTP]
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής στους ημιτελικούς! [Photo: RTP]

Μετά από μια ανασκόπηση των οκτώ συμμετοχών ξεκίνησε και η ψηφοφορία του κοινού. Κατά τη διάρκεια της τηλεψηφοφορίας πραγματοποιήθηκαν εμφανίσεις guest καλλιτεχνών.

Και μετά ακολούθησαν τα αποτελέσματα!

Μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων οι 4 φιναλίστ που θα διαγωνισθούν στον Μεγάλο Τελικό του Festival da Canção 2020 στις 7 Μαρτίου στο Elvas είναι:

  1. Kady – Diz Só
  2. Elisa Rodrigues – Não Voltes Mais
  3. Tomás Luzia – Mais Real Que O Amor
  4. Jimmy P – Abensonhado

Πως σας φαίνονται οι 4 συμμετοχές που προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό; Ξεχωρίζετε κάποια;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τις εξελίξεις σχετικά με Festival da Canção 2020.

[Φωτογραφία: RTP / OGAE Greece]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ