?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Με απευθείας ανάθεση η επιλογή της συμμετοχής!

Ενώ οι χώρες, η μία την μετά την άλλη επιβεβαιώνουν την συμμετοχή τους στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, δεν είναι λίγες αυτές που αποκαλύπτουν επίσης τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής τους.

Μέσα σε αυτές και η διοργανώτρια Ολλανδία, η οποία συνεχίζοντας την παράδοση των 7 τελευταίων χρόνων, θα επιλέξει και φέτος τον 61ο εκπρόσωπό της μέσω εσωτερικής επιλογής και χωρίς την διεξαγωγή εθνικού τελικού.

Από το 2013 που χρησιμοποίησε αυτό το σύστημα επιλογής για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, κατάφερε να σπάσει το σερί των 8 συνεχόμενων αποκλεισμών και έκτοτε να βρίσκεται κάθε χρόνο στον μεγάλο τελικό, με εξαίρεση το 2015.

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά από το 1999 που διοργανώτρια χώρα δεν θα επιλέξει την συμμετοχή της μέσα από εθνικό τελικό. Τότε το Ισραήλ είχε επιλέξει τους Eden, κατακτώντας την 5η θέση με το τραγούδι Yom Huledet (Happy Birthday).

Τον περασμένο Μάιο, η Ολλανδία επιλέγοντας τον Duncan Laurence και το Arcade, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με 498 βαθμούς έπειτα από 44 χρόνια.

Εσείς ποιο σύστημα επιλογής προτιμάτε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ