?? ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η Kristin Husøy νικήτρια του Γ’ Ημιτελικού του MGP 2020!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο τρίτος ημιτελικός του Melodi Grand Prix 2020 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Νορβηγίας στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο. Νικήτρια αναδείχτηκε η Kristin Husøy με το τραγούδι Pray for Me.

Στο τρίτο ημιτελικό συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες από την Κεντρική Νορβηγία οι οποίοι και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους διεκδικώντας τη νίκη που θα τους έδινε το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του MGP 2020 στις 15 Φεβρουαρίου. Η βραδιά ξεκίνησε στις 20:50 στην H3 Arena του Όσλο και παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετείχαν στον τρίτο ημιτελικό ήταν οι εξής: 

  1. Alexandru – Pink Jacket” (στίχοι- μουσική: Ruben Markussen)
  2. Kristin Husøy– Pray for Me” (στίχοι- μουσική: Roel Rats og Kristin Husøy)
  3. Sie Gubba- Kjære du” (στίχοι- μουσική: Magne Almås og Petter Øien)
  4. Thomas Løseth (feat.Erika Norwich)- Vertigo” (στίχοι- μουσική: Idar Sørensen)

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, οι τέσσερις καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια με το νικητή κάθε μονομαχίας να προκρίνεται στην επόμενη, τελική φάση του ημιτελικού.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν μετά την κλήρωση ήταν τα εξής: 

Μονομαχία 1

Alexandru VS Sie Gubba

Μονομαχία 2

Thomas Løseth VS Kristin Husøy

Στην τελική μονομαχία αναμετρήθηκαν οι νικητές των προηγούμενων ζευγαριών:

Sie Gubba VS Kristin Husøy

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, νικήτρια του Τρίτου Ημιτελικού (Κεντρική Νορβηγία) αναδείχτηκε η Kristin Husøy με το τραγούδι Pray for Me. Οι φιναλίστ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκ νέου τις συμμετοχές τους πριν την τελική ψηφοφορία.

Στο Τρίτο Ημιτελικό είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη συμμετοχή της Akuvi Som Du Er, η οποία και είναι εκ των πέντε φιναλίστ του Μεγάλου Τελικού του MGP 2020 όπως αποφάσισε η ειδική κριτική επιτροπή. Η Akuvi παρουσίασε το τραγούδι της μετά τις μονομαχίες των δύο πρώτων ζευγαριών και πριν την τελική μονομαχία.

https://www.youtube.com/watch?v=pT2nvr6TTuM


 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodi Grand Prix 2020

  • Πρώτος ημιτελικός (Νότια Νορβηγία): 11 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος ημιτελικός (Ανατολική Νορβηγία): 18 Ιανουαρίου
  • Τρίτος ημιτελικός (Κεντρική Νορβηγία): 25 Ιανουαρίου
  • Τέταρτος ημιτελικός (Δυτική Νορβηγία): 1 Φεβρουαρίου
  • Πέμπτος ημιτελικός (Βόρεια Νορβηγία): 8 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος τελικός: 15 Φεβρουαρίου

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του τρίτου ημιτελικού του MGP 2020; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον εθνικό τελικό της Νορβηγίας για τη Eurovision 2020. 

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ