ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Alicja Szemplińska μιλά αποκλειστικά στον OGAE Greece!

23 Φεβρουαρίου 2020… Μια ημερομηνία που σίγουρα η νεαρή Alicja Szemplińska θα θυμάται για πολύ καιρό – αν όχι για πάντα! Είναι η μέρα, που η ίδια κερδίζει τη πρώτη θέση στο “Szansa na Sukces”, του προγράμματος μέσω του οποίου η Πολωνία αναζητά τον εκπρόσωπό της για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Γεμάτη αυτοπεποίθηση και με όπλα τη φωνή και τη παρουσία της, η Alicja κατάφερε να πείσει κοινό και επιτροπή πως η ίδια πρέπει να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για το Ρότερνταμ αλλά και μία θέση στη Πολωνική μουσική βιομηχανία. Ο κόσμος άλλωστε ήδη την αγαπά, μιας και η ίδια είναι η μεγάλη νικήτρια της 10ης έκδοσης του The Voice of Poland.

Ο Κωνσταντίνος Παππάς, μέλος της συντακτικής ομάδας του www.ogaegreece.com επικοινώνησε μαζί της εξασφαλίζοντας μια αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες του site μας αλλά φυσικά και για όλα τα μέλη και τους φίλους του OGAE Greece! Η Alicja αυτές τις μέρες ετοίμαζε το επίσημο βίντεο κλιπ της συμμετοχής στο διαγωνισμό της Eurovision “Empires” το οποίο και μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Παππάς | Φωτογραφίες: Dawid Ziemba, eurovision.tv 

* Ευχαριστούμε θερμά την κα Wisniewska Olga, manager της Alicja Szemplińska για τη πολύτιμη βοήθειά της!

OGAE Greece: Καλησπέρα Alicja! Συγχαρητήρια για τη νίκη σου στο “Szansa na Sukces” και συνεπώς για τη συμμετοχή σου στη Eurovision 2020 ως εκπρόσωπος της Πολωνίας! 

Alicja Szemplińska: Καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας αλλά και για το ενδιαφέρον για τη συνέντευξη! 

Ο.G.: Θα ήθελες πριν ξεκινήσουμε να συστηθείς στους Έλληνες fans; 

A.S.: Φυσικά! Γεια σε όλους, είμαι η Alicja, είμαι 17 ετών και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα συμμετάσχω φέτος στη Eurovision εκπροσωπώντας τη Πολωνία. 

O.G.: Τι ακριβώς σημαίνει Eurovision για σένα; 

A.S.: Είναι ένας διαγωνισμός που σημαίνει πολλά για μένα. Λαμβάνω μέρος σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στη Πολωνία, εδώ και χρόνια, και ανέκαθεν ήταν το όνειρό μου να βρεθώ στη σκηνή της Eurovision! Θυμάμαι να παρακολουθώ τον διαγωνισμό κάθε χρόνο, μαζί με τη μητέρα μου και να ονειρεύομαι τον εαυτό μου επάνω στη σκηνή. 

O.G.: Είσαι μόλις 17 ετών και ήδη έχεις πετύχει πολλά στη πορεία σου! Κέρδισες το “The Voice of Poland” και μετά ήρθε και η συμμετοχή και η νίκη σου κυρίως στο “Szansa na Sukces”. Τι μήνυμα είναι αυτό που περνάς στη νέα γενιά;

A.S.: Ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα! 

O.G.: Είχες άγχος κατά τη διάρκεια του “Szansa na Sukces”; Ήσουν ένα μεγάλο φαβορί εξαρχής, θαρρώ. 

A.S.: Θα σου πω. Θα έλεγα ότι το άγχος μου ήταν δημιουργικό πιο πολύ. Σε καμία περίπτωση δεν θεώρησα τον εαυτό μου ποτέ μεγάλο φαβορί. Υπήρχαν πολλοί και καλοί συμμετέχοντες στο “Szansa na Sukces” και ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. 

O.G.: Το “Szansa na Sukces” είναι πολύ δημοφιλές στη Πολωνία. Όμως είναι η πρώτη φορά που το format χρησιμοποιήθηκε για τη Eurovision. 

A.S.: Ναι όντως, είναι πολύ διάσημο show και αρκετά παλιό. Ξεκίνησε το 1993 και μέχρι και σήμερα σημειώνει τεράστια επιτυχία! Πολλοί Πολωνοί καλλιτέχνες, καταξιωμένοι πια, έχουν ξεκινήσει τη πορεία τους μέσα από αυτό το show. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε για τη Eurovision, όντως, αλλά για την ενήλικη έκδοση του διαγωνισμού. Μη ξεχνάτε ότι η εκπρόσωπός μας στη Junior Eurovision, που κατέκτησε κιόλας τη πρώτη θέση “βγήκε” μέσα από αυτό το show! 

O.G.: Επομένως, θεωρείς πως είναι ένας καλός τρόπος διαδικασίας για να επιλέγεται ο εκπρόσωπος της Πολωνίας στον διαγωνισμό;

A.S.: Κατά τη γνώμη μου, ναι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παρουσιάζεις το τραγούδι σου στο κοινό της χώρας σου και να αφήνεις τον κόσμο να επιλέγει τον εκπρόσωπό του.  

O.G.: Μίλησέ μας λίγο για το “Empires”, το τραγούδι με το οποίο θα λάβεις μέρος στη Eurovision φέτος! 

A.S.: Το “Empires” είναι ένα κομμάτι που γράφτηκε αποκλειστικά για τη Eurovision. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ σημαντικό, ένα σπουδαίο τραγούδι που μιλάει για δύσκολα θέματα του κόσμου μας. Οι άνθρωποι, συνήθως, έχουμε την τάση να… χτίζουμε αυτοκρατορίες χωρίς να βλέπουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό. Γινόμαστε βλακωδώς εμμονικοί με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή μας. Είμαστε και το σπίρτο και η βενζίνη. Το αποτέλεσμα είναι η φωτιά, η καταστροφή. Το θέμα όμως είναι “Γιατί;”. Χτίζουμε και καταστρέφουμε συνεχώς. Μάλλον πρέπει να μάθουμε και τον λόγο. Ελπίδα υπάρχει… Ο άνθρωπος εξελίσσεται και ανεβαίνει. Και μετά πέφτει! Είναι ο κύκλος της ζωής έτσι μάλλον… 

O.G.: Πως ήταν η συνεργασία σου με τους Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek, Laurell Barker και Frazer Mac, τους δημιουργούς του “Empire”; 

A.S.: Εξαιρετική! Είναι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι, πολύ ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αρκετά ανοιχτόμυαλοι. Ήταν πραγματικά απόλαυση να δουλεύω μαζί τους και θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια για όλο το χρόνο που περάσαμε όλοι μαζί στο studio! Υπέροχη εμπειρία. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά μαζί τους στο μέλλον! 

O.G.: Γράφεις και ‘συ στίχους, σωστά; 

A.S.: Ας πούμε ότι είναι κατά κάποιο τρόπο το καταφύγιό μου. Μπορώ να γράψω οτιδήποτε θέλω και είναι σίγουρα ένας τρόπος έκφρασης του εαυτού μου και των συναισθημάτων μου.

O.G.: Έχετε αποφασίσει με την ομάδα σου για τη σκηνική παρουσία του “Empires”; 

A.S.: Δουλεύουμε πολύ σκληρά επάνω σε αυτό το κομμάτι αυτή τη περίοδο, διότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα. Πάντως, η τελική έκδοση δεν έχει ακόμη αποφασισθεί. 

O.G.: Έχεις ακούσεις κάποιο από τα τραγούδια της φετινής διοργάνωσης; Ποια είναι η άποψη σου για αυτά;

A.S.: Δεν έχω σχηματίσει άποψη. Είμαι σε φάση που ακόμα τα ακούω.

O.G.: Αν σου ζητούσαμε να ξεχωρίσεις ένα μόνο τραγούδι, ως το πιο αγαπημένο σου, από τον θεσμό της Eurovision, ποιο θα ήταν αυτό; 

A.S.: Θα έλεγα το “Euphoria”. Μ’ αρέσει πάρα πολύ και γι’ αυτό και το ερμήνευσα στον τελικό του “Szansa na Sukces”! 

https://www.youtube.com/watch?v=8GsGSyTTzoY

O.G.: Πέρυσι η Πολωνία συμμετείχε στον διαγωνισμό με τις Tulia και για λίγο έχασε τη πρόκριση στον τελικό. Σε αγχώνει η όλη διαδικασία των Ημιτελικών στη Eurovision; 

A.S.: Θα κάνω ειλικρινά ότι καλύτερο μπορώ για να προκριθεί η χώρα μου φέτος. 

O.G.: Θα σε δούμε σε κάποιο Pre-Eurovision event;

A.S.: Ναι! Φυσικά! Είμαι ενθουσιασμένη για αυτό!

O.G.: Alicja, σε ευχαριστούμε πολύ και πάλι. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του OGAE Greece;

A.S.: Εγώ ευχαριστώ! Τιμή μου και χαρά μου. Ναι φυσικά… Λοιπόν, αγαπημένοι μου Έλληνες φίλοι, βασίζομαι στις ψήφους σας. Σας αγαπώ πολύ. Αγαπώ την Ελλάδα! 

Ευχαριστούμε θερμά την Alicja για τη παραχώρηση της συνέντευξης αυτής και φυσικά της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία τόσο στη Eurovision όσο και για τη μετέπειτα πορεία της! 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Πολωνία θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό (14 Μαΐου 2020) της Eurovision 2020 ενώ θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Μπορείτε να διαβάστε προηγούμενες συνεντεύξεις καλλιτεχνών από τον χώρο της Eurovision στην ενότητα «Συνεντεύξεις»Για ακόμη περισσότερες, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ