?? ΝΟΡΒΗΓΙΑ: H Liza Vassilieva νικήτρια του Ε’ Ημιτελικού του MGP 2020!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο πέμπτος και τελευταίος ημιτελικός του Melodi Grand Prix 2020 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Νορβηγίας στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο. Νικήτρια αναδείχτηκε η Liza Vassilieva με το τραγούδι I Am Gay.

Στον πέμπτο ημιτελικό συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες από τη Βόρεια Νορβηγία οι οποίοι και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους διεκδικώντας τη νίκη που θα τους έδινε το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του MGP 2020 στις 15 Φεβρουαρίου. Η βραδιά ξεκίνησε στις 20:50 στην H3 Arena του Όσλο και παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετείχαν στον πέμπτο ημιτελικό ήταν οι εξής: 

  1. Elin & The Woods– We Are As One” (στίχοι- μουσική: Robin Lynch, Elin Kåven, Ylva Persson og Linda Persson)
  2. Jenny Jennsen– Mr. Hello” (στίχοι- μουσική: Mats Larsson, Jørgen Andson og Jenny Jenssen)
  3. Kevin Boine– Stem på mæ” (στίχοι- μουσική: Henning Olerud og Stanley Ferdinandez)
  4. Liza Vassilieva– I Am Gay” (στίχοι- μουσική: Audun Agnar Guldbrandsen, Stian Nyhammer Olsen, Myrtoula Røe og Liza Vassilieva)

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, οι τέσσερις καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια με το νικητή κάθε μονομαχίας να προκρίνεται στην επόμενη, τελική φάση του ημιτελικού.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν μετά την κλήρωση ήταν τα εξής: 

Μονομαχία 1

Jenny Jennsen VS  Elin & The Woods

Μονομαχία 2

Kevin Boine VS Liza Vassilieva

Στην τελική μονομαχία αναμετρήθηκαν οι νικητές των προηγούμενων ζευγαριών:

Elin & The Woods VS Liza Vassilieva

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, νικητής του Πέμπτου Ημιτελικού (Βόρεια Νορβηγία) αναδείχτηκε η Liza Vassilieva με το τραγούδι I Am Gay. Οι φιναλίστ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκ νέου τις συμμετοχές τους πριν την τελική ψηφοφορία.

Στον Πέμπτο Ημιτελικό είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη συμμετοχή της Tone DamliHurts sometimes, η οποία και είναι εκ των πέντε φιναλίστ του Μεγάλου Τελικού του MGP 2020 όπως αποφάσισε η ειδική κριτική επιτροπή. Η Tone παρουσίασε το τραγούδι της μετά τις μονομαχίες των δύο πρώτων ζευγαριών και πριν την τελική μονομαχία.

https://www.youtube.com/watch?v=op1sWBPpgwA


 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodi Grand Prix 2020

  • Πρώτος ημιτελικός (Νότια Νορβηγία): 11 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος ημιτελικός (Ανατολική Νορβηγία): 18 Ιανουαρίου
  • Τρίτος ημιτελικός (Κεντρική Νορβηγία): 25 Ιανουαρίου
  • Τέταρτος ημιτελικός (Δυτική Νορβηγία): 1 Φεβρουαρίου
  • Πέμπτος ημιτελικός (Βόρεια Νορβηγία): 8 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος τελικός: 15 Φεβρουαρίου

Η Νορβηγία θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του Α’ ημιτελικού στη Eurovision 2020.

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του πέμπτου ημιτελικού του MGP 2020; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον εθνικό τελικό της Νορβηγίας για τη Eurovision 2020. 

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχουν προηγηθεί άλλοι 4 ημιτελικοί και εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό φέτος, πέραν των επετειακών λόγω για τα 60 χρόνια από το 1960 που συμμετέχουν στην Eurovision. Μόνο 3 είναι για μένα οι συμμετοχές που μπορεί να πάρουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ:
    1) Hurts Sometimes. Νομίζω είναι και το φαβορί, όμως αυτό ξεκάθαρα λόγω του “δυνατού” brandname Tone Damli. Αν αυτό το κομμάτι συμμετείχε στους ημιτελικούς τους, αμφιβάλλω αν θα ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ (το ίδιο ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των απευθείας φιναλίστ). Εγώ προσωπικά δεν θα το επέλεγα, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το ότι έχει κάποια αναγνωρισιμότητα η Damli και μπορεί να κερδίσει λόγω ονόματος, όπως και ο Rybak το ’18 ( το οποίο αποδείχθηκε λάθος) και το οποίο το θεωρώ άδικο όταν συμβαίνει, σε όλες τις χώρες. Θα ήθελα να προσθέσω ότι η live εμφάνισή της είναι πολύ κακό για το τίποτα, απλά εφέ για να μην μοιάζει φτηνιάρικη, αλλά αντιθέτως μοιάζει πολύ επιτηδευμένη, πολύ κακό για το τίποτα
    2)Wild. Με την εξαίρεση της βαρύτητας του ονόματος της Damli μέχρι τον προηγούμενο ημιτελικό πίστευα ότι η Raylee έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Mainstream radio friendly, μοντέρνο κομμάτι με έξυπνη σκηνική παρουσία και μια εξαιρετική live ερμηνεία από την Raylee, είναι αναμφίβολα δύσκολος αντίπαλος για το άλλο Σάββατο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την πολύ μεγάλη ακροαματικότητα που φέρεται να έχει στο spotify. Υπό άλλες περιπτώσεις ήταν σίγουρα το νικητήριο
    3)Attention. Όπως είπα, μέχρι τον προηγούμενο ημιτελικό θεωρούσα ότι το Wild “έκλεβε εκκλησία”. Όμως η Ulrikke έβαλε ένα τέρμα σε αυτό. Δεν είναι τόσο μοντέρνο όσο το Wild και οι στίχοι του είναι τετριμμένοι. Είναι η τυπική φεστιβαλική μπαλάντα που ακούμε στην Eurovision. Όμως είναι από τις πολύ καλές. Επιπλέον, η Ulrikke το ερμηνεύει άψογα live, συγκρίνοντας την studio version με την live είναι πολύ δύσκολο να βρεις διαφορές. Εγώ αν μπορούσα να επηρεάσω καθ’οιονδήποτε τρόπο αυτό θα έστελνα στο Ρότερνταμ, είναι το μόνο κομμάτι που πάει απευθείας τελικό που δικαιολογεί το status του.
    Για να δούμε…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ